może tak - możliwe jest poprawne podniesienie ponad linie wzroku, ale to wymaga doświadczenia i wyrobionej juz techniki, pamiętania o mega napiętym brzuchu, pośladach, zaciśniętych ustach przy wydechu. Powyżej nic z tych rzeczy nie ma. Gość nie ma pojęcia o kettlach a trener nie reaguje, ciągnie tego kettla rękami, te ręcę są w dodatku zgięte. Nadal wiele ludzi błędnie uważa, że kettle to dźwiganie rękami, a w rzeczywistości jest to wyrzucenie ciężaru z bioder
crossfit to właśnie obwodówka, jest w nim wszystko a nawet więcej. Temat rzeka właściwie, przeszedłem już przez różne treningi na siłowni ale to co daje crossfit nigdzie indziej nie spotkałem. Każdy trening jest nieprzewidywalny, nie wiesz co będziesz robił. W efekcie Twoje ciało jest przygotowane na wszystko. W 2013 roku, po 7 miesiącach crossfitu z marszu pobiegłem 'biegnij warszawo' 10km poniżej godziny. Nigdy wcześniej nie przebiegłem żadnego dystansu nawet zbliżonego do 10km. Jak trzeba to biore plecak i ide 25km w jeden dzień po tatrach z różnicą wysokości 1200m. Nic właściwie nie zaskakuje. Licencjonowani trenerzy do tego i ogromny nacisk na technike - w rezultacie nic więcej oprócz racjonalnego żywienia Ci nie potrzeba. Sorry, że nie opisuje w szczegółach ćwiczeń ale tego jest po prostu za dużo, od planka przez burpees, ćwiczenia ze sztangą w tym push jerk'i z solidnym obciążeniem, po kettle, ergometry, bieżnie, skakanki, cały zestaw na drążku. Wszelkich odmian pompek to sie narobiłem więcej niż cały oddział wojskowy już
Panowie mam taką prośbę Jeżeli ktoś z was jest w stanie pomóc mi rozpisać plan treningu na siłowni to bardzo bym prosił żeby na priv albo tutaj dał znać Bo aktualnie próbuje coś sklecić i nie do końca mi to wychodzi a widze są tutaj osoby że tak powiem znające się na tam
"Jeżeli zostaliśmy powołani do wielkich celów, to wezwano nas do ponoszenia wielkiego ryzyka."
"Zaciśniętą mam pięść dla tych co w ciągłej walce, dla tych którzy odeszli w górze dwa palce." http://coltmania.pl/viewtopic.php?f=19&t=286
4 razy.Juz 4 miesiące chodze i teraz mam zamiar rozpisać nowy program ponieważ tamten był nie dokońca dobry Aha i chce wspomnieć że próbuje zbudować mase
"Jeżeli zostaliśmy powołani do wielkich celów, to wezwano nas do ponoszenia wielkiego ryzyka."
"Zaciśniętą mam pięść dla tych co w ciągłej walce, dla tych którzy odeszli w górze dwa palce." http://coltmania.pl/viewtopic.php?f=19&t=286
To masz większy staż ode mnie Ja korzystam ze strony zapytaj trenera i subskrybuje na yt ich kanał, tam jest pokazanych wiele ćwiczeń na poszczególne partie. Na tej podstawie i kilku innych stronach stworzyłem swój 4 dniowy plan treningowy. W skrócie wygląda tak: 1. klata + triceps 2. nogi + brzuch 3. plecy + biceps 4. barki + kaptur + brzuch.
Pewnego dnia, który może nigdy nie nadejdzie, poproszę o przysługę...
Ja cwicze obecnie -) Klata + triceps na koniec brzuch i przechodze do biegania -) poranne bieganie 5-10km a przed bieganiem brzuch lekko -) Barki + nogi na koniec brzuch i przechodze do biegania -) Wolne ew. Rozciaganie dynamiczne -) Plecy + biceps na koniec brzuch i przechodze do biegania -) bieganie Jeśli jakis trening wychodzi w weekend to sob alb niedziela minimum 21km nastepny dzien przewaznie wolny. To jest zarys kazdy trening dostosowuje do samopoczucia i tego jak zniszczylem soie na ostatnm treningu, bywaja tez 2dni wolnego
Obecnie tez bywa ze jade do pracy rowerem 20km w jedna i tez to ciut zmienia trening tego dnia.
Mam prośbę,udało mi się sklecić plan treningowy który mam zamiar wcielić w życie, ale chciałbym żeby ktoś go sprawdził więc jeśli możecie to zlukajcie go
4-DNIOWY PLAN TRENINGOWY|
I Dzień KLATKA(4 serie 10,10,8,8) -Wyciskanie sztangi na ławce płaskiej -Wyciskanie hantli na ławce 45 stopni -Wyciskanie sztangi wąskim chwytem -Wyciskanie sztangi na ławce 45 stopni
TRICEPS(3 serie 10,10,8) -Francuskie za głową (10,10,8,8) -Prostowanie ręki w oparciu (10,10,8,8) -Ściąganie jednorącz wyciągu podchwytem (10,10,8,8)
II Dzień NOGI(4 serie 10,10,8,8) -Przysiad ze sztangą -Wykrok ze sztangielkami -Uginanie nóg w kolanach na maszynie -Ćwiczenie na łydki
BRZUCH(3 serie 10,10,8) -Skłony głowy z wyciągiem -Przyciąganie nóg do tułowia w zwisie -Klasyczne brzuszki
III Dzień PLECY(4 serie 10,10,8,8) -Przyciąganie hantli do klatki w pochyleniu -Podciąganie nad chwytem -podciąganie sztangi wzdłuż tułowia -Martwy ciąg
BICEPS(3 serie 10,10,8) -Unoszenie ramion ze sztangą -Unoszenie ramion ze sztangielkami na ławce -Podciąganie dolnego wyciągu
IV Dzień BARKI(4 serie 10,10,8,8) -Unoszenie ramion przy wyciągu dolnym -Unoszenie sztangi na prostych ramioach -Wznosy ramion na boki na ławce skośnej -Wznosy barków (Szrugsy) (4 serie 10,10,8,8)
BRZUCH -Tak jak u góry
Szukam Lali już dlugo nie wiem co znim. A co do treningow. Mocno dokladnie rozpisujesz, a to nie jest piec seri w obwodzie, zeby się z Ciebie nie smiali na silowni jak bedziesz biegal do zeszytu ;p
Trochę pocztyałem i widzę, że SPAM promuje Kettlebell-e mogę potwierdzić, jak ktoś nie chce wyglądać jak koks a mieć od niego 13x większą wytrzymałość to Kettle są super, wzmacnia się cały korpus, nogi, ręce. Zakup jednorazowy. Ja mam różne 2,5kg, 5kg, 8kg, 12kg, 16kg a to dla tego, że tymi lekkimi ćwiczy moja żona
SPAM raczej nie zdarza mi się biegać do zeszytu bo albo mam to w pamięci albo na telefonie więc nikt nie widzi Emil racja,nie zauważyłem to że wąskim chwytem jest na trica bo nigdy tego jeszcze nie robiłem więc zastępuje go ćwiczeniem na takiej fikuśnej maszynie A co do programu czekam na dalsze porady i krytyki