RoXall napisał(a):...Kleju czy Ty masz z tym jakiś problem? Któryś raz już czytam Twoja wypowie z w takim stylu...
Z czym mam rzekomo problem? W jakim stylu?
RoXall napisał(a):...Uważasz, że jedynym słusznym rozwiązaniem jest od razu wywalenie przepływki i zestrojenie wszystkiego... To po co sam robiłeś dolot w 1,6?...
No tak jak KCT już napisał. Albo robisz coś wg jakiegoś schematu, albo wyważasz otwarte drzwi. Testując jakieś bezsensowne zmiany, modląc się, aby coś dały...
A dlaczego u siebie robiłem dolot? bo zrobiłem też wiele innych rzeczy. I jedno, pociąga drugie itd. A jak ktoś myśli, że wstawi tylko powerrure z filtrem stożkowym i uzyska wzrost godny pochwalenia się, to powodzenia. Sam to przerabiałem u siebie w czerwonym, dało to +-2,5Km. Co absolutnie nie było odczuwalne. Więc poza wydaniem kasy i większym EGO, zalet nie stwierdzono.
RoXall napisał(a):...Spokojnie myślałem o bogatszej mieszance co przełożyłoby się w niewielkim stopniu na dodatkowe konie i moment...
To nie wiem kto Ci tego naopowiadał, ale osiągniesz tylko większe spalanie benzyny razem z kopceniem na czarno... Tyle uzyskasz z przelewania/podlewania w silniku NA...
Silnik NA to niewdzięczny temat do modyfikacji. Bo trzeba woreczek pieniędzy, żeby były efekty.