ale jakby była dobra to by nie wisiały już któryś tydzień/miesiąc na allegro, a felgi tej firmy można kupić za 600-800 zł bez potrzeby renowacji tylko że inny rozstaw
Chciałbym się upewnić, czy felgi 15' x 6,5' ET 35 zmieszczą się do tyłu? Wyczytałem, że wejdą. Tylko jaką szerokość opony proponujecie, przy profilu 50?
I wygląda to całkiem fajnie. Tylko oczywiście gleba zrobiona jak widzę I mam teraz dylemat. Autko dopiero kupione, więc powoli, do przodu ogarniam je. W chwili obecnej wygląda to tak.
185/65 R14. Nie chciałbym zbyt zmniejszać rozmiaru całego koła, wręcz przeciwnie. Policzyłem wymiary i wyszło, że przy oponie 195/50 R15, całe koło będzie mniejsze o 20,1 mm. Natomiast przy 195/55 R15 mniejsze o 0.6 mm, także różnica niezauważalna, a że opony też będą nowe, to i bieżnika dojdzie, więc mamy 0
Nie mam pojęcia, czy oryginalne. Na tych kupiłem, a mam zimówki w takim samym rozmiarze. Na stronie, którą podałeś policzył mi dokładnie takie same wymiary jakie mi wyszły.
U mnie weszły 8Jx15 ET28 z rantem lekko wystają oponki z rantem Toyo Proxes 195/50 R15 jeździ się fajnie z początku tył haczył ale po wstawieniu po 3szt. gum w sprężyny jest dobrze.
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
Ja tez mam 8Jx15 et 25 i siedzi idealnie:Ddelikatnie wystaje ran felgi poza błotniki,opona 185/45/R15 i jeździ sie bardzo wygodnie nawet na maks glebie,ale co kto lubi,kiedys probowałem założyc 8j et 0 i był kosmos wystawały po 10 cm za błotniki
Nie chce zakladac nowego tematu . Zastanawia mnie ILE MAM PRZESTRZENI NA DYSTANSE do wykorzystania z przodu i ile z tylu żeby dobic kolami maksymalnie do obrysu auta (nie poza) na tyle by nie przekraczalo norm bezpiwczenstwa i wymagan przegladu technicznego, jeżeli do cj zaloze alu 17cali, 7j, et35 ? Ktoś to potrafi obliczyć?