zapisałem sobie nawet tę fotkę,ale osobiście wolałbym nie spawać,bo blacha potem się sypie. Myślałem o żywicy i wacie szklanej? a jak jest z reperturkami do tylnych zakoli? można je gdzieś dostać?
Myślę, że już lepiej spawać niż lepić. Poza tym z jednej strony piszesz o rejestracji samochodu jako zabytek(stan fabryczny) a z drugiej bad look? Nie ma reperaturek do CA0, jedynie sztukowanie- jedni stosują przednie nadkola, inni reperaturki od golfa 3, niektórzy także używali reperaturek do corolli e12(chyba e12).
a to bardzo cenne informacje,dziękuję:)A o bad look pytam bo maskę i tak muszę wymienić,wiec chcę poeksperymentować.Do oceny rzeczoznawcy będzie oryginał,nie chciałbym stracić punktów z powodu maski. Szczerze mówiąc też myślałem o przednich błotnikach na naprawę tylnych nadkoli:)
A no 'miałem' i musiałem się pozbyć bo u mnie na mieście są mało wyrozumiali funkcjonariusze. Osobiście nie robił bym takiego zabiegu, seria jest na tyle ładna że nie ma co poprawiać no ewentualnie smokedy Panie
W moim bad looka nie było... Dlatego, że moim zdaniem w CA0 nie pasuje, zmienia linię i wygląd zdecydowanie na minus. Oryginalny wygląd lamp pasuje jak ulał, robiłem u siebie i polecam wykonanie smoked eyes, zabieg rewelacyjnie poprawiający wygląd bez ingerencji w blacharkę. Jeżeli chodzi o reperaturki do CA0, po prostu ich nie ma. Ale... Nie trzeba daleko szukać, absolutnie żadne wynalazki typu Golf 3 czy Corolla. Niemal idealnie pasują reperaturki błotników od Hondy Civic 4 gen (jajko) jedyna różnica do wlew paliwa z drugiej strony, ale ta niedogodność nie stanowi problemu.
Koszt tych ledów w lampach to: 24zl -led ( 2 sztuki ) 4.50zl -przewód 1,50zl -przełącznik = 30zl Sporo osób jak to widziało próbowali kopiować pomysł, wkładając listwę Led pod lampę lub naklejali na lampę Na przeglądach nikt nie zauważył, ze COŚ jest w środku lampy. A bad look może za ostry , następnym razem będzie łagodniejszy
podoba mi się do tego smoked i będzie ideał. jedyny minus to że pasek ledowy jest mleczny/żółty (niewłączony) szkoda, że nie jest biały, ale myślę, ze można by to jakoś ogarnąć np prysnąć sprejem na biało przed montażem i później zdrapać farbę z diod
aktualnie 2 x GTI -> biały i srebrny COLT "CA6A" czyli 2.0 V6 150KM CA0 1.6 16V GLXi 113KM '92 SWAP 2.0 V6 150KM' 96 CA0 1.6 16V GLXi 113KM '92 ze smaczkami z GTI Colt c58 1.8 16V GTI 136KM '91 Colt c52 1.5 8V GLXi 84KM '89
Jako nowicjusz mam pytanie jak zrobić smoked eyes w CA0, w jaki sposób zamontować te ledy, bo halogeny i tak mi nie działają, a wstawienie ledów tak jak powyżej byłoby czymś pięknym dla mnie . Jakby ktoś zrobił instrukcję dla kogoś kompletnie byłbym mega wdzięczny :>.