Wczoraj chwilę grałem. W FV215b 183 zostaliśmy 2 vs 4 (ja i jakiś med tier 10 vs t110e4, m110, i jakieś 2 medy). Po chwili było już 2 vs 1. Skończyły mi się zwykłe pestki (mam ich tylko 9 i 3 HEAT). Załadowałem premkę (heat, 235 pen, 1750 dmg) i jednym strzałem ubłem t110e4 stojące do mnie bokiem - wspaniałe uczucie:) Aż strach pomyśleć, co robił mój czołg, gdy na premium ammo miał 275 penetracji zamiast dzisiejszego 235...
Hehe, kocham tą godzillę, aczkolwiek pewnie szybko jej mieć nie będę. Nawet się o nią nie staram w żaden sposób, ale jak dłużej zagoszczę w WOT to pewnie będę chciał to mieć.
Powiedz mi, jak wygląda sprawa z pancerzem w tym czołgu? Odbija to coś, czy papier? Jak to wypada w stosunku do JagdPanzera czy JagdTigera (nie wiem jak on tam się zwie ) na 10 tierze? Widziałem filmiki z tego niemca, to taki mega powolny kolos się wydaje, dość sporo dinga i ładuje co 20s za 900-1100dmg. Jak one wypadają w porównaniu? Który lepszy?
Odkryłem nareszcie E75, teraz ciułam pieniądze, na razie mam 1,8mln, a potrzeba jakoś 3,5mln :/. No i zacząłem grać sobie więcej Tigerem II ponownie i kurna jednak stwierdzam, że mimo iż to przeciętny czołg na 8 tierze, tak jakimś cudem praktycznie zawsze robię nim 2000dmg minimum co rundę. Czołg specyficzny, świetny snajper i tak należy nim grać, moim zdaniem nawet jak się jest na topce, to mimo wszystko należy trzymać się raczej drugiej linii. Raczej słaby czołg na bliski kontakt. Z kolei ISy są dobre właśnie jak jest ciasno.
Tym ISem z 7 tieru gram również i jednak stwierdzam, że nie jest wcale taki op. Praktycznie wszystko w niego wchodzi, chyba, że jest się na side scrapie. Czołg może i dobry na krótki dystans, ale na średni i daleki dystans jest beznadziejny! Po prostu nienawidzę tego działa co wali za 400. Alfa może i spoko, ale jest kurna tak niecelne, że dramat. Akcje typu - wyjazd zza rogu na tył przeciwnika na autoaimie i niecelny strzał z 20-30m to norma po prostu. Wiem, że powinienem stanąć i sobie przycelować, ale niekiedy się człowiek śpieszy, bo runda już wygrana jest, ale wypadałoby coś dmg zrobić jeszcze zanim nasi ich poubijają i takie cyrki się dzieją
Zdecydowanie lepiej grało mi się Tigerem I jednak. 5s reload i bułeczki za 200-250 ale raczej pewne (203 penetracji w stosunku do 175 u ISa) i grało się przyjemnie. No i ta ilość HPków!
5800dmg mój rekord. Byłoby na pewno więcej, gdybym sobie zmienił ilość pocisków. Miałem to zrobić już dawno, bo zauważyłem, że i tak nie używam HEków a tu aż 8 wożę :/. Na sam koniec pewnie poradziłbym sobie wtedy z tym ISem i Tigerem, a tu kiszka. No i jak na razie najlepszy wynik pod względem dmg na wotreplays z wersji 9.6 tym czołgiem.
I kolejny As Pancerny, tym razem na kolejnym czołgu, za którym nie przepadam zbytnio, ale to może dlatego, że uczę się dopiero grać na lightach i tak naprawdę 6 na 10 bitew ginę w pierwszych 2 minutach, w kolejnych 3 ustrzelę może z 300-500dmg, no i tam raz na ruski rok ustrzelę z 1000dmg, ale tym razem udało mi się trafić 2400 aż i 2600 asysty po spocie
FV215b 183 dostał jakoś niedawno buffa na pancerzu, więc zdarza się odbić, ale raczej rzadziej niż częściej. Nie liczę na odbijanie 10-tierowych TD, chociaż zdarzało się Taktyka - przeładować 25 sek, wyjechać zza rogu, sprzedać plombę (i modlić się, aby nie zatrzymała się na gąskach...), schować i powtórzyć. Ta linia brytyjskich TD jest specyficzna (niezły pancerz na niskich tierach, szybkostrzelne działa, na tierach 8-9 szeroki kąt ruchu działem 40-50 stopni, świetny dpm, powolne), ale jak się raz nauczy grać linią AT, to potem można niezłe wyniki wykręcać Do tieru 7 mogą iść na pierwszą linię, od 8 trzeba być w drugiej linii i nękać wroga. Tortoise ma najwyższy DPM w grze Gram od niedawna francuskimi TDkami, mam 7 tier i mi nie pasuje jakoś...
JP E-100 jeszcze nie mam i w sumie nie wiem, jak się nim gra - może kiedyś pogram na serwerze testowym. Mam za to Jagdtigera, czyli tier 9. Bez najlepszego działa jest niestety trochę słaby (256 pen i 490 dmg) jak na 9 tier. Górny pancerz odbija dużo (chociaż z 10 tierem na wprost miewa problem). Ma niestety dużą dolną płytę, a tam przebić to już nie problem. Jest wolny pod każdym względem
Ostatnio największą frajdę mam grając VK4502B - dla tierów 9 w dół to praktycznie nieprzebijalny czołg z przodu z działem takim samym jak e-75. Idealny do sidescrapa. Gdyby dać mu więcej życia i polepszyć reload (teraz blisko 13 sekund...), to byłaby z niego dobra dziesiątka Jeszcze 60k exp i odkryję Mausa. Niestety dopóki nie dostanie jakiegoś buffa, to go nie kupię, bo zazwyczaj Maus dla innych graczy = premium ammo loading i wtedy jego pancerz schodzi na drugi plan, a działo i poruszanie się ma kiepskie...
Zacząłem też chińskie medy (równolegle do ruskich). Zobaczymy co z tego wyjdzie
No właśnie to jest wada takich ogromnych dział, że może strzał zatrzymać się na gąskach, ale za to jak już pieprznie, to nie ma zmiłuj
Ogólnie lubisz grać TDkami? Lubisz taką statyczną grę, czy grasz TDkami agresywnie i nacierasz z pierwszą linią i modlisz się, że nikt Ci na plecy nie wyjedzie? Bo ja mam tak, że odkąd zacząłem grać ciężkimi czołgami, to już nie umiem grać zbytnio TDkami, tj mam mało cierpliwości do kampienia i jadę z pierwszą linią. Najczęściej kończy się to tym, że SU152 robię około 1500-2500dmg ale zawsze ginę, nie ma bata, żeby przeżyć mając 870hp, ale jednak robi ten TDek popłoch ładując za 400dmg co 6 sekund.
Wczoraj miałem jakąś bitewkę i trafił mi się bodajże AT7. Nie wiem czy to nie była stokowa lufa, bo walił skurczybyk chyba co 1,5 sekundy za 70hp. Na początku go zignorowałem, bo śmieszne uszkodzenia, ale trafił mnie tak 3 razy z rzędu, to już zrobiło mi się ciepło. Te brytyjskie TDki są właśnie jak taka mucha siadająca na głowie. Drażni jak cholera, a ciężko to ubić, bo pancerz mają dobry (seria AT).
Tortoisa nie trawię, skurczybyk mocno opancerzony, no i właśnie często wali bodajże za 400. Jaki to ma reload? z 4-5sekund? Na szczęście dość rzadko się on trafia w grze.
Francuskie TDki są biedne. Tam dopiero chyba Foch robi siekę, skurczybyk mega mobilny. Wczoraj trafiłem na pluton 2 takich Fochów, to masakra jak to zapieprza, no i pancerny jest.
Oj tak, nie trawię tego VK. Jak ktoś ogarnia, to zrobi robotę tym czołgiem i umie go wykorzystać, ale jak ktoś jest "zero skillowcem", to go zjedziesz niższym tierem. Mnie się raz taki trafił, to bał się wyjechać na mnie grając Tigerem II . Bawiliśmy się w kątowanie na Lini Zygfryda w mieście między budynkami, no i gościowi to jakoś nie szło, w efekcie w końcu go skończyłem.
Pamiętam, jak Mausem się zachwycano kiedyś, ale już nie jest właśnie taki op. Zauważyłem, że jak jest Maus w grze, to oblatują go medy wokół i koleś zostaje pożarty jako darmowy damage . Chyba lepiej wygląda już E100. Ba, znacznie lepiej. Maus ładuje za 500dmg zdaje się, a E100 wali za 700, jest bardziej ruchliwa, a pancerz podobny. Dlatego jak są Clan Warsy, to jako HT X tieru wybierana jest E100 na zmianę z IS7. Mausami nie grają wcale.
Wolę grać HT, niż TD i stąd mam też przyzwyczajenie, że jadę do przodu - nudzi mnie granie w krzakach, dlatego wziąłem TD z dobrym pancerzem. Mam też JT88 - jak jestem top tier i nie ma za dużo czołgów 8 tieru, to potrafię jechać jako pierwszy, bo mało kto mnie wtedy przebija, a 240 dmg co 4,5 sekundy sieje postrach Tortoise ma reload niecałe 6 sekund, 259 pen i 400 dmg, do tego celne działo i kąt ruchu działem to aż 40 stopni, więc można próbować robić side scrapa. Bardzo fajny czołg, ale jak większość - dopiero po maksymalnym upgradzie. Wtedy w ciągu minuty może zrobić 4400 dmg (zakładając, że ma od razu przeładowane działo. Jeśli nie, to "tylko" 4k dpm). Za to ten FV215b 183 to trochę taki HT, bo wieża obraca się o 45 stopni w każdym kierunku i ma ją z tyłu, więc może robić side scrapa - zupełnie jak VK4502B. Też dużo radości. Te francuskie TDki zacząłem robić z myślą o Foch 155, który ma autoloadera, ale jakoś męczę się nimi strasznie, więc na razie sobie dopuszczam.
Grasz w Clan Warsach?
A propos JT88 - nie wiem, czy wiecie, ale była (jest?) promocja dla kupujących procesory Intela, ze dostaje się JT88, 1250 Golda i 7 dni premium. Na allegro można kupić za 80 PLN taki właśnie komplet. A jak kupi się drugi lub ma się już JT88 w garażu, to za te 80 PLN dostaje się 11250 Golda i 7 dni premium. Dobry deal