krynix napisał(a):Pewnie każdy już dawno widział poniższe
https://www.youtube.com/watch?v=lFky8nxd4IE
https://www.youtube.com/watch?v=cw4dRno ... tml5=False
krynix napisał(a):AEM Fuel/Ignition Controller FIC Piggyback - ten punkt najbardziej mnie ciekawi - może to rozwiązuje problemy z ECU -a jest znacznie tansze niz EMU.

Tovija napisał(a):Zastanawiam się, czy nie kupić używanego lapka i nie zainstalować sobie evoscana. Być może poprzez logi live data udało by się dojść do tego co się dzieje.
jabberkonto napisał(a):Zrob test na Boost Leak'i.

Niestety limp znowu nie daje żyć, o dziwo im cieplej tym częściej się zdarza, teraz wystarczy za szybko wcisnąć pedał gazu nawet przy 5 tyś obr i wywali człowieka w awaryjny, co gorsza, najczesciej jak trzeba wyprzedzać a samochód znajduje się już na lewym pasie, nie ma się gdzie skryć a z daleka jedzie samochód na czołowe... najczęściej ECU złapie CE o treści P1963 czyli Trustful Check Manifold Absolute Pressure Sensor. Czasami wpieprzy się w limp a ECU jest czyste. Przez ostatnie 2 dni starałem się ponownie poszukać informacji na ten temat na necie, ale powiem szczerze, że brak konkretów. Myślę, że albo odpowiadają za to: nie podniesione pod nową mapę limitery air flow, torque, ignition, fuel etc. (niestety ECU jest w owe bardzo uzbrojone), albo wyrzucajacy za dużo powietrza do atmosfery blow off, albo seryjny sterownik turbiny. Jak widać "albo" jest dużo :/ Kurde oddałbym moje białe felgi za konkretną informację co jest przyczyną tego shitu i za rozwiązanie tego problemu bez niepotrzebnych podmianek i kombinowania
Zastanawiam się, czy nie kupić używanego lapka i nie zainstalować sobie evoscana. Być może poprzez logi live data udało by się dojść do tego co się dzieje.

To ciekawe bo w tym aucie DV jest standardowo (czyli recyrkulacyjny)
a właśnie to przy BOV (atmosferycznym) pojawiają się błedy
a nie odwrotnie.
jakie konkretnie błędy miałeś?
Tovija napisał(a):... Wtedy jest cos takiego ze ECU tak jakby szuka winnego i wywali mi blad MAP/MAF sensora, który przecież jest sprawny.
...

tomchuck napisał(a):Dlatego samochody sterowane MAF sensorem wyposażone są w zawór DV. Tym bardziej jeśli ecu ma tak restrykcyjne limitery. Wyrzucenie powietrza w atmosferę może wywoływać błędy.
Nie mówię ze tak jest w tym przypadku, ale istnieje taka możliwość.

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości