Zakupiłem jakieś ponad 100 bitew temu SU152 i w sumie całkiem spoko ten TDk. Obraca się koszmarnie wolno, ale jest całkiem szybki, tj... wystarczająco szybki. Działo... mam odkryte już to drugie działo, ale pograłem nim chwilę i jestem zażenowany nim, lepiej gra mi się z trolla. Penetracja jest słabsza na trollu, ale z HEków można nieźle namieszać. Reload nieco ponad 15 sekund, więc trochę trzeba czekać. Działo ogólnie ma mega kaprysy. Czasami zestrzelimy ledwo wystającą wieżę jakiegoś czołgu, a niekiedy dłuuugo celujemy, gość stoi i nie trafimy wcale. Albo najgorsze są akcje jak wyjeżdżamy komuś z boku żeby go tylko dobić, w ruchu zaznaczamy sobie auto celowanie, wyskakujemy zza górki i... nie trafiamy z 20 metrów
Plusem tego czołgu jest odziwo... pancerz, który z przodu ma ledwo 85mm, więc lekki papier, ale czołg ma ogromne jarzmo działa - pancerz kumulacyjny, więc często zdarza się dingi, bo ludzie trafiają w jarzmo właśnie
Zostało mi z 5000 expa do ostatniego działa w SU152. Kupię je i zobaczymy. Tam już reload jest lepszy niż to środkowe działo, spróbuję pograć coś z niego i zobaczymy, co da się ugrać z HE, bo z trolla niekiedy z HE wejdzie za 150dmg, a niekiedy zbijemy gościowi 800. Loteria, ale z reguły dość dobrze losuje, w okolicach 300-400, no i sobie strzelamy np w E75 i coś tam mu zawsze ustrzelimy HP, a inni przebić nie mogą.
Aktualnie zbieram na Tigera II, jest jakaś promocja teraz i kosztuje 2,1mln, mam już ponad połowę uzbieraną
No i ogólnie sukcesiki. Odziwo tym SU152 mam bodajże 56% zwycięstw, już dobiłem w ogólnej liczbie do 51%, więc jest dobrze, oddalam się od granicy bycia pomarańczowym