Siedzę u Pawła w Beemce na prawym i zastanawiam się od czego zacząć opis. Nie spodziewaliśmy się Bóg wie czego po aucie mającym ponad 20 lat. To co zastaliśmy to obraz nędzy i rozpaczy oraz próby szybkiego zarobku przykryty świerzą warstwą szpachli i lakieru, przez który przebijała już ruda.
Buda: świerzy, odcięty taśmami lakier, z wyraźnymi odcięciami, po nieudolnej polerce. Miejscami przetarty do podkładu. W podłodze bagażnika i (sic!) pod fotelem kierowcy dziury na wylot, Paweł prawie wypadł przez podłogę. Pas przedni i lewy przedni kielich przegniłe, dach przykryty plastidipem w baranek z wyraźnie przebijającymi purchlami. Maska, zderzak i kalamki paćkane pędzlem. Przednie lampy marki TYC złapane trytkami. Braki uszczelek, przednia szyba do wymiany.
Wnętrze: - komentarz Pawła na samą myśl "O Jezu" : tapicerka fotela kierowcy poprzepalana, porwana tapicerka kanapy tylnej, nie działająca klima, wycieraczki, część oświetlenia, liczne braki w plastikach, dziury po wkrętach mocujących jakieś akcesoria. Nie działająca szyba kierowcy.
Mechanika: zawieszenie tłukło się z przodu z prawiej strony, kompletny brak zbieżności auto jechało jak i gdzie chciało, stojące hamulce - po 200m koła były już ciepłe. Silnik telepał się, zerwana poduszka skrzyni z prawej strony, silnik ogólnie ma jakiś problem bo wypadał zapłon na jałowych obrotach i prawdopodobnie chosził na 3 gary Popychacze ciche, choć prosiliśmy o zimne auto, takiego nie zastaliśmy.
Zbiliśmy cenę do 3500 ale po krótkiej przejażdżce Paweł stwierdził, że może nie przeżyć 160km drogi powrotnej. Wracamy bez Colta
Wasiowe "EVO byłem, ale przytyłem" - Najładniejsze 4x4 Zlotu MM w Firleju 2014. Najładniejsze 4x4 Zlotu MM w Pogorzelicy 2015, Najładniejsza terenówka Zlotu MM w Przesiece 2016
http://allegro.pl/mitsubishi-colt-gti-1 ... 05043.html - ktoś coś wie o tym sprzęcie ? Nie wymagam nie wiadomo czego jeśli chodzi o aspekty wizualne, auto ma być użytkowane torowo, więc wypadałoby żeby nie złamał się na którejś hopce i aby mechanika była sprawna. Stawiam flaszkę jeśli chciałoby się komuś zbadać ten egzemplarz, bo cena atrakcyjnie podejrzana i podejrzanie atrakcyjna. P.S. i te perskie dywany we wnętrzu....
Nie spodziewałbym się tutaj niczego dającego nadzieję na jakiś w miarę przyzwoity stan tego egzemplarza. Standardowy tekst wklejony z neta w opisie, nie dający żadnych konkretnych informacji. Facetowi nawet nie chciało się go umyć, jest zwieśniaczony, w środku te pokrowce z motoryzacyjnego i dywanik zaiwaniony z kibelka to zły znak. Auto zapuszczone w czuj. Jeżeli masz daleko ja bym nawet dupy nie ruszył poza próg pokoju
na CM od 2010 r Colt CJ1A-> 2010-2013 Colt czT ->2014-2018 Renault Megane IV 1.2 Tce Phase I ->2018-
Tyle się każdy zastanawiał aż kupił go kolega z mitsumaniaki.pl. Po szybkich oględzinach napisał tak: Ciekawie ma obszyte fotele alcantarą połączoną z oryginałem - nie wiem czy uda się doczyścić i uratować, ale spróbuję. Któryś z właścicieli musiał być audiofilem, bo sporo sprzętu było w aucie. Teraz po tym wszystkim pozostały już tylko zdewastowane plastiki. Jak nie dziura to kolor srebrny - pomysł może i dobry, ale wykonanie fatalne...
Silnik "po tuningu" - 150KM Założony stożek, który wyciął moc w górnym zakresie obrotów. Ale pracuje ładnie, wkręca się ok, nie kopci.
Skrzynia dramat. Fatalnie dobrane przełożenia (ponoc skrzynia z eclipse). Podobno oryginalne skrzynie nie wytrzymują...
Podsumowując, jak za 1500 zł to nie ma co narzekać
Jeżeli ktoś "w miarę" dbał o silnik to strona mechaniczna jest w stanie znieść wiele, natomiast z tego co widzę to wszystkie GTi poniżej ceny 4k to totalne blacharskie trupy. Jeżeli auto jest oryginalne i kompletne to w takich cenach można mówić o okazji na SWAPa.