Przejdź do zawartości

Wyszukiwanie zaawansowane

Strona główna forum ‹ Na luzie ‹ Sport
  • Zmień rozmiar tekstu
  • Drukuj

• Regulamin • • • FAQ • Zarejestruj • Zaloguj

Rozmowy o sporcie i treningach :D

"Sport to zdrowie... ;-)"
Odpowiedz
Posty: 366 • Strona 11 z 19 • 1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 19

Postprzez Lala » 19 sie 2013, o 11:44

Tak więc przez sobotni wypadek na najbliższe 2 tygodnie jestem wyłączony z jakichkolwiek ćwiczeń.
Nie ma i nie będzie
Lala
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 8
Województwo: Nie dotyczy

Postprzez picapau » 19 sie 2013, o 12:27

Wczoraj uległem namowom dziewczynie i dołączyłem do jej biegania. Ona w drugi miesiącu biegania doszła do 3m biegu po 7 serii podzielonych 1m przerwami w marszu. O dziwo nic mi po tym dzis nie jest i pewnie moglbym troche wiecej co jest troche dziwne biorac pod uwage, ze nie trenowale niczego od chyba 6 lat. Skad ta "forma" u osoby siedzacej za komputerem 12 godzin dziennie nie wiem. Jako, że nie lubię biegania długodystansowego a przypuszczam, że bede teraz raczej czesciej wyciagany to mam pytanie jak uatrakcyjnic sobe ten czas. Czy zrobienie kilku sprintów na 100m będzie podobnym wysiłkiem co bieganie truchtem po 6-7 serii?
picapau

Dostał piw: 0
Auto: CA0 GLXi
Województwo: Małopolskie

Postprzez MarcinZG » 20 sie 2013, o 08:53

Wysiłkiem podobnym może będzie, zależy jakie długie będą przerwy miedzy sprintami, ale musisz wiedzieć, że oba sposoby działają inaczej. Ja po bieganiu długich dystansów robię sobie parę sprintów, ewentualnie w trakcie biegu po dobrym rozgrzaniu robię sobie co jakiś czas szybsze przebieżki po około 100m/30s (takie na 70- 80 %). Robię to aby ruszyć pozostałe ścięgna i mięśnie które podczas wolnego biegania pracują mniej lub wcale.
Według mnie długiego spokojnego biegania nic nie zastąpi, ale jak cię nudzi to spróbuj może jakiś interwał, będzie krócej ale za to dużo bardziej intensywnie. Mi na początku biegania życie ratowało słuchanie muzyki. Piszesz że biegasz z kimś i robisz marszobiegi, tempo powinieneś mieć takie aby swobodnie rozmawiać, więc rozmawiajcie wtedy czas szybko leci. :)

Edit:
Właśnie wróciłem z biegania. Zrobiłem w sumie 4 treningi i znów zaczynają mnie boleć piszczele. Odpoczynek od biegania, tym razem do skutku. Czekam na wypłatę i do lekarza :/
"Bo jak słusznie zauważył Pan Oberleutnant, najbardziej zawsze wyróżnia się idiota"
MarcinZG

Dostał piw: 1
Auto: VW Polo 9N3 1.4 TDi (gruz)
Województwo: Lubuskie

Postprzez bWFja28 » 20 sie 2013, o 14:56

SPAM napisał(a):Jak rzesza? Mojżesz??

Kurde kiedy ja tu ostatni raz zaglądałem do tego wątku to nie pamiętam. Coraz więcej siły mam, po wczorajszym treningu zwiększyłem ciężar na sztandze w przysiadach i martwym ciągu
Kupiłem kettlebell ale ćwiczyłem nim tylko jeden raz. Wszystko mnie później bolało przez 3 dni, bo dopiero w połowie treningu przypomniało mi się o rozgrzewce :p
Co do mojej wagi to w ślimaczym :p tempie idzie w górę bo od samego początku wzrosła jedynie o jakieś 1,5 kg.
bWFja28
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 2
Województwo: Łódzkie

Postprzez Lala » 29 sie 2013, o 15:56

Takie tam, za dużo urlopu.
Jakość i wykonanie nie najlepsze. Czyli jak zawsze zdjęć robić nie umie i pozować tak samo.

Obrazek
Nie ma i nie będzie
Lala
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez SPAM » 29 sie 2013, o 21:08

Rośniesz a brzuch chyba spada! pozytywnie :D
Był CJ4A SE
Obecnie
Turbo Retro mx-5 BRG
nasze-inne-auta/miatkolak-mazda-mx5-na-spam-t2525-220.html
SPAM
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 33
Auto: Retro Turbo Miata

Postprzez Lala » 31 sie 2013, o 09:41

Staram się zmniejszyć ilość węgli w posiłkach, za to dodać jak najwięcej białka:D
Nie ma i nie będzie
Lala
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez SPAM » 31 sie 2013, o 10:18

Nawet tanie białko z pożywienia łatwo uzyskuje.
-) serki wiejskie razem z musli (tym ziarnistym jak dla kunia inne za duzo cukru) polecam z lidla musli premium.
-) Napój sojowy z biedrony ok 4-5zł litr najlepszy ten naturalny, szał smakowy to nie jest. Ale dobre białko praktycznie kupujesz gotową odżywkę białkową.
-) sery solankowe wędzone np lidl albo selgros (boska rzecz nawet jak były upały to pół dnia wytrzymają bez lodówki!!! serki wiejskie itp to praktycznie po godzinie śmietnik) są bardzo bardzo smaczne a za 4zł masz na 3posiłki
-) sery białe
-) wiejskie jaja (jem sadzone z 1-2jaj na minimum ilości oliwie z oliwek, praktycznie codziennie rano) jak dodasz surówkę to śniadanie mistrzów :P
-) ryby najtańsza to wędzona makrela cholernie zdrowe i dobre, Tuńczyk ok ale małe ilości zawiera rtęć, i jest pod ochroną (niedawno się dowiedziałem)
-) paprykarz kolejne boskie jedzenie (ryba, ryż i sos w jednym) sporo białka i dobrych węgli. Otwieram puchę jak robie u siebie na budowie i jem. Szybkie zdrowe tanie, dużo energii i syci. Trzeba znaleźć smaczne bo różnie z tym bywa.
Jem te rzeczy od razu z opakowania łyżeczką, Kompletnie omijam chleb masła itp

jako odżywka białkowa stosuje matrixa10, dosypuje pół czasami i mniej miarki na szklankę mleka/wody. do tego musli i blender całość. Pyszna czekoladowa łatwo przyswajalna papka :D
Uzupełnienie białka to BCAA przed treningiem a jak ćwiczę ponad 40min to i po. Jak trenuje 3godz to 3 dawki. Na zawodach 1 dawka na 45min.

Przed zawodami biegowymi i w okresie ostrych treningów węgle pozyskuje z makaronu wielojajecznego :) świetnie organizm czerpie z niego glikogen. do tego sos z puszki pokrojonych pomidorów oraz puszka tuńczyka w sosie własnym, mały garnuszek gotujesz + zioła prowansalskie i do wyboru papryka ostra lub curry. Opcja z większą ilością białka to na koniec wrzucasz wszystko do jednego gara i na ogień, wbijasz 3 wiejskie jaja i mieszasz aż sie wszystko zetnie.

zdrowe węgle na zwykły dzień to zupa. mało kalori a dobre i syci. Łatwo odgrzać, robisz duży gar i masz na kilka dni ogólnie łatwo i szybko się robi.
woda gotujesz mieszanka warzyw mrożona do tego przyprawy i pokrojona pierś z kurczaka. Piętą Achillesa tej zupy jest kostka rosołowa bo to straszny syf, ale trudno kompromis musi być. Można dodać też ryż.

Tutaj też fajny filmik na temat początków z odżywkami :)
[youtube]http://youtu.be/Vi_oOnx1aiw[/youtube]
Był CJ4A SE
Obecnie
Turbo Retro mx-5 BRG
SPAM
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez blacharz » 16 wrz 2013, o 10:45

Odnośnie tego biegania - bardzo wzmacnia mięśnie brzucha, lecz mam coś z piszczelami I raczej już nie będę mógł biegać zawodowo ( 4 - 6 km)
blacharz

Dostał piw: 0
Województwo: Mazowieckie

Postprzez MarcinZG » 16 wrz 2013, o 11:56

@blacharzjęsli podczas biegania bolą cię piszczele to pewnie masz to co ja czyli Shin splints, poczytaj sobie parę postów wcześniej pisałem jak to wygląda mniej więcej i jaki jest sposób aby się tego pozbyć. Niestety mi nie pomogło ale sporo ludzi poradziło sobie z tym i biega. W tym tygodniu powinienem w końcu zaliczyć wizytę u lekarza sportowego i może dowiem się czegoś więcej.
"Bo jak słusznie zauważył Pan Oberleutnant, najbardziej zawsze wyróżnia się idiota"
MarcinZG

Dostał piw: 1
Auto: VW Polo 9N3 1.4 TDi (gruz)
Województwo: Lubuskie

Postprzez Kleju » 16 wrz 2013, o 19:57

A mnie ostatnio rozwalił ten żart:

Po czym poznać triathlonistę na imprezie? Po niczym, sam ci o tym powie.

:lol:
"Dopóki nie skorzystałem z internetu, nie widziałem, że na świecie jest tylu idiotów..." - S. Lem

Na coltmanii od 11 wrz 2006
Kleju

Dostał piw: 55
Auto: Colt

Postprzez Fador » 16 wrz 2013, o 22:18

Najlepszym sposobem na shin splint jest dobór właściwego obuwia, sami tego nie zrobimy. Też długo się z tym męczyłem, w końcu poszedłem do sklepu biegacza gdzie gość postawił mnie na bieżni, poustawiał kamery i sensory i w spowolnionym tempie przeanalizował rozkład sił. Nie ma jednego dobrego buta dla wszystkich. Nawet te, które wydawały mi się być mega wygodne i super wyprofilowane okazywały się być błędnie dobrane. Sam długo nie dawałem się przekonać, ale polecam każdemu. Nie musicie kupować tam obuwia, ale niech Wam gość chociaż sprawdzi i powie jakie laćki pasują do Waszego stylu i anatomii stopy.
Był Colt CZ3 105KM archiwum-aut/fador-colt-cz3-t672.html
Był Colt CZT 204KM http://coltmania.pl/archiwum-aut/fador-colt-czt-t2414.html
Był Saab 9-5 290KM http://coltmania.pl/nasze-inne-auta/saab-9-5-2-3t-aero-fador-t9045.html
Fador
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 187
Auto: Colt CZT
Województwo: Śląskie

Postprzez Lala » 8 paź 2013, o 06:04

A6W nie jest takie ciężkie, bez problemu przerobiłem cały cykl.
Nie ma i nie będzie
Lala
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez SPAM » 11 paź 2013, o 16:59

Jak nie było takie cieżkie to znaczy że za mało się przykładałeś do techniki :P

Wszystko można wykonać na dwa sposoby czyli zaliczyć lub robić tak by wyciągnąć max możliwości z ćwiczeń :P

ja tam jak ćwiczę to a6w dobrze czuje że męczy brzuch, mimo że trenuje go praktycznie na każdym treningu na różne sposoby.
Był CJ4A SE
Obecnie
Turbo Retro mx-5 BRG
SPAM
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez Lala » 11 paź 2013, o 18:17

Spam nie chodziło mi o to że nie jest ciężko, chodziło że nie jest tak ciężko że byłby problem skończyć. Po za tym podaj jakieś ciekawe ćwiczenia na nogi bo czas zmienić ćwiczenia i szukam jakiś łatwych w technice:d
Nie ma i nie będzie
Lala
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez SPAM » 13 paź 2013, o 21:05

Faceci w rajtuzach atakują :lol:

Vertical Flag
Obrazek

Human flag
Obrazek

No to ja się pochwalę. Jakiś czas temu pisałem że cel na najbliższy czas to rozwój równowagi i stabilizatorów. Powyżej efekty treningów. Nawet umiem już robić pompki z stania na rękach bez podparcia ale to pojedyncze sztuki nadal równowaga niedomaga.
Ostatnio miałem kontuzje rozcięgna podeszwowego, na szczęście już prawie wyleczyłem. Postanowiłem wykorzystać ten czas na zwiększenie masy bo nie mogłem biegać, doszedłem aż do 78kg. Ale uczucie nie trzymania diety jest okropne, bebech wywalony i ciągłe gazy ;/ itp.
Obecnie już opanowałem to i zatrzymałem na chwilę. Kaloryfera na brzuchu praktycznie nie widać. Oby się opłaciło takie masowanie efekty w postaci zwiększonej siły już są :mrgreen:
Był CJ4A SE
Obecnie
Turbo Retro mx-5 BRG
SPAM
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez Kleju » 13 paź 2013, o 21:22

Facet w leginasach fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuj :p

Ostatnio takiego typa na siłowni widziałem... Czarne leginsy i sweterek w romby... Aaaaa i sweterek miał taki, że było mu widać d... :D Mało mnie linka na bramie nie zabiła :D
"Dopóki nie skorzystałem z internetu, nie widziałem, że na świecie jest tylu idiotów..." - S. Lem

Kleju

Postprzez SPAM » 13 paź 2013, o 22:07

Ej to nie sa leginsy ;p
To prrofesjonal http://www.sportone.pl/pl/p/IQ-bielizna ... odnie/1123
Trrrenuje w tym u siebie. Do ludzi zakladam na to spodenki jeszcze ;p
Był CJ4A SE
Obecnie
Turbo Retro mx-5 BRG
SPAM
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez Kleju » 13 paź 2013, o 23:06

No nie, to pokazujesz się nam w bieliźnie? :P

A wracając do tematu, gratki flagi :D

Kleju

Postprzez SPAM » 14 paź 2013, o 10:16

Jak to napisales to od razu mialem w glowie

Obrazek

Co to za roznica, wazne ze nie naga dupa ;p

Ostatnio sporo zainwestowalem w sport. Plecak biegowy profesjonal i nowe buciki. Szykuje się tez na nowego kettla bo ten robi się za lekki.
Myslalem ze ktos napisze ze fake z moja flaga jak to w necie bywa ;p a tu proszę.

A jak tam reszta? Mojzesz?
Był CJ4A SE
Obecnie
Turbo Retro mx-5 BRG
SPAM
Klubowicz
Klubowicz

Poprzednia stronaNastępna strona