Przejdź do zawartości

Wyszukiwanie zaawansowane

Strona główna forum ‹ Na luzie ‹ Gry
  • Zmień rozmiar tekstu
  • Drukuj

• Regulamin • • • FAQ • Zarejestruj • Zaloguj

World of Tanks

Dział dla graczy :-)
Odpowiedz

World of Tanks

Postprzez alberthus » 16 lut 2015, o 13:32

Wczoraj chwilę grałem. W FV215b 183 zostaliśmy 2 vs 4 (ja i jakiś med tier 10 vs t110e4, m110, i jakieś 2 medy). Po chwili było już 2 vs 1. Skończyły mi się zwykłe pestki (mam ich tylko 9 i 3 HEAT). Załadowałem premkę (heat, 235 pen, 1750 dmg) i jednym strzałem ubłem t110e4 stojące do mnie bokiem - wspaniałe uczucie:)
Aż strach pomyśleć, co robił mój czołg, gdy na premium ammo miał 275 penetracji zamiast dzisiejszego 235... :)
alberthus

Dostał piw: 18
Auto: już nie Colt
Województwo: Śląskie

World of Tanks

Postprzez mystek » 17 lut 2015, o 20:26

Hehe, kocham tą godzillę, aczkolwiek pewnie szybko jej mieć nie będę. Nawet się o nią nie staram w żaden sposób, ale jak dłużej zagoszczę w WOT to pewnie będę chciał to mieć.

Powiedz mi, jak wygląda sprawa z pancerzem w tym czołgu? Odbija to coś, czy papier? Jak to wypada w stosunku do JagdPanzera czy JagdTigera (nie wiem jak on tam się zwie :P) na 10 tierze? Widziałem filmiki z tego niemca, to taki mega powolny kolos się wydaje, dość sporo dinga i ładuje co 20s za 900-1100dmg. Jak one wypadają w porównaniu? Który lepszy?

Odkryłem nareszcie E75, teraz ciułam pieniądze, na razie mam 1,8mln, a potrzeba jakoś 3,5mln :/. No i zacząłem grać sobie więcej Tigerem II ponownie i kurna jednak stwierdzam, że mimo iż to przeciętny czołg na 8 tierze, tak jakimś cudem praktycznie zawsze robię nim 2000dmg minimum co rundę. Czołg specyficzny, świetny snajper i tak należy nim grać, moim zdaniem nawet jak się jest na topce, to mimo wszystko należy trzymać się raczej drugiej linii. Raczej słaby czołg na bliski kontakt. Z kolei ISy są dobre właśnie jak jest ciasno.

Tym ISem z 7 tieru gram również i jednak stwierdzam, że nie jest wcale taki op. Praktycznie wszystko w niego wchodzi, chyba, że jest się na side scrapie. Czołg może i dobry na krótki dystans, ale na średni i daleki dystans jest beznadziejny! Po prostu nienawidzę tego działa co wali za 400. Alfa może i spoko, ale jest kurna tak niecelne, że dramat. Akcje typu - wyjazd zza rogu na tył przeciwnika na autoaimie i niecelny strzał z 20-30m to norma po prostu. Wiem, że powinienem stanąć i sobie przycelować, ale niekiedy się człowiek śpieszy, bo runda już wygrana jest, ale wypadałoby coś dmg zrobić jeszcze zanim nasi ich poubijają i takie cyrki się dzieją :)

Zdecydowanie lepiej grało mi się Tigerem I jednak. 5s reload i bułeczki za 200-250 ale raczej pewne (203 penetracji w stosunku do 175 u ISa) i grało się przyjemnie. No i ta ilość HPków!
2010-2012 -> Colt CJ0 1.6 '96
2012-2013 -> Mirage Turbo 1.6 '88
2013-2014-> Rover 216 Tomcat '93
2014-... -> Volvo V40 1.9T4 '97
2017-... -> Toyota MR2 SW20
mystek

Dostał piw: 21
Auto: Volvo V40 1.9T4/Toyota MR2 SW2
Województwo: Małopolskie

World of Tanks

Postprzez mystek » 17 lut 2015, o 22:51

PS: tak delikatnie ponarzekałem na ISa a tu bitewka z przed chwili: http://wotreplays.com/site/1633067#siegfried_line-mystek86-is

5800dmg mój rekord. Byłoby na pewno więcej, gdybym sobie zmienił ilość pocisków. Miałem to zrobić już dawno, bo zauważyłem, że i tak nie używam HEków a tu aż 8 wożę :/. Na sam koniec pewnie poradziłbym sobie wtedy z tym ISem i Tigerem, a tu kiszka. No i jak na razie najlepszy wynik pod względem dmg na wotreplays z wersji 9.6 tym czołgiem.
mystek

World of Tanks

Postprzez mystek » 18 lut 2015, o 02:30

I kolejny As Pancerny, tym razem na kolejnym czołgu, za którym nie przepadam zbytnio, ale to może dlatego, że uczę się dopiero grać na lightach i tak naprawdę 6 na 10 bitew ginę w pierwszych 2 minutach, w kolejnych 3 ustrzelę może z 300-500dmg, no i tam raz na ruski rok ustrzelę z 1000dmg, ale tym razem udało mi się trafić 2400 aż i 2600 asysty po spocie :)

http://wotreplays.com/site/1633067#siegfried_line-mystek86-is
mystek

World of Tanks

Postprzez alberthus » 18 lut 2015, o 10:22

FV215b 183 dostał jakoś niedawno buffa na pancerzu, więc zdarza się odbić, ale raczej rzadziej niż częściej. Nie liczę na odbijanie 10-tierowych TD, chociaż zdarzało się :) Taktyka - przeładować 25 sek, wyjechać zza rogu, sprzedać plombę (i modlić się, aby nie zatrzymała się na gąskach...), schować i powtórzyć.
Ta linia brytyjskich TD jest specyficzna (niezły pancerz na niskich tierach, szybkostrzelne działa, na tierach 8-9 szeroki kąt ruchu działem 40-50 stopni, świetny dpm, powolne), ale jak się raz nauczy grać linią AT, to potem można niezłe wyniki wykręcać :) Do tieru 7 mogą iść na pierwszą linię, od 8 trzeba być w drugiej linii i nękać wroga. Tortoise ma najwyższy DPM w grze :) Gram od niedawna francuskimi TDkami, mam 7 tier i mi nie pasuje jakoś...

JP E-100 jeszcze nie mam i w sumie nie wiem, jak się nim gra - może kiedyś pogram na serwerze testowym. Mam za to Jagdtigera, czyli tier 9. Bez najlepszego działa jest niestety trochę słaby (256 pen i 490 dmg) jak na 9 tier. Górny pancerz odbija dużo (chociaż z 10 tierem na wprost miewa problem). Ma niestety dużą dolną płytę, a tam przebić to już nie problem. Jest wolny pod każdym względem :)

Ostatnio największą frajdę mam grając VK4502B - dla tierów 9 w dół to praktycznie nieprzebijalny czołg z przodu z działem takim samym jak e-75. Idealny do sidescrapa. Gdyby dać mu więcej życia i polepszyć reload (teraz blisko 13 sekund...), to byłaby z niego dobra dziesiątka :)
Jeszcze 60k exp i odkryję Mausa. Niestety dopóki nie dostanie jakiegoś buffa, to go nie kupię, bo zazwyczaj Maus dla innych graczy = premium ammo loading i wtedy jego pancerz schodzi na drugi plan, a działo i poruszanie się ma kiepskie...

Zacząłem też chińskie medy (równolegle do ruskich). Zobaczymy co z tego wyjdzie :)
alberthus

World of Tanks

Postprzez mystek » 18 lut 2015, o 14:32

No właśnie to jest wada takich ogromnych dział, że może strzał zatrzymać się na gąskach, ale za to jak już pieprznie, to nie ma zmiłuj :)

Ogólnie lubisz grać TDkami? Lubisz taką statyczną grę, czy grasz TDkami agresywnie i nacierasz z pierwszą linią i modlisz się, że nikt Ci na plecy nie wyjedzie? :) Bo ja mam tak, że odkąd zacząłem grać ciężkimi czołgami, to już nie umiem grać zbytnio TDkami, tj mam mało cierpliwości do kampienia i jadę z pierwszą linią. Najczęściej kończy się to tym, że SU152 robię około 1500-2500dmg ale zawsze ginę, nie ma bata, żeby przeżyć mając 870hp, ale jednak robi ten TDek popłoch ładując za 400dmg co 6 sekund.

Wczoraj miałem jakąś bitewkę i trafił mi się bodajże AT7. Nie wiem czy to nie była stokowa lufa, bo walił skurczybyk chyba co 1,5 sekundy za 70hp. Na początku go zignorowałem, bo śmieszne uszkodzenia, ale trafił mnie tak 3 razy z rzędu, to już zrobiło mi się ciepło. Te brytyjskie TDki są właśnie jak taka mucha siadająca na głowie. Drażni jak cholera, a ciężko to ubić, bo pancerz mają dobry (seria AT).

Tortoisa nie trawię, skurczybyk mocno opancerzony, no i właśnie często wali bodajże za 400. Jaki to ma reload? z 4-5sekund? Na szczęście dość rzadko się on trafia w grze.

Francuskie TDki są biedne. Tam dopiero chyba Foch robi siekę, skurczybyk mega mobilny. Wczoraj trafiłem na pluton 2 takich Fochów, to masakra jak to zapieprza, no i pancerny jest.

Oj tak, nie trawię tego VK. Jak ktoś ogarnia, to zrobi robotę tym czołgiem i umie go wykorzystać, ale jak ktoś jest "zero skillowcem", to go zjedziesz niższym tierem. Mnie się raz taki trafił, to bał się wyjechać na mnie grając Tigerem II :). Bawiliśmy się w kątowanie na Lini Zygfryda w mieście między budynkami, no i gościowi to jakoś nie szło, w efekcie w końcu go skończyłem.

Pamiętam, jak Mausem się zachwycano kiedyś, ale już nie jest właśnie taki op. Zauważyłem, że jak jest Maus w grze, to oblatują go medy wokół i koleś zostaje pożarty jako darmowy damage :). Chyba lepiej wygląda już E100. Ba, znacznie lepiej. Maus ładuje za 500dmg zdaje się, a E100 wali za 700, jest bardziej ruchliwa, a pancerz podobny. Dlatego jak są Clan Warsy, to jako HT X tieru wybierana jest E100 na zmianę z IS7. Mausami nie grają wcale.
mystek

World of Tanks

Postprzez alberthus » 18 lut 2015, o 15:30

Wolę grać HT, niż TD i stąd mam też przyzwyczajenie, że jadę do przodu - nudzi mnie granie w krzakach, dlatego wziąłem TD z dobrym pancerzem. Mam też JT88 - jak jestem top tier i nie ma za dużo czołgów 8 tieru, to potrafię jechać jako pierwszy, bo mało kto mnie wtedy przebija, a 240 dmg co 4,5 sekundy sieje postrach :)
Tortoise ma reload niecałe 6 sekund, 259 pen i 400 dmg, do tego celne działo i kąt ruchu działem to aż 40 stopni, więc można próbować robić side scrapa. Bardzo fajny czołg, ale jak większość - dopiero po maksymalnym upgradzie. Wtedy w ciągu minuty może zrobić 4400 dmg (zakładając, że ma od razu przeładowane działo. Jeśli nie, to "tylko" 4k dpm).
Za to ten FV215b 183 to trochę taki HT, bo wieża obraca się o 45 stopni w każdym kierunku i ma ją z tyłu, więc może robić side scrapa - zupełnie jak VK4502B. Też dużo radości.
Te francuskie TDki zacząłem robić z myślą o Foch 155, który ma autoloadera, ale jakoś męczę się nimi strasznie, więc na razie sobie dopuszczam.

Grasz w Clan Warsach?

A propos JT88 - nie wiem, czy wiecie, ale była (jest?) promocja dla kupujących procesory Intela, ze dostaje się JT88, 1250 Golda i 7 dni premium. Na allegro można kupić za 80 PLN taki właśnie komplet. A jak kupi się drugi lub ma się już JT88 w garażu, to za te 80 PLN dostaje się 11250 Golda i 7 dni premium. Dobry deal :)
alberthus

World of Tanks

Postprzez Xiao7 » 18 lut 2015, o 16:30

A ja dawno nie grałem... bo obecnie jestem CAT-em :lol:

Closed Alpha Tester - World Of Warships :twisted:
Lancer CS3A 2004r. (od 07.09.2016r.)
Colt CJ1A 1996r. (od 28.04.2009r. do 03.09.2016r.)
Xiao7
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 77
Auto: CS3A 04r.
Województwo: Mazowieckie

World of Tanks

Postprzez mystek » 18 lut 2015, o 16:48

#Albert - jaki masz nick w grze, ciupniemy może plutonik jakiś? :).

W CW nie gram, nie jestem w żadnym klanie. Chciałbym w jakimś być, ale nie mogę się zdecydować :D, bo nie chciałbym być w jakimś nieznanym klanie, widziałaby mi się jakaś SOW, może to DPA całe co Hallack gra, albo to co gra DED i Xiao, czyli AZP, ale nie wiem czy moje staty są odpowiednie - http://www.noobmeter.com/player/eu/mystek86/522430265/

Miałem już trochę zaproszeń do klanów od dobrych graczy, ale jakoś do mnie nie przemawiają te klany. Grałem raz twierdze z TTT_ - tak się zwie klan, ale jakoś to takie nudne nieco :P. Twierdze wymagają cierpliwości więcej,a a ja lubię siekę :)

Clan Wars oglądam cały czas u Multiego na kanale YT, także obserwuję jak to wygląda wszystko, jak grają drużynowo itp, przyglądam się szczegółom, żeby wiedzieć na zaś.

#Xiao - weź olej to WOW! Oglądałem u Hallacka gameplay to kurna mega to nudne :D. Tam wszystko wolniej się dzieje, nie mógłbym w takie coś grać. Jeżeli mówimy o powolnej grze to tylko RTSy i turówki jak Civilization albo Heroes :)

Gramy jakieś plutony dzisiaj? Xiao, Albert?

PS: jak coś to szukajcie mnie pod mystek86
mystek

World of Tanks

Postprzez mystek » 19 lut 2015, o 00:58

IS wraca do łask. Dzisiaj 2x As pancerny nim zdobyty na 10 bitew rozegranych co ciekawe :). W 10 bitwach miałem 5 zwycięstw, 1700 średni dmg i 3200wn8 średnie. Daje radę ten czołg! Ciekawe kiedy znowu mnie wkurzy :P
mystek

World of Tanks

Postprzez alberthus » 19 lut 2015, o 11:22

TankowanieNoca
Możemy o jakimś plutonie pomyśleć, ale to najwcześniej w przyszłym tygodniu :)
alberthus

World of Tanks

Postprzez Xiao7 » 19 lut 2015, o 11:55

Mystek na początek to staraj się używać opcji edycji poprzednich postów jeśli jest aktywa a nikt jeszcze po twoim poście się nie wypowiadał. W innym przypadku możesz oberwać upomnieniem od administracji ;) Aż dziwie się że jeszcze nikt się do Ciebie nie zgłosił w tej sprawie z administracji.

Co do WOT-a i Klanu. To musisz wybrać sam. Pograć trochę z ludźmi z danego klanu, pogadać, szczególnie z dowodzącymi klanem (Ja odpadam bo jestem szeregowcem ale w plutonie zawsze pogram) i wtedy składasz podanie :)

Co do WoWs-a.
Nie dziwie się że odniosłeś wrażenie że gra jest nudna. Niestety ale film Hallacka jest nudny z kilku powodów, nie dość ze facet ma taki a nie inny komentarz to akurat zaprezentował statki najwolniejsze. Pancernik nie dość ze powolny i mało zwrotny to strzela średnio co 30 sekund. Lotniskowiec to głównie koncentracja na sterowaniu samolotami, pływanie jest na autopilocie a jeśli już sam sterujesz statkiem to tylko gdy jesteś atakowany i musisz utrudnić skuteczny ostrzał. Do tego samo oglądanie filmu może być nudne, co innego jak sam sterujesz danym pojazdem wtedy nie widzisz tego znudzenia :)

Rzadkością są bitwy które trwają pełne 20 minut, na ogół to nie przekracza 10 minut (tak jak w WOT).

Jeśli nie płyniesz jesteś martwy, to nie to co w WOT gdzie możesz w krzaku stanąć i tak całe 15 minut przestać i z tego krzaka strzelać do przeciwników. Pływając musisz pamiętać o bezwładności. Osiągniecie pełnej prędkości lub całkowitego zatrzymania pochłania trochę czasu. Nie obracasz się w miejscu, musisz płynąć by wykręcić a to też zajmuje czas. To wymaga od gracza planowania ruchów z wyprzedzeniem, i to jest właśnie najpiękniejsze. Ta gra nie jest dla każdego, wielu "czerwonych" z WOTa polegnie. W tej grze musisz wszystko planować, przewidywać, a do tego współpracować z innymi, czyli w skrócie Myśleć i to intensywnie.

Odpalenie torped w złym czasie i momencie może przyczynić się do tego że nie trafisz lub nie dopłyną do celu bo mają ograniczony zasięg albo co gorsza trafisz w swoich którzy akurat płynęli nieco z tyłu i z tej strony w którą właśnie odpaliłeś je :lol:

Porównywanie statków do czołgów jak to zrobił Hallack to poważny błąd
Lotniskowiec to nie odpowiednik arty. Masz możliwość dokładnego sterowania samolotami wiec ty wybierasz z której strony nadlecą samoloty na cel i zaatakują. Zły wybór i żaden torpedowiec ani bombowiec nie trafi w cel. Masz możliwość markowana nalotu, przeciwnik zacznie się wykręcać Ty przerywasz atak i nadlatujesz z innej strony. Wyślesz myśliwce do osłony swoich bombowców lub torpedowców to nie zdziw się jak przeciwnik nadleci swoimi do Twojego lotniskowca i będzie po Tobie jeśli nie zaczniesz manewrować. Za to masz możliwość skutecznego bombadowania/torpedowania podczas gdy twoje samolot atakowane są przez myśliwce przeciwnika a posiadają osłonę.
Pancernik to nie HT-k. Jest bardzo wrażliwy na atak torpedami i bombami. Powolny, słabo skręca, zaś obrót wieżyczki o 180 stopni może trwać do 60 sekund. Dlatego jak raz obrócisz któryś bok do przeciwnika to starasz się już tylko tym bokiem się wystawiać. Za to ma możliwość strzelania na duże dystanse, a dobrze wymierzona salwa w niszczyciela rozwala go za jednym razem.
Krążownik to nie "med" jak wielu uważa. Owszem najbardziej uniwersalna maszyna, w miarę szybki, w miarę zwrotny i jako taki pancerz. niektóre modele maja wyrzutni torped co jest dodatkowym atutem mimo ze mają one krótki zasięg.
Niszczyciel. Papierowy, jedna torpeda lub salwa i toniesz. Za to szybkie i niezwykle zwrotne, co w połączeniu z wyrzutniami torped na obu burtach jest bardzo przydatne. Działa mają słabe, ale jeśli już uda się podpłynąć do pancernika lub lotniskowca tak by mieć ich w zasięgu torped (czym bliżej tym lepiej) to po nich, oczywiście jeśli wszystko dobrze wymierzysz i zaplanujesz.

Zabawa i przyjemność z gry jest tym większa im ciekawsze akcje wykonasz. Prosty przykład. Niszczycielem, podpływasz na odległość około 3-4 kilometrów do pancernika tak by być schowanym za wysepką która będzie chroniła przed jego działami. Wiesz w którą stronę płynie, system celowania pomaga wyliczyć kiedy i w którym kierunku odpalić torpedy. Odpalasz tak by przeszły bardzo blisko wyspy. wykręcasz by dalej chować się za wyspa i sprowokować przeciwnika by sam wychylił się zza wyspy by mieć ostrzał na na Ciebie. No niestety dostaje salwę torped :twisted: robisz tak z kilkoma innymi delikwentami i w po 7 minutach i 32 sekundach kończysz bitwę w której okazuje się że posłałeś na dno 5 z 10 przeciwników i osiągnąłeś najlepszy wynik a do tego miałeś niewielkie uszkodzenia :lol:
Xiao7
Klubowicz
Klubowicz

World of Tanks

Postprzez mystek » 19 lut 2015, o 15:34

A to niechcący z tymi nie-edytami ;)))))

Ciebie Xiao zdaje się, że już dodałem (Xiao_PL), Ciebie z kolei Alberthus kiedyś dodałem, ale pisało mi, że nie przyjąłeś zaproszenia, więc ja Cię miałem w znajomych, a Ty mnie nie :P. Dodam ponownie, bo wczoraj czy przedwczoraj usuwałem te "znaki zapytania", które nie przyjęły zaproszenia.

#Xiao - ee, Hallack właśnie rewelacyjnie komentuje, tzn ma świetny głos i dykcję, no i ten jego śmiech, jak baboki zabija :D. Niemniej to co widziałem na kanale, jakoś mnie nie zachęciło mówiąc szczerze. Tzn odniosłem wrażenie, że mało tam jest losowości. Z jednej strony w WOT jest do denerwujące jak się dingniesz M103 od AMX 12t (raz tak miałem, jak M103 strzeliło we mnie, więc denerwujące dla strzelającego), ale z drugiej strony ten element losowości daje dużo frajdy, że tak naprawdę każdym czołgiem możesz coś zdziałać i nie jesteś na przegranej pozycji. w WOW wydaje mi się, że ten element losowości albo go nie ma, albo jest niewielki. Więcej jest właśnie planowania jak podpłynąć pod dany statek by go zaatakować, ale nie dostać salwy. W WOT wydaje mi się, że jest więcej czynników różnej maści, właśnie te kąty pancerza, przebijalność do tego większe manewry po terenie itp. Wbrew pozorom WOT to nie taka rąbanka, jeżeli chce się być dobrym graczem, a właśnie sporo myślenia (może nie planowania, no co najwyżej na jakiś twierdzach i CW). Jednak trzeba umieć wykorzystać zalety swojego czołgu a zniwelować wady.

W WOW wydaje się, że trzeba umieć dobrze strzelać z wyprzedzeniem, umieć dobrze manewrować statkiem itp. Taki RTS ale działasz sobie jedną jednostką :P
mystek

World of Tanks

Postprzez Xiao7 » 19 lut 2015, o 16:35

W WoWsie RNG jest ale na innych zasadach... pocisku ani torpedy nie odbijesz :lol:
Losowość to kwestia uszkodzenia danego modułu, zniszczenia lub podpalenia/zalania. I losowość podczas lotu pocisku jeden poleci bliżej drugi dalej a jeszcze inny nieco skręci w prawo lub w lewo. Jak leci salwa z 6 lub to nie każdy trafi no chyba że jesteś bardzo blisko :twisted:
Ma też duże znaczenie jakimi pociskami strzelasz. Jak na razie są dwa, OB większa szansa na podpalenie, PP większa penetracja. W przypadku tego drugiego na miękkie cele prawie nieszkodliwy bo potrafi przelecieć przez okręt na wylot. System napraw też jest inny, jednym przyciskiem naprawiasz i gasisz. Po każdym użyciu tej funkcji czas na odnowienie jej wydłuża się. Owszem można przyspieszać poprzez szkolenie dowódcy (perki) lub specjalne moduły (ograniczona ilość, na niższych tierach masz 2 miejsca na wyższych już możesz mieć 5 miejsc)
Xiao7
Klubowicz
Klubowicz

World of Tanks

Postprzez mystek » 22 lut 2015, o 07:55

Póki co na pewno się nie skuszę na tą grę. Jedyne co do mnie przemawia, to jeżeli ta gra odniesie kiedyś taki sukces jak WOT i zacząłbym grać teraz w to, to pewnie za kilka lat byłbym jakimś mega graczem, ale... nie wydaje mi się, żeby ta gra i każda następna z tej serii od WG odniosła taki sukces jak WOT. Teraz jest tego za dużo po prostu, jest przesyt rynku, trzeba kolejnej świeżości imo.

Wczoraj bieeedny dzień, choć staty ciągle ponad średnią, ale tylko jakoś 40% bitew wygranych. Naprawdę spotykałem turbo idiotów w drużynie. Jedyna rada - olać to i grać swoje, ale niekiedy naprawdę się nie da nie wkurzać na ludzi z drużyny. Niemniej udało mi się ustrzelić coś takiego ISem:

http://wotreplays.com/site/1645044#arctic_region-mystek86-is

4000dmg i 7 killsów. Pod sam koniec mega walka bodajże 1 vs 6 czy 7 czołgów i trochę z nich ubiłem :). Jak to teraz oglądam, to widzę, że mógłbym zagrać to nieco lepiej zabijając wcześniej artę, ale... to jest gdybanie. Zabiłbym artę, ale pewnie coś innego by mnie zabiło w między czasie.
mystek

World of Tanks

Postprzez DED » 8 mar 2015, o 20:24

Mystek WoT Generals tez jest ciekawy ;-)
World of Tanks!

mój kanał na YT
https://www.youtube.com/user/DEDcoltmania
DED
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 8
Auto: Clio Grandtour

World of Tanks

Postprzez mystek » 10 mar 2015, o 15:43

#DED - oglądałem Wasze filmiki z WOT:G tj Twoje, Hallacka i Multiego, ale... nie przemawia to do mnie, choć lubię niekiedy takie gierki :)

Dalej wałkuję tą grę, ale ostatnio mi nie idzie zbyt dobrze. Zupełnie nie umiem grać lightami. Inaczej - zupełnie nie umiem grać... szybkimi czołgami. Dlaczego? Ano dlatego, że czując ten pęd zupełnie odstaję od drużyny z samego początku i za bardzo wyjeżdżam do przodu przez to zanim moi dojadą, to ja już ginę. Wolę grać ciężkimi, powolnymi czołgami i walczyć w krótkim dystansie, manewrować czołgiem na boki, kątować się itp.

Najlepiej gra mi się... Tigerem II, bo jest mega powolny, raczej mimo "szybkiej" jazdy i tak ISy są przede mną na miejscu bitwy, więc to one obrywają, a ja sobie strzelam z drugiej linii tym genialnym działem. Praktycznie nie schodzę poniżej 1500dmg tym czołgiem, ogólnie średni dmg mam bardzo wysoki na nim, ale... nadal nie mam Asa pancernego mimo ponad 500 bitew rozegranych na tym czołgu :|. Śmieszne. Tymczasem wymaksowałem IS3 i po bodajże 102 bitwach rozegranych nim już zdobyłem dzisiaj masterkę :/. Żenada. Wydawało by się, że to właśnie ISem będzie ciężej (ze względu na popularność tego czołgu, a więc i więcej dobrych graczy, a więc większą średnią dmg), a jak widać wcale tak nie jest.

Dobrze DED tam powiedziałeś w jednym filmiku, że LT wcale nie są takie świetne do robienia WN8. Na samym początku tak mi się wydawało kiedy grałem ELC AMX, ale z czasem jednak stwierdzam, że WN8 lepiej robi się na HTkach.

Swoją drogą szkoda, że WN8 nie są naliczane za spotowanie z tego co zauważyłem, tj za asystę, a powinno być. Teoretycznie robiąc około 1000dmg takim AMX 12t masz od strzała z 3000 WN8, ale są bitwy, gdzie masz np 300dmg i załóżmy 700 po spocie, to wtedy jest bieda straszna :)

Odziwo super robi się WN8... japońskimi czołgami, tj mam na razie ten na 5 tierze, ale robiąc np 600-700dmg w bitwie, co jest raczej normą ze względu na świetne losowania z reguły, tj na top tierze, to mamy około 2000-2500WN8 zdaje się. No i ... to opuszczanie działa! Praktycznie na każdej mapce, nawet mapkach miejskich są miejsca gdzie opuszczanie działa mocna wykorzystać.
mystek

World of Tanks

Postprzez Paseo » 15 mar 2015, o 00:04

Siemka. Miło wiedzieć że ktoś jeszcze gra w WOTa. Co do klanów to byłem w "Cytadela Grudziądz" i niedawno odszedłem z "Bractwo Cieni". Ten drugi to fajny i spokojny klan, choć ostatnio się sypie. Dowódca Tygier jest spoko. Dobre klany to wymagania minimum 3 czołgi 10 tier i 4 dni w tygodniu na WOT. Plus konto premium. Plus Team Speak. Odszedłem ponieważ niewiele teraz gram. Koleżanka przeszła do CRUX. Podobno świetny klan ale wymagania bardzo duże. Składają teraz drugą akademię. To klan dla graczy którzy każdy wolny czas spędzają w czołgu ;).
Mój nick to w grze to paseo ;)
Paseo

Dostał piw: 0
Województwo: Nie dotyczy

World of Tanks

Postprzez mystek » 21 mar 2015, o 20:16

Od niedawna jestem posiadaczem E75, na tą chwilę jeszcze brakuje mi tylko silnika lepszego, ale... Kupiłem go i... nieco się zawiodłem z tym działem z Tigera I. Szybko więc kupiłem działo z Tigera II - reload na wieży z Tigera II 10s, więc lekka kiszka w połączeniu z tą alfą 320dmg. Było biednie, w sumie taki ciut niby lepszy Tiger II, ale tak naprawdę wcale nie lepszy, bo jednak walczy się z cięższymi przeciwnikami.

Udało się zamontować lepszą wieżę - przyjemność z gry skoczyła o 2 poziomy wyżej. Ta wieża jest po prostu boska, dinga bardzo dużo, no i reload działa zmniejszył się na 7,8s, więc już rewelacja mimo słabej alfy. No ale wciąż rywale nic sobie nie robią z nas tak naprawdę. 225 penetracji to bardzo przeciętna wartość na X tiery. 1/3 strzały wejdą w dolną płytę IS7, ale w tym czasie on nam wali po wieży i cały czas się praktycznie wbija na APkach. Niemniej przyjemność z gry już lepsza, nawet udało mi się dzisiaj uciułać 5000dmg na tym dziale.

Dobrnąłem dzisiaj jakoś do topowego działa, a więc 242penetracja, 490dmg, 13,55s reload. Ten reload mnie przerażał szczerze mówiąc, ale jakoś świetnie współpracuje mi się z ISami, które też reloadem nie grzeszą, np IS3 11,48s, więc też sporo. Niemniej z tym działem średni dmg w bitwach znacznie wzrósł, częściej gramy bitwy, gdzie ustrzelimy 3000-4000dmg, a 2000dmg to raczej norma. No i odziwo ludzie boją się po prostu tego działa. Jak jeszcze mamy sytuację, że walczymy np z dwoma IS3, ale tak, że wychylamy samą wieżę, to jest po prostu frajda :). To są oczywiście niedośwaidczeni gracze, wiadomo, bo doświadczeniu po moim strzale od razu by mnie zaczęli objeżdżać, a nie stać w miejscu jak kołki i liczyli na dobrą wymianę z E75.

Niemniej to działo mimo, że tylko ma 17penetracji więcej, to jednak to już robi robotę. To nadal jest ponoć bez szału na 9 tier i jest to chyba jedna z najniższych penetracji, ale jak ktoś umie grać, to trafia po weak spotach.

Kurna, nienawidzę kupować nowego czołgu i go maksować, bo wtedy statystyki lecą na łeb na szyję, po prostu jest bieda. No ale jak się go już wymaksuje, to jest frajda i WN8 leci w górę :)
mystek

World of Tanks

Postprzez mystek » 28 mar 2015, o 21:08

Dzisiaj jest bardzo dobry dzień do gry w WOT. Zdecydowanie!

Obrazek

Obrazek

AMX13 75 powoli wychodzi z cienia. Po przejściu AMX 12t, którym grało się całkiem spoko, ale denerwowało jedynie 600hp, które nierzadko wystarczało na 1 strzał jedynie, tak 13-75 z 900hp już robi siekę :). Dzisiaj jest dobry dzień dla lightów i bawienie się nie tyle w spotowanie, bo tego nie umiem robić, ale za to umiem robić tym dmg :)
mystek

Poprzednia stronaNastępna strona

Odpowiedz

Powrót do Gry