Przejdź do zawartości

Wyszukiwanie zaawansowane

Strona główna forum ‹ Na luzie ‹ Off-Topic
  • Zmień rozmiar tekstu
  • Drukuj

• Regulamin • • • FAQ • Zarejestruj • Zaloguj

wyraź swoje myśli

Czyli rozmowy na luzie, zupełnie nie związane z motoryzacją.
Odpowiedz
Posty: 1098 • Strona 32 z 55 • 1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 55

wyraź swoje myśli

Postprzez mystek » 17 sie 2013, o 16:08

Ty masz jakis wieczny urlop czy co, ze tak podrozujesz? Od ponad miesiaca czytam czy to tu czy na fb, ze gdzies jestes w drodze
2010-2012 -> Colt CJ0 1.6 '96
2012-2013 -> Mirage Turbo 1.6 '88
2013-2014-> Rover 216 Tomcat '93
2014-... -> Volvo V40 1.9T4 '97
2017-... -> Toyota MR2 SW20
mystek

Dostał piw: 21
Auto: Volvo V40 1.9T4/Toyota MR2 SW2
Województwo: Małopolskie

wyraź swoje myśli

Postprzez maniac » 17 sie 2013, o 16:56

Ciekawie to wygląda z perspektywy trzeciej osoby. Ale faktycznie, cały czas coś robię - jeżdżę tu i ówdzie. ;) Siedzenie w Warszawie latem? No way... Jestem wolny mam sporo czasu i jakieś tam środki. Mam też przede wszystkim SPORO CHĘCI. A to jest najważniejsze.
maniac
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 12
Województwo: Mazowieckie

wyraź swoje myśli

Postprzez macieekg » 17 sie 2013, o 20:54

No to oby była to pierdoła. Moi rodzice musieli wrócić z urlopu bo coś waliło przy kole.

Pierwsza diagnoza - poluzowana nakrętka piasty, przed wyjazdem był wymieniany przegub czy tam łożysko.
Dokręcona - dalej to samo, wymieniony przegub i nadal to samo, spełniło się najgorsze przypuszczenie. Padła skrzynia.
To będzie już 3 wymiana w tym samochodzie, niezawodny VW :D :lol: :mrgreen:
Live to ride, ride to live! by
Colt CAO 1.6 I 16V
Obrazek
Obrazek
macieekg
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 101
Auto: Colt CA4A

wyraź swoje myśli

Postprzez mystek » 18 sie 2013, o 08:26

czym rodzice jeżdżą? A ta wymiana przegubu nie miała wpływu na skrzynię?
2010-2012 -> Colt CJ0 1.6 '96
2012-2013 -> Mirage Turbo 1.6 '88
2013-2014-> Rover 216 Tomcat '93
2014-... -> Volvo V40 1.9T4 '97
2017-... -> Toyota MR2 SW20
mystek

Auto: Volvo V40 1.9T4/Toyota MR2 SW2

wyraź swoje myśli

Postprzez macieekg » 18 sie 2013, o 08:30

Passsat kombi dizel :P fakt pewnie ma natłuczone z milion km ale to nie powód, żeby co 2 lata zmieniać skrzynie.
A co do wymiany nie wiem, nie było mnie przy tym. Mechanik raczej dobry bo polecany przez taksiarzy z Piaseczna.
Na brak roboty też nie narzeka. No nic nowa skrzynia jedzie, oby dalej się nie sypał ;) już trochę w tego VW się zainwestowało ale to tylko zwykły wół roboczy i wszystko idzie w eksploatację.
Colt CAO 1.6 I 16V
Obrazek
Obrazek
macieekg
Klubowicz
Klubowicz

wyraź swoje myśli

Postprzez Given » 18 sie 2013, o 08:51

Ktory model paska i jaki silnik z jaka skrzynia? W passacie B4 najechane mielismy 500-600tys km, silnik 1Z 90kucy, skrzynia w zimie na zimno miala tylko problem z zapieciem dwojki, passat b5, silnik atj 115ps, skrzynia piatka, rocznik 2000, zero problemow po przebiegu 330tys km, b5.5, silnik AWX 131 kucy, skrzynia 6tka, 171tys km przebiegu, rocznik 2005, i tutaj mi sie skrzynia juz nie podoba :D
Given

Dostał piw: 1
Auto: Citroen C2

wyraź swoje myśli

Postprzez macieekg » 18 sie 2013, o 09:11

Ten pierwszy co miałeś :P B4 1Z 90KM na blatach ma jakieś 330 tys. km
Ogólnie to chcemy go wymienić na B5 AFN bo pomimo wszystkiego złego co się mówi o passatach (szydzi z nich cały światek motoryzacyjny :lol: ) nie znalazłem lepszej alternatywy dla naszych potrzeb.
Colt CAO 1.6 I 16V
Obrazek
Obrazek
macieekg
Klubowicz
Klubowicz

wyraź swoje myśli

Postprzez Lala » 18 sie 2013, o 11:32

Maciek cały świat się nabija ale i tak ich bardzo dużo, więc coś musi być w tych autach że je kupują:d
Nie ma i nie będzie
Lala
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 8
Województwo: Nie dotyczy

Re: Odp: wyraź swoje myśli

Postprzez terminus » 18 sie 2013, o 12:07

quote="mystek"]Ty masz jakis wieczny urlop czy co, ze tak podrozujesz? Od ponad miesiaca czytam czy to tu czy na fb, ze gdzies jestes w drodze[/quote]
maniac napisał(a):[Ciekawie to wygląda z perspektywy trzeciej osoby. Ale faktycznie, cały czas coś robię - jeżdżę tu i ówdzie. ;) Siedzenie w Warszawie latem? No way... Jestem wolny mam sporo czasu i jakieś tam środki. Mam też przede wszystkim SPORO CHĘCI. A to jest najważniejsze.

Ja Maniaca rozumiem, tyle że zrobiłem sobie wycieczkę jednorazową, zobaczyłem kilka miejsc, inne odpuściłem (niedoszacowany budżet), ale jeszcze tam wrócę....
Z każdą chwilą rośnie liczba tych, co mogą mnie cmoknąć w zadek, takich co lepiej ode mnie wiedzą co chciałem osiągnąć w pracy z komputerem - informatyk/ programista/ grafik z Bożej Łaski ;-) - od 1993r.
Szukasz grafik?
Szukać mnie na jabberze.
terminus
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 167
Auto: Carul lui Dracula

wyraź swoje myśli

Postprzez Krzychu » 18 sie 2013, o 12:45

maniac napisał(a):Ku przestrodze: wracałem dzisiaj w nocy i zasypiałem za kółkiem - kto śledzi mojego fejsa, ten wie, że miałem ostatnie 48h baaaaaaaaardzo intensywne od strony fizycznej. Za Radomiem na chwilę odpłynąłem, dobrze, że miałem cała drogę dla siebie, bo już jechałem poboczem... Fajnie, że linie pasów są karbowane i wydają z siebie te straszne dźwięki... Zatrzymałem się na stacji i zdrzemnąłem całe 1.5h. To było to. Nadal czuję się gównianie, ale teraz cziluję się z browarek w ręku oglądając filmy.

Dwa tygodnie temu też miałem podobnie. Byłem na spływie kajakowym (swoją droga - świetna sprawa, szkoda że tylko 6 dni :P), do Warszawy wróciłem ok 1 w nocy po praktycznie 17 godzinach bez snu (wracając przykimałem w samochodzie z godzinke), przekąpałem się, spakowałem i pojechałem nad morze do dziewczyny, wyjechałem o 2 w nocy, w miare się żwawy czułem ale z perspektywy czasu mocno średni pomysł, pomimo że zatrzymywałem sie po drodze pare razy tak żeby pobiegać, wypiłem prawie dwu litrową cole to nuda na drodze sprawiła ze w pewnym momencie miałem wrażenie że odpływam, co prawda poboczem jeszcze nie jechałem ale troche przestałem kontrolować co się dookoła dzieje - taki oszołomiony mocno się czułem, przedziwne uczucie. Dojechałem o 6, kupiłem w biedronce be power`a. Nie wiem co to jest za szajs w każdym bądź razie wypiłem takiego rano, potem plażing, woda to już kompletnie mi sie odechciało spać, wieczorem wypiłem drugiego w drinkach z wódką (całkiem fajne połączenie). W każdym bądź razie musi być to straszny szajs ale byłem na nogach 41 godzin i jak wróciłem do namiotu będąc pewnym że odrazu usne tak jeszcze się pół godziny męczyłem.
Krzychu

Dostał piw: 7
Auto: CAO 1.6

wyraź swoje myśli

Postprzez maniac » 18 sie 2013, o 18:57

Siedzę w chacie i się wkurwiam, że wróciłem. Przeszukałem cały Internet i okazuje się, że nie jestem pierwszą osobą, która miała problemy z gwiżdżącym BOSAL-em... Pytanie tylko, który tłumik gwiżdże/świszczy (jak turbina). Ech tak mi się nie chce jutro wstawać i jechać do tego IPACO. Jak będą robili problemy z reklamacją to chuj im w d... pojadę sobie do IC i tutaj kupię komplet Walkera i założę gdzie indziej.

Ps.
Najgorsze jednak będzie to... jak wymiana tłumików nic nie zmieni. :D Wtedy zrobi mi się po prostu słabo. :/
maniac
Klubowicz
Klubowicz

wyraź swoje myśli

Postprzez maniac » 19 sie 2013, o 09:53

A jednak to tłumik końcowy. Czekam na kolejny... w sensie, że mój został sciaganiety, a zaraz ma dojechac nowy. Tym razem bedzie to ASMET. Co ciekawe, to druga tego typu reklamacja BOSALa w ostatnim czasie, tez w Fabii. Ciekawe, co nie? Wymiana u innego klienta na FEROZa rozwiazala sprawe. Teraz kolej na mnie.

[EDIT]
He, problem rozwiązany. ;) Nowy tłumik jest trochę głośniejszy ( :( ale za to fajnie basowo mruczy) i nie wydaje z siebie gwizdów. ;) Wracam w góry. ;)
maniac
Klubowicz
Klubowicz

wyraź swoje myśli

Postprzez nitrus » 19 sie 2013, o 13:15

nie masz w planach gdzieś przez Śląsk przejeżdżać ? :D
Mama mi mówiła, ziomek: "Ucz się, pracuj, zdobądź żonę."
Tata na to: "Baw się chłopcze, jeszcze się urobisz po łokcie."
:D
Obrazek
nitrus
Klubowicz
Klubowicz

Auto: Opel Astra III
Województwo: Śląskie

wyraź swoje myśli

Postprzez SPAM » 19 sie 2013, o 13:32

Ej ciekawe taki mini wyścig CA1A kontra Fabia Maniaca :D
Był CJ4A SE
Obecnie
Turbo Retro mx-5 BRG
nasze-inne-auta/miatkolak-mazda-mx5-na-spam-t2525-220.html
SPAM
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 33
Auto: Retro Turbo Miata
Województwo: Łódzkie

wyraź swoje myśli

Postprzez Lala » 19 sie 2013, o 13:59

Te z chce się ścigać:D
Nie ma i nie będzie
Lala
Klubowicz
Klubowicz

wyraź swoje myśli

Postprzez maniac » 19 sie 2013, o 14:15

Nitrus - a co potrzeba? ;-) Swoją drogą mam misję do ogarnięcia w Zakopanem... :P
Niestety dopiero jutro wyjeżdżam.

SPAM napisał(a):Ej ciekawe taki mini wyścig CA1A kontra Fabia Maniaca :D

SPAM, za bardzo wierzysz w Japończyki. Co to za problem pokonać CA4A/CJ1A? 75 KM i 108 Nm? Obrazek

Zdrowa Fabia 1.4 100 KM wg FCP/FabiaClub robi 9.5-10s do setki. Na prostej drodze. A nie jak w pomiarze SPAM-a z górki...
To terytorium CJ4A. CA1A nie miało by żadnych szans. Jak wsiadałem do Fabii z CJ1A to się dziwiłem jak to ładnie się zbiera. :D
Wrażenia z jazdy Skodą są mniej więcej takie jak 4G92 - od strony zbierania się do 120 km/h. Wszystko dzięki krótkiej skrzyni. Z jednej strony szkoda, że dwójka np. kończy się przy licznikowych 90 km/h, trójka przy 130 km/h, a czwórka przy 160 km/h... Z drugiej dzięki fajnie spasowanym Nm i skrzyni masz niezłą dynamikę nawet na czwórce od 2200 RPM w wzwyż (70 km/h). A jak dobrze wiemy CJ4A na czwórce w ogóle nie jedzie i nie przyspiesza. Już nie wspomnę o 5-tce, a 5-tka w Fabii/Ibizie/Polo jest zupełnie używalna do wyprzedzania drodze ekspresowej itp. Colt 1.6 stał w miejscu.
Zaraz i tak pewnie mnie zjedziecie za pisanie tutaj herezji, ale... ten silnik 1.4 VAG-a ma więcej mocy i trochę słabszy moment z 4G92. Skrzynia jednak robi swoje i tej różnicy względem 90 KM 1.6 kompletnie nie czuć. Ciekaw jestem pojedynku elastyczności: tzn. jedziemy 60 km/h na czwórce i wciskamy gaz do dechy. Jestem przekonany, że CJ4A zostało by w tyle.

Ciekawy filmik z hamowni - wersja silnika 1.4 16V - 75 ma w rzeczywistości 81 KM i 130 Nm... Nawet 75 konna wersja by zjadła wg tych danych CJ1A/CA1A.
maniac
Klubowicz
Klubowicz

wyraź swoje myśli

Postprzez Tovija » 19 sie 2013, o 16:21

76 kilo. Osiągnąłem wagę sprzed 7 lat.
na CM od 2010 r
Colt CJ1A-> 2010-2013
Colt czT ->2014-2018
Renault Megane IV 1.2 Tce Phase I ->2018-
Tovija
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 163
Auto: Megane IV 1.2 Tce Intens

wyraź swoje myśli

Postprzez Lala » 19 sie 2013, o 16:36

Konkretnie schudłeś. Będziesz dalej gubił czy zostajesz przy tej wadze?
Nie ma i nie będzie
Lala
Klubowicz
Klubowicz

Re: Odp: wyraź swoje myśli

Postprzez nitrus » 19 sie 2013, o 16:52

Nic nie potrzeba ale mozna by bylo spota zrobic haha poznal bys piekne slaskie coltmaniaczki :D
Mama mi mówiła, ziomek: "Ucz się, pracuj, zdobądź żonę."
Tata na to: "Baw się chłopcze, jeszcze się urobisz po łokcie."
:D
Obrazek
nitrus
Klubowicz
Klubowicz

Auto: Opel Astra III

wyraź swoje myśli

Postprzez Tovija » 19 sie 2013, o 16:52

Nie mam pojęcia. Głodny nie chodzę a waga dalej w dół ale myślę, że teraz już się ustabilizuje. Od kilku tygodni oscyluje wlasnie w tych granicach.
na CM od 2010 r
Colt CJ1A-> 2010-2013
Colt czT ->2014-2018
Renault Megane IV 1.2 Tce Phase I ->2018-
Tovija
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 163
Auto: Megane IV 1.2 Tce Intens

Poprzednia stronaNastępna strona

Odpowiedz