Problemy i pytania odnośnie modeli produkowanych na przełomie 1992 - 1996 roku.
Regulamin działu 1.) Pamiętaj, że temat to tak naprawdę streszczenie całego posta. Bardzo dobrze można to pokazać za pomocą prostego przykładu: Źle: Pomocy! Wielki problem z samochodem! Dobrze: Na zimnym silniku nie wchodzi drugi bieg
2.) Jeżeli masz problem z samochodem opisz go jak najdokładniej. Pamiętaj, żeby w Twoim poście było jak najwięcej informacji mogących pomóc w rozwiązaniu problemu tzn: - Co się dzieje z samochodem (gaśnie, nie odpala, dużo pali itp)? - W jakich sytuacjach pojawia się problem (przy jechaniu ponad 100km/h, przy cofaniu, podczas rozruchu itp)? - Czy podejmowałeś już jakieś próby naprawy usterki i jak się one zakończyły? (zrobiłem reset kompa, ale nie pomógł, wymieniłem amortyzator i nadal nic)? Źle: Nie wiem co się dzieje, ale odpada mi silnik. Pomocy! Dobrze: Ostatnio zauważyłem, że podczas otwierania okna od strony pasażera silnik odpada od samochodu. Próbowałem wymienić już korbkę od opuszczania szyby, ale problem niestety nie znikł. Myślę, że odpowiedzialny za to może być również wahacz, bo podczas przeglądu powiedzieli mi, że jest w złym stanie
3.) Zawsze podziękuj za pomoc w rozwiązaniu problemu (nawet jeżeli ostatecznie zabrakło wiedzy, żeby go usunąć). Nic Cię to nie kosztuje, a na pewno będziesz uchodził za człowieka kulturalnego i wartego poświęcenia chwili czasu. Warto również użytkownikowi który pomógł wystawić podziękowanie za pomoc poprzez kliknięcie w dolnym prawym rogu jego posta ikonki "piwo".
Witam, jak w temacie. Wiem ze niema produkowanych reperaturek tylnich błotników do colta ca0, ale cos wspawac musze bo ruda wygrała :p. Z tego co wyczytałem to opcji jest kilka golf 3, corolla, civic. Przechodził ktos przez to? cos doradzicie?
Ogladałem cały twój temat, potrzebuje kilku zdjec jak to u ciebie wyglada. Bo golf ma błotniki wygiete do wewnatrz a colt ma wygiete na zewnatrz i niezabrdzo kumam jak to ma posowac do siebie. A z kolei 1cm szpachli niechce miec na błotniku
ja do colta c50 w intercarsie kupowałem ale na zamowienie i czekałem ponad miesiac. kosztowała mnie ta przyjemność 120zl od sztuki. Może do CA0 tez beda mieli
Hej. Ktos ostanio bawil sie w naprawe nadkoli ? bo moje sa juz w takim stanie ze musze zaczac to wkoncu robic mam przeznaczona juz kase na ten zabieg i nawet blacharza juz dogranego z polecenia ale niestety bede musial we wlasnym zakresie kupic reperaturki ktorych przeciez nie ma... macie jakies swoje typy co by najlepiej podeszlo zeby bylo jak najmniej dlubania z tym? bylbym bardzo wdzieczny
Zamiast repertuarek, nadają się przednie błotniki (nadkola), lewe przód na prawy tył i odwrotnie, ja tak robiłem i chyba Limonek , spójrz na mój temat i zobacz efekty