Pomijając opory powietrza jazda trasą jest bardziej ekonomiczna bo pokonasz 100km przez godzinę a przy tych samych obrotach na 2 biegu ok 40 km silnik spala tyle samo paliwa tylko skrzynia biegów zwiększa prędkość kół, oczywiście pomijam opory powietrza które rosną do kwadratu, dlatego optymalna prędkość to 90-110
Jak jeździłem fabią brata z motorem 1,2l 60KM to przy ruszaniu spalanie chwilowe na kompie skakało do nawet 70l/100km za to w trasie na 5 biegu przy 65km/h chwilowe około 5l/100km.
W mieście to wskazówka poziomu paliwa spada jak szalona, a do tego na krótkich trasach tak do 5 km najlepiej rowerem jeździć XD. Ciągłe ruszanie i hamowanie w korku to dwucyfrowe liczby na chwilowym spalaniu ;(
"You take care of the car,the car will take care of you"
Zdecydowanie więcej spali w korku. U mnie jak tylko wjeżdżam do miasta i zaczynają się swiatła, korki to spalanie szybko wzrasta. Podczas ruszania i rozpedzania auta na 1 i 2 a nawet 3 biegu jest taki skok paliwa, że nie lubie miasta.
W zeszłym roku w maju jak jechałem A2 Poznań->Pruszków jadąc od rana w dużym deszczu bez klimy spalił 12,16l/100km a wracając popołudniu gdy było już ciepło z klimą spalił 11,99l/100km więc w trasie nie było znaczenia czy z klimą czy bez.
Tym bardziej że to było na A2 w miarę stałą prędkością i nie było upału tylko ok 20-25 stopni. W mieście przy ruszaniu już czuć jak się sprężarka włączy
Z tymi 12l i tak jest taniej niż coltem na Pb co pali 6 12lx2,63zł(LPG)=31,56zł 6lx5,42zł (Pb)=32,52zł