Problemy i pytania odnośnie modeli produkowanych na przełomie 1992 - 1996 roku.
Regulamin działu 1.) Pamiętaj, że temat to tak naprawdę streszczenie całego posta. Bardzo dobrze można to pokazać za pomocą prostego przykładu: Źle: Pomocy! Wielki problem z samochodem! Dobrze: Na zimnym silniku nie wchodzi drugi bieg
2.) Jeżeli masz problem z samochodem opisz go jak najdokładniej. Pamiętaj, żeby w Twoim poście było jak najwięcej informacji mogących pomóc w rozwiązaniu problemu tzn: - Co się dzieje z samochodem (gaśnie, nie odpala, dużo pali itp)? - W jakich sytuacjach pojawia się problem (przy jechaniu ponad 100km/h, przy cofaniu, podczas rozruchu itp)? - Czy podejmowałeś już jakieś próby naprawy usterki i jak się one zakończyły? (zrobiłem reset kompa, ale nie pomógł, wymieniłem amortyzator i nadal nic)? Źle: Nie wiem co się dzieje, ale odpada mi silnik. Pomocy! Dobrze: Ostatnio zauważyłem, że podczas otwierania okna od strony pasażera silnik odpada od samochodu. Próbowałem wymienić już korbkę od opuszczania szyby, ale problem niestety nie znikł. Myślę, że odpowiedzialny za to może być również wahacz, bo podczas przeglądu powiedzieli mi, że jest w złym stanie
3.) Zawsze podziękuj za pomoc w rozwiązaniu problemu (nawet jeżeli ostatecznie zabrakło wiedzy, żeby go usunąć). Nic Cię to nie kosztuje, a na pewno będziesz uchodził za człowieka kulturalnego i wartego poświęcenia chwili czasu. Warto również użytkownikowi który pomógł wystawić podziękowanie za pomoc poprzez kliknięcie w dolnym prawym rogu jego posta ikonki "piwo".
powiem ci więcej żarówka od kontrolki rezerwy paliwa jest załączana masą tzn że plusa ma cały czas. jak poziom paliwa w baku się odpowiednio obniży to pływak zwiera masę (którą jest sterowany) i podaję ją do kontrolki i wtedy się ona zaświeca. do pływaka podłaczona jest 3 pinowa kostka. czarny to zasilanie , czerwony z białym paskiem to wskażnik poziomu paliwa a czerwony z niebieskim to kontrolka rezerwy. pływak w momencie obniżenia poziomu wachy musi zrobić przejście masy z przewodu czarnego na czerwono niebieski i tym właśnie przewodem masa doleci do żaróweczki. sprawdż go w ten sposób. nalej ze 20litrów benzyny ( tak pi razy oko żeby poziom był koło połowy) odepnij wtyczkę i sprawdż miernikiem czy masz przejście na kostce pływaka pomiędzy pinami czarnym i niebiesko czerwonym. to przejście musi być tylko wtedy jak jest mało benzyny a jak masz ilość odpowiednią to przejścia ma nie być. jak przejście będzie tzn że pływak jest do wymiany. uważam że jasno to opisałem
Chyba udało mi się bez nalewania na full 1. Podłączam licznik bez szybki, odłączam wtyczke z pływaka. 2. Uruchamiam zapłon i siłą (tylko delikatnie) wymuszam, aby wskazówka pokazywała 0 i nie podnosiła się do góry. 3. Wtyczkę od pływaka zakładam znowu i powinno być wszytsko okej.
Udało mi się ustawić mniej więcej dobry poziom paliwa na 2 licznikach więc powinno działać też u innych