Razem od 27.01.13 

Tekaj napisał(a):To prawda hamowanie CJ ze 150 nawet niekoniecznie do 0 podnosi ciśnienie. Porównując do różnych aut, Colt ma dosyć słabe hamulce.

rapart napisał(a):Czy ja wiem... CA4A ma przyzwoite hamulce - 258 mm przy niskiej wadze daje radę w normalnym użytkowaniu.

rapart napisał(a):eddie19, nigdy nie hamowałeś awaryjnie? To przecież logiczne, że nawet hamulce w 126p są wystarczające do zwykłego kulania się po mieście, ale sytuacja zmienia się o 180 stopni, kiedy trzeba hamować nagle. Wtedy dowiadujemy się, że z reguły mamy w aucie spowalniacze, a nie hamulce. A zagotować małe, fabryczne tarcze to żaden problem.

Razem od 27.01.13 

Zelpin i Stefcia napisał(a):Wiec jaka proponujecie alternatywe z tarcz tuningowych w tych cenach. Bo nie chce oryginalow montowac skoro kiepsko hamuja.
to Ci nawet hamulce za 1000€ nie pomogą, jeśli w głowie..."...ponosi mnie czasem adrenalina i przekraczam dozwolone predkosci czasami nawet ponad 2krotnie..."
Zelpin i Stefcia napisał(a): Rozumiem ze przewody na miedziane trzeba zmienic bo oryginalne stalowe nie wytrzymają i jakies sruby do kuł bo tarcze z colta mają szpilki a z mini mają dziurki.
Cos jeszcze do tego?:)

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 1 gość