Witam. Tak jak w tytule interesuje mnie jaka maxymalna szerokość felg przednich zmieści się do Colta CJO, tak aby nie szorowało przy skręcie. Pozdrawiam.
Ja mam u siebie felge z obsadzeniem ET35, wielkości r15 i szerokości j7 z oponą 195 na 55 i większość mówi że to ostatnia deska jeżeli chodzi o jakiś komfort. Mniejsze ET będzie już obcierac na rancie nadkola przy takiej oponie (nie raz i u mnie przytrze i chodzi tu o tył). Do CJ będzie chyba tak samo.
# bonsao Jak masz węższą felgę J6 to chyba podejdzie ale nie wiem # piorun Masz już jakiś odnośnik, widzisz te wymiary co podałem są prawie max na tył a z przodu totalnie nic się nie dzieje. Czy wejdą na przód felgi szersze niż J7 szerokości przy ET35 nie mam pojęcia albo czy wejdzie szersza opona też nie wiem, musiał byś pokombinować i przypasować.
Temat wielokrotnie przerabiany - wszystko zależy od połączenia szerokości opony/felgi i ET. Dla przykładu - ja mam 195/50/15 na feldze 7J z ET25, na przodzie jest dobrze, na tyle nie da rady (obciera o błotniki). Poza tym 225? Po co?
Czy temat przetabiany? chyba nie. Chodzi mi tylko i wyłącznie o przod, o nic więcej. Nie pytam się o tył bo mnie zupełnie nie interesuje. Pytam się kto ma jak najszersze. 225?? Po co?? Tak by umilić sobie zabawe, nie na codzień.
Ja mam u siebie 205 i tylko przy maxymalnym prawym skrecie troszeczke obciera lewa opona o plastik. opone smialo zalozysz 225 na 7,5 tylko przy max skrecie obetrzesz troszkę o wewnetrzny plastik
przede wszystkim - gdzie dorwałeś felgi o takim fajnym wymiarze? szukam od dłuższego czasu wejdą, i z przodu będzie idealnie oblicz sobie tutaj względem swojej - http://www.felgi.pl/narzedzia-do-felg/k ... r-et-felgi miałem 7" et40 i brakowało, 7.5" i ET 35 będzie wystawać 11mm bardziej na zewnątrz, czyli bedzie ten fajny efekt zgrania felgi z budą, z tyłu jeszcze odrobinke braknie bo jest inny rozstaw