Ja z stage 3 cieszyłem się 2 tygodnie tylko
..czyli do momentu kiedy zupełnie przypadkowo trafiła mi się okazja przejechać innym maleństwem Vw Lupo (1000kg, 360hp).
..I okazało się, że colt nie jedzie
Myślę więc o stage 4
Krótko mówiąc - choroba.
ledziu napisał(a):Odpuść temat szkoda kasy i tak nie przeskoczysz w FWD tego co pewnie Cię rajcuje czyli walnięcia w plecy...![]()
Będziesz miał kilka problemów[..] Sądzę że jak stage4 wyjdzie 30k razem ze strojeniem to będzie normalny wynik. [...]
narobisz się wydasz kaskę a później ustawimy się z moim bratem i jego evo9 i ręce Ci opadną... jak usłyszysz co miał robione vs to co Ty zrobiłeś [...]
Jak chcesz sobie ulżyć to tylko RWD i najlepiej fajnie dociążone z 2JZem albo evo9

macieekg napisał(a):3. FWD ma sens dopóki ma trakcję czyli do 200-220KM, później to już tylko bezsensowna walka.]

macieekg napisał(a):3. FWD ma sens dopóki ma trakcję czyli do 200-220KM, później to już tylko bezsensowna walka.
macieekg napisał(a):. Co brat ma zrobione w EVO?
Fador napisał(a):
powiedz to twórcom focusa RS 500. To nie są samochody z lat 80/90, tutaj już zaprzęgnięto elektronikę, która pomaga w tym, żeby auto nie stało w miejscu

ledziu napisał(a):Odpuść temat szkoda kasy i tak nie przeskoczysz w FWD tego co pewnie Cię rajcuje czyli walnięcia w plecy...![]()
Będziesz miał kilka problemów takich jak głowica, dobór turbo czyli mała pojemność vs dmuchawa no i trakcja a właściwie jej brak. Sądzę że jak stage4 wyjdzie 30k razem ze strojeniem to będzie normalny wynik. Później dojdzie jeszcze temat strojenia który gwarantuje Ci że nie przeskoczysz w łatwy sposób no i detale takie jak np: wydech i krzykacz WG, albo temperatura waląca od wydechu albo samo poprowadzenie wydechu, półośki, temperatura smarowideł, zrobienie ICka pod wymiar, temperatura swirl pota, co z przepływką itd... na robisz się wydasz kaskę a później ustawimy się z moim bratem i jego evo9 i ręce Ci opadną... jak usłyszysz co miał robione vs to co Ty zrobiłeś i ile frajdy jest z jego auta a ile z Twojego (frajda rozumiem możliwości upalania i doznania płynące z przyśpieszenia):D
Jak chcesz sobie ulżyć to tylko RWD i najlepiej fajnie dociążone z 2JZem albo evo9
marceliszpak napisał(a):Dokładnie wszystko skalkuluję i będę się zastanawiał.
Fador napisał(a):3 lata gwarancji, polski producent, gwarancja szczelności i 440pln
wchodzi bez zmian w miejsce fabrycznego, co o tym myślicie?
marceliszpak napisał(a):Napisałeś bardzo zdroworozsądkowo i chwała Ci za to.
marceliszpak napisał(a):Ja też (raczej) w ten sposób podchodzę.
marceliszpak napisał(a):Colt nigdy nie będzie jeździł jak evo9 - tu sprawa jest oczywista. Trakcji FWD przeskoczyć się nie da.

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości