Przejdź do zawartości

Wyszukiwanie zaawansowane

Strona główna forum ‹ Na luzie ‹ Off-Topic
  • Zmień rozmiar tekstu
  • Drukuj

• Regulamin • • • FAQ • Zarejestruj • Zaloguj

wyraź swoje myśli

Czyli rozmowy na luzie, zupełnie nie związane z motoryzacją.
Odpowiedz
Posty: 1098 • Strona 11 z 55 • 1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 55

wyraź swoje myśli

Postprzez ozzy89 » 23 kwi 2013, o 09:53

a ja od dziecka się nimi jarałem :D
ozzy89

Dostał piw: 13
Auto: Honda Accord CH6
Województwo: Śląskie

wyraź swoje myśli

Postprzez maniac » 23 kwi 2013, o 09:55

Ja odkupiłem ją od chłopaka mojej siostry. ;) Nie była idealna, ale... jak to się prezentowało na drodze. ;)
maniac
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 12
Województwo: Mazowieckie

wyraź swoje myśli

Postprzez mystek » 23 kwi 2013, o 12:58

#Ozzy - to Ty myślisz już o tej ostatniej generacji Celici, bo wcześniejsze nie nie miały chyba VVTi? Mnie zawsze te Celici się nie podobały z kolei :D te ostatnie geny, z tego względu, że nie widziałęm nigdzie dobrze pomodzonej takowej, w sensie na dobrej glebie, bo to na seryjnym zawiasie wygląda tragicznie! Gorzej niż każde inne auto ze względu na niską linię nadwozia.

Do mnie zawsze przemawiały Celici "okulary". Ta generacja jest piękna! GT4 jest mistrzowskie :)
2010-2012 -> Colt CJ0 1.6 '96
2012-2013 -> Mirage Turbo 1.6 '88
2013-2014-> Rover 216 Tomcat '93
2014-... -> Volvo V40 1.9T4 '97
2017-... -> Toyota MR2 SW20
mystek

Dostał piw: 21
Auto: Volvo V40 1.9T4/Toyota MR2 SW2
Województwo: Małopolskie

wyraź swoje myśli

Postprzez maniac » 23 kwi 2013, o 13:57

Wrzucasz EIBACH-a za 1000 zeta i masz glebę. ;)
maniac
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 12

wyraź swoje myśli

Postprzez ozzy89 » 23 kwi 2013, o 15:07

mystek napisał(a):#Ozzy - to Ty myślisz już o tej ostatniej generacji Celici, bo wcześniejsze nie nie miały chyba VVTi? Mnie zawsze te Celici się nie podobały z kolei :D te ostatnie geny, z tego względu, że nie widziałęm nigdzie dobrze pomodzonej takowej, w sensie na dobrej glebie, bo to na seryjnym zawiasie wygląda tragicznie! Gorzej niż każde inne auto ze względu na niską linię nadwozia.

tak, myślę o ostatniej generacji ;) mój dobry kumpel, z którym będę wyjeżdżał za granicę ma taką. Akurat tą słabszą ma (140 KM) i posiada łagodne zmienne fazy rozrządu.
TS z tego co widziałem ma właśnie hardkorowe zmienne fazy, a więc inną głowicę, dolot i pewnie też wydech z tego co oglądałem pod maską kiedyś tam na żywo. Jak pooglądać ciekawie pomodzone to wejdź na www.celica-club.org.pl. Jest kilka fajnych egzemplarzy ;) No tak na glebie wyglądałaby dużo lepiej, ale przód i tak strasznie nisko siedzi. Większa felga dużo daje, ale wtedy straaszna koza się robi. Poza tym seryjny zawias naprawdę dobrze pracuje jeśli chodzi o dynamiczniejszą jazdę. Dziur idealnie nie wybiera, ale tu nie o to chodzi. Nie ma też co porównywać komfortu z CA0 ;)
ozzy89

wyraź swoje myśli

Postprzez Lala » 23 kwi 2013, o 15:48

Tak więc będę dziś dzwonił do gościa z ogłoszenia od celici :d wersja 1,8 115km:d
Nie ma i nie będzie
Lala
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 8
Województwo: Nie dotyczy

wyraź swoje myśli

Postprzez mystek » 23 kwi 2013, o 15:52

Obejrzałym foty na google i... nadal to auto mnie jakoś nie przekonuje :P nie wiem czemu, ale to chyba ta świadomość, że to całe TS to najmocniejsza wersja w tym aucie. Jednak 6gen, czyli okular był dużo bardziej kotny imo, jednak świadomość, że było tam GT-4, już taka rajdowa wersja dużo daje :)
mystek

wyraź swoje myśli

Postprzez rapart » 23 kwi 2013, o 17:25

Zgoda - dla mnie również szósta generacja jest najładniejsza i ten smak rajdowej legendy...

Np:
Obrazek
Borgi RIP | Welcome back Mazda MX-6
rapart

Dostał piw: 40
Auto: Był: CA 2.0, jest MX-6 2,5 V6
Województwo: Pomorskie

wyraź swoje myśli

Postprzez macieekg » 23 kwi 2013, o 19:04

Obrazek :D
Live to ride, ride to live! by
Colt CAO 1.6 I 16V
Obrazek
Obrazek
macieekg
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 101
Auto: Colt CA4A

wyraź swoje myśli

Postprzez ozzy89 » 23 kwi 2013, o 19:33

a mnie z Celic najbardziej jara właśnie V-gen, ale te najmocniejsze wersje także VI-gen są już zbyt dużymi rarytasami, żeby nadawały się do jazdy na co dzień, poza tym będę szukał już czegoś młodszego za 5-6 tys. euro jak mi się uda zaoszczędzić ;) wiadomo wersja TS w VII-genach nie jest już takim rarytasem i to wciąż tylko FWD, ale dawałoby mi wystarczającą ilość frajdy z jazdy i komfortu :) za to bardziej podjarałem się ostatnim MR2 (w Japonii zwanym MR-S), silnik 1ZZ-FE, ten sam co w Celicach VII-gen, czyli ~140 KM, do tego silnik umieszczony centralnie, RWD, masa 996 kg - czyli podobnie jak w CA5A, więc przednia radość z jazdy takim samochodzikiem :D odstrasza tylko mikro bagażnik :P strasznie też mi się podobają Mazdy RX-8, tylko nieco obawiam się silnika Wankla, ale o tym musiałbym więcej poczytać ;)
ozzy89

wyraź swoje myśli

Postprzez mystek » 23 kwi 2013, o 21:08

MR2 nie wiem czy waży aż tyle, mnie się wydaje, że mniej. Miałem przyjemność z takim na kresce to szło dość żwawo. Na początku odszedł dość żwawo do 3 długości przede mnie, a jeśli Colt GTI jest lżejszy od Lancera o 50kg tylko, a z Ja_goodem byłem długość z przodu, to wydaje mi się, że MR2 bankowo waży jeszcze minimum 50kg mniej od Colta.

Generalnie fajne te auta, ale przeraża trochę to, że to 2 osobówka :/. Zastanów się Ozz, jak często jeździsz z pasażerami i czy warto takie MR2 kupwoać. Gdyby to miało 4 miejsca, to byłoby to auto idealne. Coś jak Colt GTi tylko, że nowszy, pewnie już ocynk, no i RWD... chociaż mnie RWD jakoś nie jara, ale ponoć to całkiem inna jazda :P
mystek

wyraź swoje myśli

Postprzez macieekg » 23 kwi 2013, o 21:14

Mi się strasznie podoba MR2 ale tej starszej generacji. Z otwieranymi światłami, z tym że to już nie są młode auta :P
Ta njanowsza Celica to podobno jeśli już to tylko TS najmocniejsza wersja. Chociaż ona też d**y nie urywa, w corolli niewiele odchodzi CA4A :lol:
No i poniżej zmiennej fazy jest muł i w środku już jest tak nowocześnie, plastikowo :roll:

Mi dzisiaj przyszły 2 paczuszki, głośniki i wzmacniacz :twisted:
Colt CAO 1.6 I 16V
Obrazek
Obrazek
macieekg
Klubowicz
Klubowicz

wyraź swoje myśli

Postprzez ozzy89 » 23 kwi 2013, o 22:21

mystek napisał(a):MR2 nie wiem czy waży aż tyle, mnie się wydaje, że mniej. Miałem przyjemność z takim na kresce to szło dość żwawo. Na początku odszedł dość żwawo do 3 długości przede mnie, a jeśli Colt GTI jest lżejszy od Lancera o 50kg tylko, a z Ja_goodem byłem długość z przodu, to wydaje mi się, że MR2 bankowo waży jeszcze minimum 50kg mniej od Colta.

Generalnie fajne te auta, ale przeraża trochę to, że to 2 osobówka :/. Zastanów się Ozz, jak często jeździsz z pasażerami i czy warto takie MR2 kupwoać. Gdyby to miało 4 miejsca, to byłoby to auto idealne. Coś jak Colt GTi tylko, że nowszy, pewnie już ocynk, no i RWD... chociaż mnie RWD jakoś nie jara, ale ponoć to całkiem inna jazda :P

nie wiem ile dokładnie to waży :P dane wziąłem z wikipedii, ale poniżej tony w nowocześniejszym aucie od CA0 to i tak dobry wynik. A co mi tam, że dwie osoby się zmieszczą. Zwykle i tak jeżdżę sam. Jak się z kumplami jedzie, to można wziąć inne auto. Każdy ma swoje. Albo od rodziców pożyczyć ;) Teraz pożyczam od siostry Clio II ph1 1.4 8v i słowo muł nabrało dla mnie nowego znaczenia, ale za to ma klimę i fabryczne radio ze zmieniarką na 6 CD :lol:

macieekg napisał(a):Mi się strasznie podoba MR2 ale tej starszej generacji. Z otwieranymi światłami, z tym że to już nie są młode auta :P
Ta njanowsza Celica to podobno jeśli już to tylko TS najmocniejsza wersja. Chociaż ona też d**y nie urywa, w corolli niewiele odchodzi CA4A :lol:
No i poniżej zmiennej fazy jest muł i w środku już jest tak nowocześnie, plastikowo :roll:

Mi dzisiaj przyszły 2 paczuszki, głośniki i wzmacniacz :twisted:

też bym z chęcią wziął MR2 II-gen, ale tak jak piszesz, to już leciwy samochód ;) skąd wiesz, że Celica TS dupy nie urywa ? W jakim stanie była tamta Corolla ? :P Kumpel tą Celicą 140 KM oczywiście miał duży problem nadążyć za Coltem GTi, ale na moje oko i tak daje to radę, więc te ponad 50 KM więcej coś musi robić różnicę. Poza tym nie bez przyczyny Lotus te silniki kiedyś wkładał do Elise'a ;) Wnętrze bardzo mi się podoba, nie jest smutne. Plastiki nie najgorszej jakości, dużo lepsze niż w Colcie. Prawie zawsze jest automatyczna klima. Bagażnik ma bardzo pojemny. Z tyłu miejsca jest tylko dla jednej osoby, ponieważ przez nisko opadający dach nie może siedzieć wyprostowana, bo uderza głową o tylną szybę :lol: ja zwykle kładę się na bok jak już muszę z tyłu jechać :lol: fotele nie są jakoś super wyprofilowane, ale całkiem nieźle trzymają. Kierownica jest super wygodna i poręczna, chyba nieco mniejsza niż Momo z EVO IV-VI.
ozzy89

wyraź swoje myśli

Postprzez macieekg » 23 kwi 2013, o 22:27

To może była bajera z tą corolla tzn ta słabsza wersja + pewnie rolka cięższa.

Też mi się marzy takie prawdziwe sportowe coupe, Celina VII też nie zła swego czasu bardzo mi się podobała.
Colt CAO 1.6 I 16V
Obrazek
Obrazek
macieekg
Klubowicz
Klubowicz

wyraź swoje myśli

Postprzez ozzy89 » 23 kwi 2013, o 22:40

macieekg napisał(a):To może była bajera z tą corolla tzn ta słabsza wersja + pewnie rolka cięższa.

Też mi się marzy takie prawdziwe sportowe coupe, Celina VII też nie zła swego czasu bardzo mi się podobała.

no nie wiem do końca jak to było z tą Corollą, ale o kłamstwa nie mam zamiaru Cię osądzać :) może tylko pakiet optyczny miała :P właśnie teraz chcę kupić ładne japońskie coupe, co by jechało przyzwoicie, a dużego wyboru nie ma ;) Eclipse strasznie mi nie podchodzą poza I i II-gen. Hondy nie chcę ;)
ozzy89

wyraź swoje myśli

Postprzez macieekg » 23 kwi 2013, o 22:58

No taka http://www.motofakty.pl/samochody/dane- ... -manualna/ ma 8,4s do setki. W realu pewnie lepiej ale w porównaniu do CA4A jakoś bardzo dużo nie odchodziła ze świateł chociaż nie powiem że nie była szybsza, a próbowaliśmy się z 3 pod rząd :P Sam pakiet to to na pewno nie był, duża rura wydechowa (ale seryjna) na pewno. W tej budzie nie było nic dobrego poza 1,8TS i 1,8TS z kompresorem, z tym że kompresor zjadłby mnie od razu. Koleś też twierdził, że "prawie 200" więc pewnie te 192KM.

Celica faktycznie lżejsza, wg katalogu 7,2s i większy bagażnik :twisted:
Colt CAO 1.6 I 16V
Obrazek
Obrazek
macieekg
Klubowicz
Klubowicz

wyraź swoje myśli

Postprzez ozzy89 » 24 kwi 2013, o 00:20

no to jeśli będzie nam dane, to się kiedyś sprawdzimy :D
ozzy89

wyraź swoje myśli

Postprzez Lala » 24 kwi 2013, o 20:02

Tak więc dzwoniłem dziś do faceta z ogłoczenia http://tablica.pl/oferta/toyota-celica- ... 1b9;r:14;s:
Niestety toyotki już nie ma:D szukam auta dalej.
Nie ma i nie będzie
Lala
Klubowicz
Klubowicz

wyraź swoje myśli

Postprzez macieekg » 24 kwi 2013, o 21:17

Fajna pasowałaby do Ciebie ;) , jak tam lód na jeziorach? :mrgreen:
Colt CAO 1.6 I 16V
Obrazek
Obrazek
macieekg
Klubowicz
Klubowicz

wyraź swoje myśli

Postprzez Lala » 24 kwi 2013, o 21:31

Widziałem dziś dwie żaglówki na jeziorze:d myślałem że uda się swoim autem na zlot dojechać ale będę prosił chyba mamę o auto:d
Nie ma i nie będzie
Lala
Klubowicz
Klubowicz

Poprzednia stronaNastępna strona

Odpowiedz
Posty: 1098 • Strona 11 z 55 • 1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 55

Powrót do Off-Topic

Powrót do Strona główna forum