Przejdź do zawartości

Wyszukiwanie zaawansowane

Strona główna forum ‹ Działy techniczne - Wasze problemy, pytania itd. ‹ CA0-CA1A-CA4A-CA5A i CC4A - Dział techniczny
  • Zmień rozmiar tekstu
  • Drukuj

• Regulamin • • • FAQ • Zarejestruj • Zaloguj

[CA0] Pakiet Cyborgowy

Problemy i pytania odnośnie modeli produkowanych na przełomie 1992 - 1996 roku.
Regulamin działu
1.) Pamiętaj, że temat to tak naprawdę streszczenie całego posta. Bardzo dobrze można to pokazać za pomocą prostego przykładu:
Źle: Pomocy! Wielki problem z samochodem!
Dobrze: Na zimnym silniku nie wchodzi drugi bieg

2.) Jeżeli masz problem z samochodem opisz go jak najdokładniej. Pamiętaj, żeby w Twoim poście było jak najwięcej informacji mogących pomóc w rozwiązaniu problemu tzn:
- Co się dzieje z samochodem (gaśnie, nie odpala, dużo pali itp)?
- W jakich sytuacjach pojawia się problem (przy jechaniu ponad 100km/h, przy cofaniu, podczas rozruchu itp)?
- Czy podejmowałeś już jakieś próby naprawy usterki i jak się one zakończyły? (zrobiłem reset kompa, ale nie pomógł, wymieniłem amortyzator i nadal nic)?
Źle: Nie wiem co się dzieje, ale odpada mi silnik. Pomocy!
Dobrze: Ostatnio zauważyłem, że podczas otwierania okna od strony pasażera silnik odpada od samochodu. Próbowałem wymienić już korbkę od opuszczania szyby, ale problem niestety nie znikł. Myślę, że odpowiedzialny za to może być również wahacz, bo podczas przeglądu powiedzieli mi, że jest w złym stanie

3.) Zawsze podziękuj za pomoc w rozwiązaniu problemu (nawet jeżeli ostatecznie zabrakło wiedzy, żeby go usunąć). Nic Cię to nie kosztuje, a na pewno będziesz uchodził za człowieka kulturalnego i wartego poświęcenia chwili czasu. Warto również użytkownikowi który pomógł wystawić podziękowanie za pomoc poprzez kliknięcie w dolnym prawym rogu jego posta ikonki "piwo".
Odpowiedz

[CA0] Pakiet Cyborgowy

Postprzez dybek » 25 kwi 2013, o 16:32

Hej, na starym forum są posty na ten temat jednak zdaje się że są one przedawnione. Jestem zainteresowany założeniem do Miśka pakietu Cyborgowego (dokładka do przedniego zderzaka + progi ) jednak nie wiem gdzie je dostać. Czy ktoś jeszcze robi odlewy? Z tego co wyczytałem zajmował się tym użytkownik Rapart i Muchacho? Jak to teraz wygląda? Pozdrawiam i liczę na jakieś wskazówki :)
dybek

Dostał piw: 0
Auto: CA0 4G92
Województwo: Małopolskie
  • Strona WWW

[CA0] Pakiet Cyborgowy

Postprzez rapart » 25 kwi 2013, o 19:22

Muchacho kopiował pakiet europejski, ja kopiowałem Cyborgowy. Niestety sprzedałem wszystkie formy, te podobno poszły dalej i nie mam pojęcia gdzie są... Dowiem się. U siebie mam tylko formy osłon halogenów Rki.
Borgi RIP | Welcome back Mazda MX-6
rapart

Dostał piw: 40
Auto: Był: CA 2.0, jest MX-6 2,5 V6
Województwo: Pomorskie

[CA0] Pakiet Cyborgowy

Postprzez dybek » 25 kwi 2013, o 23:42

Ok dziękuje, fajnie by było jakbyś się dowiedział co i jak :) byłbym wdzięczny. A osłonki halogenów można zamówić u Ciebie?
dybek

• Strona WWW

[CA0] Pakiet Cyborgowy

Postprzez rapart » 26 kwi 2013, o 21:23

Na razie nie można niestety - jestem zaaprobowany spawaniem i nie mam czasu, ani materiału. Za dwa tygodnie zamówię materiał i zrobię 2-3 komplety. Napiszę na forum, jak będą gotowe ;)
rapart

[CA0] Pakiet Cyborgowy

Postprzez ponczek16xx » 2 maja 2013, o 15:03

Ja też bym się pisał na przednią dokładkę ;)
ponczek16xx

Województwo: Dolnośląskie

[CA0] Pakiet Cyborgowy

Postprzez dybek » 5 maja 2013, o 12:58

To jest nas jak na razie dwóch mam nadzieje, że coś się wyklaruje :)
dybek

• Strona WWW

[CA0] Pakiet Cyborgowy

Postprzez rapart » 5 maja 2013, o 15:35

Więc tak. Mam jeden komplet progów do sprzedania. Był robiony przez byłego podwykonawcę, niezbyt pięknie, ale ubytki zostały zaszpachlowane. Trzeba go wyszlifować, polakierować. Natomiast dokładkę przednią musiałbym skopiować, zrobić formę od nowa (tymczasową, lekką, na kilka sztuk). Musiałbym jednak wiedzieć, ile osób by chciało, ponieważ forma to też koszt, większy niż sama dokładka i warto byłoby jakoś to podzielić.
rapart

[CA0] Pakiet Cyborgowy

Postprzez dybek » 6 maja 2013, o 10:49

Dzięki za odpowiedź. Mógłbyś wrzucić zdjęcia tych progów? Za jaką cenę chciałbyś je sprzedać?

Jeśli chodzi o dokładkę to ja jestem zainteresowany. Jaki byłby koszt takiej zabawy ( +/- ) ?
dybek

• Strona WWW

[CA0] Pakiet Cyborgowy

Postprzez Stanlley » 8 maja 2013, o 16:28

Może ktoś w końcu lotke wymodzi :(
Stanlley
Moderator regionu
Moderator regionu

Dostał piw: 7
Auto: Rx8
Województwo: Lubuskie

[CA0] Pakiet Cyborgowy

Postprzez Ra4al » 8 maja 2013, o 20:10

Wątpię i nawet się cieszę, bo dalej to jest dość unikatowy towar, który dodaje smaczku ;).
Kobiety są autodestrukcyjne... Zniszczą każde auto!
Ra4al

Dostał piw: 13
Auto: Obecnie już nic...
Województwo: Opolskie

[CA0] Pakiet Cyborgowy

Postprzez Stanlley » 8 maja 2013, o 22:46

Noo niby tak, ale jak patrze na cify w moim mieście i każda ma jakąś ciekawą lotke zamontowaną, a ja sie czaje i czaje...
Stanlley
Moderator regionu
Moderator regionu

[CA0] Pakiet Cyborgowy

Postprzez Daanek » 9 maja 2013, o 00:55

Również byłbym chętny na dokładkę + progi ;)
Daanek

Dostał piw: 1
Auto: Proton 418 Coupe
Województwo: Łódzkie

[CA0] Pakiet Cyborgowy

Postprzez rapart » 9 maja 2013, o 18:44

Ale ja na razie na pewno nie będę robił odlewów, ponieważ nie mam czasu, pisząc szczerze, na ponowną akcję "wezmę za rok, wezmę w październiku, po wakacjach, po urodzinach". Kiedy miałem formy i kosztowały grosze (w porównaniu do unikalności, dostępności i ceny OEM gratów), progi lub dokładkę zamówiło... 5, 6? osób. Koszt wykonania samej formy progów to ok. 200 zł, a do tego dochodzi koszt materiału samych elementów, więc przy jednej osobie komplet progów kosztowałby ok. 300 zł. Przy większej ilości dzielę koszt wykonania formy, a jeśli wiem, że będzie duże zainteresowanie, biorę koszt wykonania formy na siebie. Tak było chociażby dla klubu CRX, kiedy skopiowałem od razu 20 sztuk kultowej dokładki Js Racing - zestaw poszedł w ciągu kilku dni... Podsumowując - aktualnie mam na stanie jeden komplet progów, spakowany do wysyłki oraz formy halogenów Cyborg R. Nic więcej teraz nie mam i nie przewiduję w ciągu tego i następnego miesiąca, że się za to wezmę. Dokładkę przednią na pewno skopiuję, ponieważ to element najbardziej narażony na uszkodzenie i chciałbym mieć jedną sztukę, albo lepiej formę, schowaną w piwnicy. Progi mam jedne, więc kto pierwszy ten lepszy ;)

Zdjęcia progów:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Za progi - 150 z wysyłką.
rapart

[CA0] Pakiet Cyborgowy

Postprzez dybek » 9 maja 2013, o 19:56

rapart napisał(a):Kiedy miałem formy i kosztowały grosze (w porównaniu do unikalności, dostępności i ceny OEM gratów), progi lub dokładkę zamówiło... 5, 6? osób.

No tak tylko kiedy to było? Niektórzy nawet wtedy nie mieli Colta (w tym np ja). Myślę, przez ten czas zwiększyło się zainteresowanie. Czyli podsumowując, progów nie będziesz robił, a dokładkę robisz tylko nie wiesz kiedy? Może załatwmy to w sposób jakiejś zaliczki są dwa plusy tego rozwiązania. Po pierwsze Ty będziesz wiedział na 100% kto jest zainteresowany a po drugie użytkownicy rozłożą wydatek na dwie raty..
dybek

• Strona WWW

[CA0] Pakiet Cyborgowy

Postprzez rapart » 9 maja 2013, o 20:07

dybek, to wygląda inaczej - najpierw jest 20 chętnych, właściwie każdy by chciał, a jak przychodzi do rzeczy... wychodzi milion innych spraw. Brutalne, ale prawdziwe... Zaliczki nie wchodzą w grę, ponieważ zrobię to inaczej. Postaram się odkupić formy Borga - tak wyjdzie najtaniej.
rapart

[CA0] Pakiet Cyborgowy

Postprzez Schizo » 9 maja 2013, o 21:20

rapart - przed jakimkolwiek działaniem polecam zrobić zbiórkę albo chociażby zaliczki - jak ktoś się wypnie to nie będziesz stratny chociaż za tą formę.
TANIE gry: KLIKNIJ TUTAJ

Rozwiązałeś problem? Podziel się rozwiązaniem na forum.

NIE UDZIELAM POMOCY NA PRIVIE.
Schizo
Administrator
Administrator

Dostał piw: 495
Auto: CZT/Grandis/Outlander 2
Województwo: Kujawsko-pomorskie

[CA0] Pakiet Cyborgowy

Postprzez rapart » 9 maja 2013, o 22:22

Niestety to aktualnie nie wchodzi w grę z prostej przyczyny - teraz kończę kurs TIGa, po którym najpewniej wyjadę za granicę, więc wolę nie ryzykować ewentualnych problemów z wysyłkami i zwrotami. Na tę chwilę mam formy osłon halogenów "Rki", które mogę zalać w przyszłym tygodniu oraz komplet progów gotowych do wysyłki - na tym wolę się skupić. W moje PW łatwo trafić, więc w razie pytań proszę pisać ;)
rapart

[CA0] Pakiet Cyborgowy

Postprzez RoXall » 21 maja 2013, o 21:06

rapart napisał(a):Ale ja na razie na pewno nie będę robił odlewów, ponieważ nie mam czasu, pisząc szczerze, na ponowną akcję "wezmę za rok, wezmę w październiku, po wakacjach, po urodzinach". Kiedy miałem formy i kosztowały grosze (w porównaniu do unikalności, dostępności i ceny OEM gratów), progi lub dokładkę zamówiło... 5, 6? osób. Koszt wykonania samej formy progów to ok. 200 zł, a do tego dochodzi koszt materiału samych elementów, więc przy jednej osobie komplet progów kosztowałby ok. 300 zł. Przy większej ilości dzielę koszt wykonania formy, a jeśli wiem, że będzie duże zainteresowanie, biorę koszt wykonania formy na siebie. Tak było chociażby dla klubu CRX, kiedy skopiowałem od razu 20 sztuk kultowej dokładki Js Racing - zestaw poszedł w ciągu kilku dni... Podsumowując - aktualnie mam na stanie jeden komplet progów, spakowany do wysyłki oraz formy halogenów Cyborg R. Nic więcej teraz nie mam i nie przewiduję w ciągu tego i następnego miesiąca, że się za to wezmę. Dokładkę przednią na pewno skopiuję, ponieważ to element najbardziej narażony na uszkodzenie i chciałbym mieć jedną sztukę, albo lepiej formę, schowaną w piwnicy. Progi mam jedne, więc kto pierwszy ten lepszy ;)

Zdjęcia progów:
[ Obrazek ]
[ Obrazek ]
[ Obrazek ]
Za progi - 150 z wysyłką.

Aktualne bo bym brał?
Cenę poproszę na PW
dokładkę przednią także bym brał jakbyś dziergał.
Trąbie o tym od pół roku.
Może na lotkę się szarpniesz - nikt nic nie wie, nikt nie chce sprzedać ani w UK ani w Mal...
Colt CA0 1.6 16V
Encyklopedia silnikowa Mitsubishi
Obrazek
..:dobre, szybkie, tanie: wybierz dowolne dwa (nie można mieć wszystkich trzech):..
RoXall
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 85
Auto: 三菱コルト4
Województwo: Mazowieckie

[CA0] Pakiet Cyborgowy

Postprzez Stanlley » 22 maja 2013, o 12:15

RoXall, może zrobimy jakąś mini liste chętnych na lotke, może ktoś zacznie je robić? Ewentualnie chętnie kupie forme do Cyborgowych lotek, jeśli któryś z posiadaczy lotki był by w stanie ją zrobić prosze o PW :)
Stanlley
Moderator regionu
Moderator regionu

[CA0] Pakiet Cyborgowy

Postprzez RoXall » 23 maja 2013, o 18:24

Jestem za.
Nawet jeśli wiązałoby się to z opłatą zaliczkową.
Colt CA0 1.6 16V
Encyklopedia silnikowa Mitsubishi
Obrazek
..:dobre, szybkie, tanie: wybierz dowolne dwa (nie można mieć wszystkich trzech):..
RoXall
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 85
Auto: 三菱コルト4
Województwo: Mazowieckie

Następna strona

Odpowiedz

Powrót do CA0-CA1A-CA4A-CA5A i CC4A - Dział techniczny

Powrót do Strona główna forum