Problemy i pytania odnośnie modeli produkowanych na przełomie 1992 - 1996 roku.
Regulamin działu 1.) Pamiętaj, że temat to tak naprawdę streszczenie całego posta. Bardzo dobrze można to pokazać za pomocą prostego przykładu: Źle: Pomocy! Wielki problem z samochodem! Dobrze: Na zimnym silniku nie wchodzi drugi bieg
2.) Jeżeli masz problem z samochodem opisz go jak najdokładniej. Pamiętaj, żeby w Twoim poście było jak najwięcej informacji mogących pomóc w rozwiązaniu problemu tzn: - Co się dzieje z samochodem (gaśnie, nie odpala, dużo pali itp)? - W jakich sytuacjach pojawia się problem (przy jechaniu ponad 100km/h, przy cofaniu, podczas rozruchu itp)? - Czy podejmowałeś już jakieś próby naprawy usterki i jak się one zakończyły? (zrobiłem reset kompa, ale nie pomógł, wymieniłem amortyzator i nadal nic)? Źle: Nie wiem co się dzieje, ale odpada mi silnik. Pomocy! Dobrze: Ostatnio zauważyłem, że podczas otwierania okna od strony pasażera silnik odpada od samochodu. Próbowałem wymienić już korbkę od opuszczania szyby, ale problem niestety nie znikł. Myślę, że odpowiedzialny za to może być również wahacz, bo podczas przeglądu powiedzieli mi, że jest w złym stanie
3.) Zawsze podziękuj za pomoc w rozwiązaniu problemu (nawet jeżeli ostatecznie zabrakło wiedzy, żeby go usunąć). Nic Cię to nie kosztuje, a na pewno będziesz uchodził za człowieka kulturalnego i wartego poświęcenia chwili czasu. Warto również użytkownikowi który pomógł wystawić podziękowanie za pomoc poprzez kliknięcie w dolnym prawym rogu jego posta ikonki "piwo".
Mój problem jest następujący: podczas deszczowych dni po włączeniu zimnego nawiewu na szybę zaczyna ona momentalnie parowac. Włączenie klimatyzacji zapobiega temu. Więc są mocno zasyfione w środku. Macie manual do rozbierania i zdjęcia deski rozdzielczej? Czy wystarczy może jakiś super środek chemiczny? Miał ktoś ten problem? Boję się zdejmować deskę rozdzielcza bo potem to złożyć to będzie męka. Dodatkowo nie wiadomo czy trzyma jeszcze jakaś śruba czy zatrzask i jak się do niego dostać. A jeśli się uda ja zdjąć to co dalej? Jak to czyścić? Pomóżcie
podepne sie pod temat. Jutro zamierzam zrobić tak jak pokazał Tres w swoim tutorialu. Kupiłem środek do odgrzybiania klimatyzacji i usuwania brzydkich zapachów(taki który wstrzykuje sie we wloty). Można tego użyć od strony wiatraka czy nie ma sensu i lepiej przez nawiewy wstrzykiwać?
Ale skoro bede rozkrecal i czyscil wiatrak to moge do niego napsikac zeby nie bawic sie w zdejmowanie podszybia. Chociaz z drugiej strony wtedy wiatrak bedzie chodzil i rozrzuci to po ukladzie.
jeśli to wlot, to jest pod podszybiem od strony pasażera, taka rura, tuba skierowana ku górze, jeśli to to Pod podszybiem nie było nic, po za garstką suchego piachu. Muszę zajrzeć pod schowek. Jaki środek kupiłeś? I czy on ma działać? Zastąpi to "profesjonalne" odgrzybienie klimatyzacji w serwisie?
Przy okazji kupowania skraplacza klimatyzacji do auta ojca kupiłem coś takiego: http://www.autochemia24.pl/product-pol- ... zacji.html Pewnie profesjonalne odgrzybianie będzie lepsze ale to na pewno jest tańsze wyjście i akurat przy okazji czyszczenia kanałów wentylacyjnych tego napsikam żeby mieć czyste sumienie
kilka dni temu się zabrałem za to i na wymontowaniu tego elementu po lewej od wiatraka poległem. Wszystko robiłem wg tutoriala, wszystkie spinki zdjęte itd, ale nie chce to wyjść za nic w świecie. Dostęp do tego jest tragiczny, żeby to potem wszystko złożyć, bo jeszcze wpadłem na genialny pomysł, żeby można najpierw zdjąć to wszystko po prawej, gdzie jest wiatrak, to zajęło mi to pół dnia, po kilkanaście minut męczyłem się nad trafieniem śrubką w otwór, gdzie ręki za nic nie włoże. Ehh, po tym jest jakby jeszcze gorzej, szczególnie w wilgotne dni, delikatny nawiew na szybę i od razu jest grubo zaparowana. U mnie w elemencie nr5 jest chłodniczka, domyślam się, że od klimy, chyba. Może strach ruszać, bo cały gaz wyleci? Jakieś rady?
Pytanie moze wydawac sie glupie, ale nie udalo mi sie wygooglac odpowiedzi. Chcialbym odkrecic ten plastik miedzy przednia szyba a klapa maski auta, zeby wywalic stamtad smieci i liscie, a nie wiem jak. Widze, ze co jakies kilkadziesiat cm jest on przymocowany takimi koleczkami: http://w301.wrzuta.pl/obraz/9wxOySsgPKh/zdjecie0031
Czy to sa zatrzaski, czy moze oslonki na sroby? Jak je wydlubac? Nie chce probowac "na chama", zeby niczego nie polamac.
RoXall w CA0 podszybie jest zamocowane na plastikowych kołkach rozporowych, bez nazedzia do zdejmowania spinek lub bez zapasowych spinek bym sie za to nie zabieral, pekaja bardzo latwo.