Przejdź do zawartości

Wyszukiwanie zaawansowane

Strona główna forum ‹ Na luzie ‹ Sport
  • Zmień rozmiar tekstu
  • Drukuj

• Regulamin • • • FAQ • Zarejestruj • Zaloguj

Rozmowy o sporcie i treningach :D

"Sport to zdrowie... ;-)"
Odpowiedz
Posty: 366 • Strona 5 z 19 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 19

Postprzez SPAM » 26 maja 2013, o 12:44

Odrazu widać żę mamy inne wzorce i wizje na siebie.
Ja uznaje tylko użyteczną masę to co możesz wykorzystać, pompowanie się na pokaz lub by wyciągnąć "na klatę" to nie dla mnie.

Wzorem mojego typu budowy jest Lazar
Obrazek

Obrazek

Tutaj macie filmik który ma dwa lata! od tego czasu chłopaki jeszcze bardziej się rozwinęli.

Takim napakowanym przedstawicielem nurtu street workout (już przesadnie moim zdaniem) jest hanibal for king
Tutaj też bardzo stary film chyba 4lata, można sobie wyobrazić co koleś potrafi teraz :roll:

Wyobraźcie sobie walkę zaawansowanego koksa z zaawansowanym street workout. :mrgreen:

----
Plan jakiś CI poszukam i wkleję. Choć ja kompletnie nie trenuje w oparciu o plan. Raczej słucham swojego ciała i wiedzy.
Ja jestem właśnie takim połączeniem street workout/cross fit/ultra biegacz/triathlonista
Zobaczymy za kilka lat co z tego wyjdzie :roll: pewne jest jedno, jeśli coś jest od wszystkiego to jest do niczego (czytaj w wszystkim będę dobry albo bardzo dobry ale nigdy zaje***)

podsumowanie od Maja 2012 do maja 2013 jestem większy, silniejszy, szybszy, wytrzymalszy kondycyjnie oraz siłowo. Oby kolejny rok był równie owocny :mrgreen:
Był CJ4A SE
Obecnie
Turbo Retro mx-5 BRG
nasze-inne-auta/miatkolak-mazda-mx5-na-spam-t2525-220.html
SPAM
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 33
Auto: Retro Turbo Miata
Województwo: Łódzkie

Postprzez Lala » 26 maja 2013, o 12:55

Wyciskanie na pokaz akurat mnie nie cieszy:d po prostu od zawsze chciałem być duży i za każdym razem kiedy widzę te spojrzenia i komentarze panienek że fajnie zbudowany jestem mnie cieszy:d chociaż klata mi się nie podoba i nie mam pojęcia jak tu ją mocniej rozbudować:d co do walk to można zobaczyć ostatnią walkę koksa. Nie miał kondycji się bić:d street workout jest ciekawy jednak mnie to nie ciekawi tak jak iść na siłownię i się spompować:d
Nie ma i nie będzie
Lala
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 8
Województwo: Nie dotyczy

Postprzez MarcinZG » 26 maja 2013, o 13:25

SPAM napisał(a):Odrazu widać żę mamy inne wzorce i wizje na siebie.
Ja uznaje tylko użyteczną masę to co możesz wykorzystać, pompowanie się na pokaz lub by wyciągnąć "na klatę" to nie dla mnie.

Jeśli to pisałeś do mnie to ja właśnie tez jestem zdania że duża masa mi nie potrzebna ( mam 176 cm/74 kg). Bliższe mi jest stwierdzenie "nie ważne jak masz duże mięśnie, ważne co możesz z nimi zrobić". Bardziej pasują mi podciąganie na drążku i pompki na krzesłach niż "przerzucanie żelastwa", ale robiłem FBW bo w domowych warunkach najbardziej mi pasowało i wiem że to trening nie bardzo do moich potrzeb, ale lepszy taki niż np Split.
Jak trochę urosnę to spoko, ale liczy się dla mnie sprawność, dlatego myślę o crossfit. Niezbyt się znam na takich treningach więc kalistenika wydawała się być ok. Duży jak Hannibal nawet nie chce być :D
Najciekawsze (puki co) o crossficie znalazłem to http://kalistenikapolska.pl/topic/5183- ... -crossfit/
Do maratonu to na chwilę obecną to coś z tych: http://bieganie.pl/?cat=19&id=1277&show=1 lub http://bieganie.pl/?cat=19&id=1282&show=1

SPAM napisał(a):Zobaczymy za kilka lat co z tego wyjdzie pewne jest jedno, jeśli coś jest od wszystkiego to jest do niczego (czytaj w wszystkim będę dobry albo bardzo dobry ale nigdy zaje***)

podsumowanie od Maja 2012 do maja 2013 jestem większy, silniejszy, szybszy, wytrzymalszy kondycyjnie oraz siłowo. Oby kolejny rok był równie owocny

Może nie będziesz zaj... w jednej rzeczy, ale i tak jesteś znacznie zdrowszy i sprawniejszy niż "normalny człowiek". Jak dla mnie ważne jest idziesz do przodu, są efekty i zadowolenie, z włożonej pracy i wysiłku.
"Bo jak słusznie zauważył Pan Oberleutnant, najbardziej zawsze wyróżnia się idiota"
MarcinZG

Dostał piw: 1
Auto: VW Polo 9N3 1.4 TDi (gruz)
Województwo: Lubuskie

Postprzez Aquarius » 26 maja 2013, o 13:36

Wszystko ładnie pięknie, ale tak jak nie każdy nadaje się na kierowcę rajdowego, kucharza, czy maratończyka, tak nie każdy może się rozwinąć w dajmy na to street workoucie i podobnych treningach wyczynowych. Bez predyspozycji fizycznych, genetycznych nie dojdzie się do takich efektów. Jeżeli ma się słaby organizm (jak np ja) forsując treningi doprowadzi się do groźnych kontuzji. Trzeba być po prostu obdarzonym przez naturę. Samozaparcie i konsekwencja swoją drogą a możliwości i ograniczenia swoją :)
Aquarius
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 135
Auto: Mazda 6, Eclipse GSX
Województwo: Wielkopolskie

Postprzez SPAM » 26 maja 2013, o 14:12

To wcześniejsze pisałem do chłopaków bo oni dawali foto swoich wzorców.

treningi z bieganie pl
dobre :D

==================================
Aquarius
właśnie ja jestem z tych genetycznie niedorobionych. Całe dzieciństwo po szpitalach i operacje doprowadziły mnie do ogromnej otyłości. I ogólnie otyłość mam genetyczną cała rodzina spasiona jak świnki :roll:
Jako osoba z wiedzą fizjoterapeuty stwierdzam że z PRAWIE wszystkiego da się wyjść i przezwyciężyć.

Przykładem są zawody które miały miejsce w ten weekend. "Biegowe Mistrzostwa polski ludzi po przeszczepie" Obecny mistrz polski jest po "wymianie" serca i na bank do 1km by mnie zniszczył.

Obrazek
Obrazek

I film który jak oglądam mam gęsią skórkę i mnie porusza:

Widziałem ludzi w tragicznym stanie, tak beznadzieje przypadki o których nawet lekarze z xx letnim doświadczeniem, Mówili że beznadziejny przypadek i nigdy się z teog nie podniesie. A dokonywali takich rzeczy! niestety widziałem też i to 30x więcej sytuacji kiedy ktoś z czymś bzdetnym załamywał się i stawał się ciężarem dla siebie i wszystkich zwłaszcza rodziny. Zamykał się w sobie i pogłębiał swoj stan.

To co nam całe studia wpajali na fizjoterapii. Mają grupę pacjentów, nie jest najlepszy ten najbardziej sprawny. Lecz ten kto dokonał największych postępów. Każdy ma swoją miarę i swoje sukcesy. I tylko to się liczy. Walczyć walczyć tle ile się da i ile można. Zawodowcem nikt nie musi być. Ja tez nie będę

Z czysto sportowych rzeczy też widziałem wiele, ludzi biegających bez nóg tylko protezy. podciągających się razem z wózkiem! Rozmawiałem z kulturystą bez nogi.

Oczywiście rozumiem że możesz mieć ograniczenia o których nikt tu nie musi wiedzieć bo jest to tylko twoja prywatna sprawa. A nie pozwalają kompletnie na wysiłek i oczywiście szanuje to. Sam wiesz co dla Ciebie najlepsze.
Był CJ4A SE
Obecnie
Turbo Retro mx-5 BRG
SPAM
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez Lala » 26 maja 2013, o 15:26

Ten ostatni filmik oglądałem i faceta podziwiam. Spam ja miałem wręcz odwrotnie niż ty, całe życie chudy. W dzieciństwie dość dużo jeździłem po lekarzach z powodu dość kruchych kości. Z tego też powodu miałem zabronione uprawiania sportów. W wieku 18 lat miałem 184cm wzrostu i tylko 68kg wagi, no i tak się trzymała moja waga przez jeszcze jakiś czas. W końcu odechciało mi się zakazów i w szkole zacząłem grać w siatke. Po skończeniu szkoły wymyśliłem siłownie i tak do tej pory się bujam:D
Nie ma i nie będzie
Lala
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez mystek » 26 maja 2013, o 20:41

Z kulturystyką to jest tak, że każdy robi co innego, jak w motoryzacji. Dasz to samo auto 3 różnym gościom i jeden zrobi z Colta stance, drugi przeswapuje silnik, a trzeci zrobi rost style, ale to wszystko to będzie Colt :D. A tu - siła użyteczna vs czysta kulturystyka (rzeźba) vs jak największe rekordy w wyciskaniu. Tak to jest :)

Generalnie zasada jest taka, że nikt z nas nie będzie nigdy wyglądał tak samo, bo każdy ma inne predyspozycje genetyczne. Ktoś będzie miał dobrze wyrzeźbioną klatę, ale marne nogi, a ktoś inny będzie marnie wyglądał ale będzie bardzo silny. Takie to już jest :)
2010-2012 -> Colt CJ0 1.6 '96
2012-2013 -> Mirage Turbo 1.6 '88
2013-2014-> Rover 216 Tomcat '93
2014-... -> Volvo V40 1.9T4 '97
2017-... -> Toyota MR2 SW20
mystek

Dostał piw: 21
Auto: Volvo V40 1.9T4/Toyota MR2 SW2
Województwo: Małopolskie

Postprzez Aquarius » 26 maja 2013, o 21:42

SPAM rozumiem Twój punkt widzenia, ale dajesz dużo przykładów ludzi okaleczonych, przykutych do wózka czy zrzucających wagę. Ich przeszkodą jest los który potraktował ich surowo. Rozumiem np kogoś kto jest przy kości, dajmy na to , że jego stawy są nadwyrężone, ale chudnąc daje im ulgę i może wykorzystać bardziej ich potencjał. Inaczej jest gdy jesteś chudy i nie możesz nic zrobić bo stawy siadają na zawołanie. Tak do końca genetyki nie oszukasz. Można się wspiąć wyżej niż przeciętny człowiek, ale kosztem wyrzeczeń, bólu, kontuzji i braku pożądanych efektów.
Aquarius
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 135
Auto: Mazda 6, Eclipse GSX
Województwo: Wielkopolskie

Postprzez SPAM » 26 maja 2013, o 22:20

Aquarius mógłbym tutaj rozmawiać z tobą na ten temat w nieskończoność. Ale chyba to nie ma do końca sensu i miejsce nieodpowiednie :)
Jedynie dodam, że kosztem wyrzeczeń, bólu, kontuzji i braku pożądanych efektów. Tak jest zawsze :) jedynie poziom i cele się zmieniają.
Był CJ4A SE
Obecnie
Turbo Retro mx-5 BRG
SPAM
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez macieekg » 26 maja 2013, o 23:06

SPAM napisał(a):Aquarius mógłbym tutaj rozmawiać z tobą na ten temat w nieskończoność.

Na zlocie przy % sobie pogadacie ;)
Live to ride, ride to live! by
Colt CAO 1.6 I 16V
Obrazek
Obrazek
macieekg
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 101
Auto: Colt CA4A
Województwo: Mazowieckie

Postprzez SPAM » 28 maja 2013, o 16:10

taka tam impreza w Rosji :mrgreen:
Był CJ4A SE
Obecnie
Turbo Retro mx-5 BRG
SPAM
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez dominikks » 28 maja 2013, o 17:17

Miazga :D
Prawda gorzka jak chwila słońca tu krótka
W Polsce sprzedaje się tylko godność i wódka
dominikks

Dostał piw: 4
Auto: Fiat Stilo
Województwo: Podkarpackie

Postprzez mystek » 28 maja 2013, o 23:02

Co do siłowni, to prawda jest taka, że prędzej czy później człowiek będzie miał problemy ze stawami. Nie raz gadałem z dobrym przyjacielem, który ćwiczy regularnie od 1 klasy liceum (teraz ma 27 lat), koleś bierze na barki np 150kg i tym ćwiczy serie, gdzieś z 2 lata temu miał bodajże 48 czy 49cm w łapie itp. Wyniki niesamowite, ale mówi, że wszystko przyszło w trudach i teraz odczuwa skutki tego, że bolą go właśnie stawy i że ogólnie bycie takim dużym to kalectwo. Przyznał to gość, który ma manię wielkości, więc coś musi w tym być.

Sam też tak miałem, jak swego czasu byłem mega umotywowany i chodziłem na siłownię 5-7 razy w tygodniu, w każdej wolnej chwili. Gdzieś po 3-4 tygodniach zaczęły mnie boleć nadgarstki i ogólnie mogłem ćwiczyć mniejszymi ciężarami, albo nie miałem już sił na kolejne serie. Teraz ćwiczę mniej, ale przynajmniej mam siły.

PS: miewacie też takie dni na siłowni, czy tam w swoich aktywnościach fizycznych, że np tydzień wcześniej braliście 100kg na klatę, a dzisiaj ledwo co 90 bierzecie? Czyli ogólnie takie slabsze dni. Macie coś takiego? :)
mystek

Postprzez MarcinZG » 29 maja 2013, o 09:54

mystek napisał(a):Co do siłowni, to prawda jest taka, że prędzej czy później człowiek będzie miał problemy ze stawami. Nie raz gadałem z dobrym przyjacielem, który ćwiczy regularnie od 1 klasy liceum (teraz ma 27 lat), koleś bierze na barki np 150kg i tym ćwiczy serie, gdzieś z 2 lata temu miał bodajże 48 czy 49cm w łapie itp. Wyniki niesamowite, ale mówi, że wszystko przyszło w trudach i teraz odczuwa skutki tego, że bolą go właśnie stawy i że ogólnie bycie takim dużym to kalectwo. Przyznał to gość, który ma manię wielkości, więc coś musi w tym być.

Sam też tak miałem, jak swego czasu byłem mega umotywowany i chodziłem na siłownię 5-7 razy w tygodniu, w każdej wolnej chwili. Gdzieś po 3-4 tygodniach zaczęły mnie boleć nadgarstki i ogólnie mogłem ćwiczyć mniejszymi ciężarami, albo nie miałem już sił na kolejne serie. Teraz ćwiczę mniej, ale przynajmniej mam siły.

Jeśli do bólu stawów, braku sił i zmęczenia dodasz bóle głowy i problemy ze snem to masz klasyczne przetrenowanie. Za dużo sobie dałeś, nie było regeneracji, całkiem możliwe że do tego wszystkiego zła dieta i organizm się poddał.

mystek napisał(a):PS: miewacie też takie dni na siłowni, czy tam w swoich aktywnościach fizycznych, że np tydzień wcześniej braliście 100kg na klatę, a dzisiaj ledwo co 90 bierzecie? Czyli ogólnie takie słabsze dni. Macie coś takiego? :)

Mi się zdarza takie coś, ale podczas biegania. Trasa którą biegam na spokojnie, rekreacyjnie mocno mnie nie męczy. Ale czasem (na szczęście bardzo rzadko) zdarzają się dni kiedy po jej przebiegnięciu czuję jakbym przebiegł ją x2 a patrząc po czasie to wcale nie biegłem szybciej niż zwykle. Czasem trafia się słabszy dzień lub gorsza dieta, ostry trening dzień wcześniej (lub zakrapiana impreza :D) i efekty od razu widać. Zobacz np niektórych piłkarzy, jeden mecz grają jak na skrzydłach by w następnym zagrać "piach".
"Bo jak słusznie zauważył Pan Oberleutnant, najbardziej zawsze wyróżnia się idiota"
MarcinZG

Dostał piw: 1
Auto: VW Polo 9N3 1.4 TDi (gruz)
Województwo: Lubuskie

Postprzez SPAM » 30 maja 2013, o 11:07

To normalne zjawisko że jednego dnia możecie więcej innego mniej. Człowiek to "miękka maszyna" można miec po prostu doby albo zły dzień.
A tym którzy startują w zawodach polecam poczytać na temat Superkompensacji i nauczyć się ja wykorzystywać.

------------
Ja wczoraj regeneracja, dziś planuje dać ostro w piz**** plecy, brzuch, kettlebell, bieganie.
Muza na dzisiejszy trening

podjąłem też decyzje o dalszych schodzeniu z Smalcu. Oglądałem fotki z zeszłego roku, chyba byłem szczuplejszy na brzuchu. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Był CJ4A SE
Obecnie
Turbo Retro mx-5 BRG
SPAM
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez Lala » 30 maja 2013, o 11:27

Skończyłem ostatnio a6w:d efekt to redukcja wagi z 90kg do 87,5:d

Ostatnio Mystek podawał swoje wymiary tak więc o to moje:
klatka - 112cm
pas - 88cm
biceps - 40,5cm
udo - 66cm
łydka - 42cm

Czekamy na odpowiedź Spama:d
Nie ma i nie będzie
Lala
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez mystek » 30 maja 2013, o 19:45

rozmiary mega :D jeszcze zważywszy, żę jesteś około 15kg mniejszy ode mnie :) widać, kto dobrze się odżywia :D
mystek

Postprzez Kleju » 30 maja 2013, o 20:54

Eeee tam :D Poczekajcie jak znajdziecie swoje wybranki serca, z którymi się ożenicie, później dziecko/i, praca za biurkiem, albo za kierownicą itd. 9/10 facetów obudzi się za kilka lat ze stwierdzeniem, że trzeba się wziąć za siebie bo się zapuściło, biceps opad, zrobiła się oponka itp :D Hehe też w to nie wierzyłem jak miałem może z 23 lata :D Ale niestety byłem w tej drugiej grupie 9 facetów :lol: jak i niemal wszyscy moi znajomi... A teraz trzeba 2x więcej pracować niż kilka lat wcześniej żeby wrócić do formy i wyglądu...
"Dopóki nie skorzystałem z internetu, nie widziałem, że na świecie jest tylu idiotów..." - S. Lem

Na coltmanii od 11 wrz 2006
Kleju

Dostał piw: 55
Auto: Colt

Postprzez SPAM » 31 maja 2013, o 08:35

Lala napisał(a):Skończyłem ostatnio a6w:d efekt to redukcja wagi z 90kg do 87,5:d

Ostatnio Mystek podawał swoje wymiary tak więc o to moje:
klatka - 112cm
pas - 88cm
biceps - 40,5cm
udo - 66cm
łydka - 42cm

Czekamy na odpowiedź Spama:d

Przecież ja nie jestem koksem żeby patrzeć na obwody, ale spokojnie oprócz pasa wszędzie powinienem być większy ;) Poza tym w twoich obwodach jest smalec który zawyża wynik a u mnie nie :)

Kleju napisał(a):Eeee tam :D Poczekajcie jak znajdziecie swoje wybranki serca, z którymi się ożenicie, później dziecko/i, praca za biurkiem, albo za kierownicą itd. 9/10 facetów obudzi się za kilka lat ze stwierdzeniem, że trzeba się wziąć za siebie bo się zapuściło, biceps opad, zrobiła się oponka itp :D Hehe też w to nie wierzyłem jak miałem może z 23 lata :D Ale niestety byłem w tej drugiej grupie 9 facetów :lol: jak i niemal wszyscy moi znajomi... A teraz trzeba 2x więcej pracować niż kilka lat wcześniej żeby wrócić do formy i wyglądu...

Fakt coś w tym jest, największą radochę mam jak widuje się z ludźmi którzy kiedyś śmiali się z mojej otyłości. A teraz to oni są spaślakami :mrgreen:

--------------------------------

Ciekawe kiedy lub czy w ogóle dojdę to takiej mocy :roll:
Był CJ4A SE
Obecnie
Turbo Retro mx-5 BRG
SPAM
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez harpagan » 31 maja 2013, o 12:25

Kleju napisał(a):Eeee tam :D Poczekajcie jak znajdziecie swoje wybranki serca, z którymi się ożenicie, później dziecko/i, praca za biurkiem, albo za kierownicą itd. 9/10 facetów obudzi się za kilka lat ze stwierdzeniem, że trzeba się wziąć za siebie bo się zapuściło, biceps opad, zrobiła się oponka itp :D Hehe też w to nie wierzyłem jak miałem może z 23 lata :D Ale niestety byłem w tej drugiej grupie 9 facetów :lol: jak i niemal wszyscy moi znajomi... A teraz trzeba 2x więcej pracować niż kilka lat wcześniej żeby wrócić do formy i wyglądu...

Widzisz Kleju etap o którym piszesz to jest właśnie idealny moment, który pokazuję podejście do szeroko pojętego podejścia sport.
Myślę, że to taka naturalna selekcja trochę ;) Odpadają Ci którzy ruszali się, aby właśnie wyglądać fit, albo zabijali sportem nudę. Jeżeli ktoś to kocha i robi to bo czuję taką potrzebę albo wręcz nie potrafi bez tego żyć to co najwyżej może mu się zmienić tylko trochę ilość godzin poświęcana na aktywność. To jest trochę tak jak z dietą. Trzeba zrozumieć, że zdrowe odżywianie i myślenie o tym co wsadzasz do żołądka to jest lot na całe życie i kwestia wyrobienia odpowiednich nawyków, a nie dwu czy trzytygodniowa męczarnia, aby zrzucić 2kg.
Słabi odpadną, Ci którzy widzą w tym cel i czerpią radość znajdą czas na dbanie o siebie bez względu na ilość potomstwa i godzin spędzanych na zakładzie ;)
harpagan

Dostał piw: 13
Auto: CC5A

Poprzednia stronaNastępna strona

Odpowiedz
Posty: 366 • Strona 5 z 19 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 19

Powrót do Sport

Powrót do Strona główna forum