w CZT z kolei jest tyle miejsca, że z przodu osoby moga siedzieć w wyprawowych kurtkach puchowych i nie dotkną się łokciami, kapeluszami na głowie też nie dotkną sufitu
Cool, co nie zmienia faktu, że auto wygląda gorzej niż Civic Autobus VII gen. Powiedzmy sobie szczerze. Colty to brzydkie auta w serii. Najładniejszy Colt to IMHO Cyborg ZR CJ0.
W automaniaku porównywali stare i nowe auta i mimo iż nowsze są większe z zewnątrz to w środku mają mniej miejsca (akurat tutaj colt jest wyjątkiem). Po prostu są napchane tymi poduchami i innymi bajerami. W starych była tylko blacha.
Civic Klub często nazywany jest Gej Klubem, z tego względu, że jest tam peeeełno kolesi, którzy pytają się w jaki kolor pomalować sobie felgi itp. Dla nas jest to może jeszcze czasami pytanie całkiem na miejscu, ale w Civicach, gdzie wszystko zostąło już odkryte jest to raczej niepoważne.
Mystek pamiętasz mini zlot japońskich wozów w KRK w 2011 roku ? przyjechało 5 czy 6 civiców v gen i wszyscy mieli podobne felgi tylko każdy w innym kolorze
na CM od 2010 r Colt CJ1A-> 2010-2013 Colt czT ->2014-2018 Renault Megane IV 1.2 Tce Phase I ->2018-
Pamiętam, pamiętam generalnie dlatego właśnie nie lubię do końca Civiców, bo już wszystko widziałeś. A jak nie widziałeś, to znaczy, że nie masz internetu . Civici już widziałem robione na wszystkie sposoby: od stanceu, przez sleepery, po rajdówki, torówki i 1/4 milowce.
A tuning colta kończy się najczęściej na zakupie alufelg, w dodatku najczęściej używanych, wymianie foteli albo na gadaniu, co się zrobi, a czego nie. Tak szczerze, to Colt nigdy nie zdobył nawet 1/10 światowego rozgłosu, który towarzyszy Civicowi.
Nawet rosty były ale o to akurat nie trudno Dla mnie w zasadzie jedyny minus civiców szczegolnie generacji z lat 90tych to ich wielka popularność - mieć Civic'a to jak mieć Golfa w zasadzie... co innego już np taka coupe em2. Też żaden rarytas ale już powiedzmy żadziej widywana odmiana Cif'a.
na CM od 2010 r Colt CJ1A-> 2010-2013 Colt czT ->2014-2018 Renault Megane IV 1.2 Tce Phase I ->2018-
Dzięki czemu masz mnóstwo części do tuningowania i są baaaaaaardzo tanie. Nie wiem czy unikatowość Colta jest tu zaletą. Plus Civica można tuningować nawet w Castoramie albo Leroy Merlin.
#Maniac - i tutaj mamy konflikt interesów, bo wydaje mi się, że gdyby Colt był na miejscu Civica i odwrotnie, to moimi poprzednimi samochodami byłyby Civici, bo byłyby rzadkie. To, że możesz sobie auto potuningować w Leroy Merlin to oczywiście z jednej strony zaleta, ale z drugiej prestiż i wyjątkowość podziel przez 10, skoro Civici są 10 razy popularniejsze od Coltów .
Ja tam wolę mieć auto, za którym obejrzą się ludzie na przystanku, bo... bardzo rzadko takie auta widują nawet w serii, a nie jak w przypadku Civiców - potrzebujesz pstrokatych felg, meeega gleby, czy neonów w podwoziu.
ale trzeba przyznać, że spoko rozwiązanie dziwnie to wygląda, ale jest całkiem praktyczne i zapewnia większą dozę bezpieczeństwa. Patrzysz tylko na sznur aut jadących prosto, ci co skręcają w lewo cię nie interesują zupełnie.
A przejeżdżam tam czasem bo to prawie w centrum, wygodne rozwiązanie. Raz tylko sie zastanawiałem czemu ktoś tak to wymyślił ale zawsze wydawało mi sie to normalne