bardzo kiepsko wygląda, znajomy oglądał, porysowany wszędzie gdzie się da, tylko lotka nie porysowana i po strzale jest. Do upalania może być ale tak na co dzień to nie bardzo
Uwaga na tę ofertę. Omijać szerokim łukiem. Dobrze że dałem auto do profesjonalnego sprawdzenia. Jeśli ktoś nie wierzy na słowo, na prv przekażę szczegóły
Czy moze ktos go kojarzy?? widze ze stoi od maja z tym ze poczatkowa cena byla delikatnie mowiac wysoka (23 tys), teraz jest juz lepiej ale wciaz jest to chyba dosc sporo. Uwazacie ze jest wart wydania 19 tys zł?? Moze byl juz tu wczesniej opisywany przez kogos gory dziekuje za wszelkie uwagi http://otomoto.pl/oferta/mitsubishi-col ... pbCeH.html
no to dzis po pracy pojade dzieki nie moge na forum znaleźc jakiegos zestawienia na co powinienem zwrócic szczegolnieuwage w przypadku ogladania CZT, czy moze gdzies na forum znajduje sie jakis temat odnoszacy sie do newralgicznych punktów CZTki ?? mysle ze skoro stoi w salonie to bedzie mozliwosc weryfikacji samochodu u nch na miejscu.
przydatne info, posprawdzam wszystko co opisałes a jutro z Lipa najwyzej go przeswietlimy drugi raz
Edit: po ogledzinach Colta (specjalista nie jestem):
- prawy tyl caly szpachlowany i malowany, szpachla nierowno polozona w jednym miejscu, wielkiej tragedii nie ma ale widac ze bylo cos robione nawet bez miernika (szkoda robiona w ASO) - lewe drzwi malowane (szkoda robiona w ASO) - lozyko huczy jak skur..syn !!! mysle ze to lozysko oporowe wiec pewnie i sprzeglo do roboty byloby, - sprzeglo nie zauwazyem zeby sie uslizgiwało - opony ori czyli z 2010 r. takze 4 sztuki do kupienia - pod maska porzadek, ale ogolnie jakis mulowaty mi sie wydaje, moze takie pierwsze wrazenie. - maska i dach po gradobiciu, kilkanascie wgniotek - szyby ori, - starsznie sztywny uklad kierowniczy - skrzynia z gumy - wygluszenia pod maska praktycznie nie ma, zjedzone zostalo - srodek nawet mocno nie razi, fotele niezle
Ogolnie mam mieszane uczucia, jutro z Lipa podjade jeszcze zerknac na te faktury co dokladnie bylo robione.
W generacji CZ głośna praca sprzęgła/skrzyni to normalna rzecz. Układ kierowniczy posiada skróconą przekładnię dlatego auto reaguje na najmniejszy manewr kiernią oraz aktywne wspomaganie kierowicy (im wieksza predkosc tym mniej wspomagania), chodzi o wyczucie auta. Mój też był malowany z obu stron ( jedna strona po mocniejszym puknięciu) z tym, że szpachli na szczescie nie ma i póki co (4 lata od powstania szkody) nic zlego nie dzieje sie z lakierem i blachą. Grad to faktycznie trochę bol dupy. Maske zawsze mozna zmienic ale gorzej z dachem juz. Z tym wygluszeniem dziwne - u mnie i wielu czT wystepuje w calosci Niech LIPA wlasnie najlepiej oceni. Ma czT to bedzie wiedzial co trzeba pokochac a co jest faktycznie do roboty
na CM od 2010 r Colt CJ1A-> 2010-2013 Colt czT ->2014-2018 Renault Megane IV 1.2 Tce Phase I ->2018-
Odpuscilem sobie, nie czułbym sie dobrze w tym samochodzie zwyczajnie, za plastikowy, za mały jednak i ten uklad kierowniczy jak dla mnie to porazka. Choc wiem ze o gustach nie rozmawia sie przejechałem sie i oceniam ze Honda duzo lepiej sie zbierala niz seryjne CZT a jednak nie chce wolniejszego samochodu. Tuta nalezałoby wsadzic jakies 3 tys zeby to zaczelo wygladac i jezdzic. Za duzo dlubaniny. Za te pieniadze oczekiwałem zwyczajnie samochodu do jazdy
P.S. Honda w sobote zmienila wlasciciela, jak ja zobaczył na zywo wiedziałem ze ja wezmie, nawet nie wspominał nic o negocjacjach ceny