Potrzebne będą:
-śrubokręt krzyżakowy
-klucz nasadowy 8mm najlepiej z przegubem
Ostatnio słabo wiało mi z wentylacji więc postanowiłem rozebrać i sprawdzić czy nie wciągnęła się tam jakaś kuna albo gołąb.
Najlepszy dostęp jest przez schowek i wyjęcie elementu nr 5

1. Odkręcamy schowek (el.2), osłonę głośnika (el.3), plastikową osłonę od dołu (el.1) i stalową rozpórkę (el.4).
2. Trzeba zdemontować element 5 ponieważ on jako jedyny wysuwa się bez problemu w dół. Jest on montowany za pomocą wciskanych spinek. Po odpięciu wszystkich i odpięciu wtyczki od rezystora można go wysunąć w dół i wyjąć całkowicie.
Po wyjęciu wygląda to tak:

Z lewej jest dostęp do nagrzewnicy...

...z prawej do wentylatora.

3. Po wyjęciu wszystkich wspomnianych kun i gołębi których u mnie niestety (lub na szczęście) nie było można zdemontować wentylator.
Jest on z prawej strony dostępny od dołu puszki:

Mocowany jest na 3 śruby 8mm z tym że jedna jest mocno z tyłu i potrzebny będzie giętki klucz lub przegub.
Po wyjęciu wygląda tak:

W tym koszyczku gromadzi się dużo syfu który przeszkadza w przepływie powietrza.
Po wyczyszczeniu trzeba zmontować w odwrotnej kolejności.
Taka mała ciekawostka... wyjęty wentylator podłączyłem pod wtyczkę i działał na wszystkich biegach... ale po montażu go w swoje miejsce oraz po wmontowaniu elementu nr 5 ale bez podpięcia wtyczki od rezystora działał tylko najszybszy bieg
Ten rezystor wygląda tak:

czyli 2.0 V6 150KM