U mnie po ostatnim wyjeździe w góry wyszło tak: jazda w 5 osób + pełen bagażnik po drogach krajowych 11,1L/100km jazda w 3-4 osoby po wsiach między miasteczkami 10,8L/100km jazda w 3 osoby + pełen bagażnik po drogach krajowych + ok 50 km w mieście 9,88L/100km
To i ja się dołączę, bo zrobiłem w weekend 1000km. Miałem butle wyjeżdżoną do zera, zatankowałem 38.5l gazu. W jedną stronę przejechałem 460km aż się przełączył na benzynę czyli wychodzi 8,37 l/100 (lpg) Z kolei w drodze powrotnej weszło do butli 40 litrów, na czym przejechałem 520km - wychodzi 7,7l/100km. Praktycznie cały czas autostrada, prędkość tak 120 km/h parę razy leciałem chwilę 160. Więc chyba wynik spoko. Colt 2010r. silnik 1.3 95KM.
U mnie ostatnio dramat, wyszło jakieś rekordowe 9,5L/100km. Mam jednak na to dwa wytłumaczenia - krótkie odcinki po zakorkowanej Warszawie + zima + paliwo tankowane na innej stacji (inny punkt odbicia pistoletu).
Za to na osłodę dodam, że tankowałem za 3,77zl/L 95 Najtaniej ever!!! I to w dodatku na Shellu a nie w jakiś krzakach
W wątku tym przy okazji polecę też stronkę z której ostatnio korzystam http://cenapaliw.pl/ Ceny są aktualne, bo ludzie je podają na bieżąco a po 3 dniach bez aktualizacji znika. Ciekawe jest to że czasem w odległości kilku ulic potrafi być różnica 20gr/L.
Przykład Twojego colta coraz bardziej skłania mnie do zamontowania instalacji gazowej u mnie spalanie w zimie, cykl mieszany z przewagą jazdy po mieście o 10l .Silnik 1,3 12v.
mam ciekawostkę chwilowo mam i swoje CZT i ojca polifta (Z30) 1.3 - jadąc spokojnie do pracy ok 8km z zimnego startu, CZT pali przez ten odcinek średnio 6.0l, a polift.... 6.2l
Zgadza się, po remapie i modach jak sie jedzie eco to pali jeszcze mniej niz przedtem. Eco dupowóz i monstrum w jednym a wszystko wylacznie operowaniem pedału gazu.
na CM od 2010 r Colt CJ1A-> 2010-2013 Colt czT ->2014-2018 Renault Megane IV 1.2 Tce Phase I ->2018-
Normalnie to wychodzi koło 10l/100km ale ostatnio porobiłem z zawiasem i trzeba poczuć auto od nowa więc sporo upalania do tego za dużo ostatnio jeżdżę obwodnicą a to też w moim przypadku bardzo podnosi spalanie ze względu na krótkie przełożenie główne .
W kwietniu tego roku udało mi się uzyskać wynik spalania jak z laboratoryjnych testów nowych diesli. Na odcinku ok. 20km, w cyklu mieszanym (trasa/miasto) oraz startując na zimnym silniku moje CZT spalało średnio 3.5 litra na 100km.
Ostatnio natomiast spalanie wróciło do normy i w trasie (gierkówka) wyszło 10.2l/100km. To nawet więcej niż zazwyczaj.