Przejdź do zawartości

Wyszukiwanie zaawansowane

Strona główna forum ‹ Działy tech ‹ Potrzebny specjalista-zawodowiec
  • Zmień rozmiar tekstu
  • Drukuj

• Regulamin • • • FAQ • Zarejestruj • Zaloguj

Lista mechaników, blacharzy, elektroników których POLECAMY

Jeżeli poszukujesz mechanika, lakiernika lub innego specjalisty, skorzystaj z tego działu i utwórz swój własny wątek.
Odpowiedz

Postprzez gapik » 29 kwi 2015, o 16:20

Komu zależy na porządnie wykonanej usłudze z zakresu blacharki i lakiernictwa to jak najbardziej odsyłam do serwisu SztukaLakierowania.pl z warszawskiego Targówka. Na pewno serwis nie jest to ten z tych tańszych, ale za to solidna firma, z długoletnią tradycją. Wymieniałem u nich zderzak i malowałem wozik po stłuczce - wszystko piknie zrobione.
gapik

Dostał piw: 0
Województwo: Mazowieckie

Postprzez Adrian891 » 12 maja 2015, o 14:09

Lubelskie
Lublin
Inne- prostowanie felg

Polecam zaklad Rimal
Ul. Kunickiego 176 ( wjazd od rejtana )
20-436 Lublin
tel. 81 744 22 42

zaklad moze nie wyglada dobrze ale to nie wyglad a umiejetnosci sie licza a te widac ze sa
prostowalem dzis u nich aluminiowa 15
wlasciciel widac ze zna sie na tym co robi , po wrzuceniu na wywazarke ja nie widzialem zadnch nierownosci a wlasciciel podszedl zobaczyl stwierdzil ze jest krzywa w dwoch miejscach a po 20 minutach mialem felge juz na aucie wyprostowana , troszke mnie to zdziwilo ale oczywiscie bylem sie przejechac i wczesniej od 100 km/h w gore trzeslo cala prawa strona tak teraz przy 150 auto jedzie normalnie
Zaklad polecil mi znajomy , podobno istnieja od 20 lat wiec jakas renome musieli sobie wyrobic
Cena takiej przyjemnosci niebyla niska- 100 zł ale ja jestem z tych co wola zaplacic wiecej a miec zrobione raz a porzadnie
Adrian891

Auto: CA0 Malibu
Województwo: Lubelskie

Postprzez Tovija » 15 sie 2015, o 14:47

Mazowieckie: Części

All - Parts Mateusz Hanżek
Warszawa

Wciąż w dobrej formie. Kompletny rozrząd wraz z OEM napinaczem hydraulicznym oraz wzmacnianym paskiem rozrządu Unisol Premium (wtajemniczeni wiedzą co to za stuff) u mnie przesyłką kurierską w ciągu dwóch dni. Wszystkie części wyprodukowane w Japonii i jak zawsze w bardzo dobrej cenie. Szybko, solidnie, w dobrej cenie i najlepszej możliwej jakości.
na CM od 2010 r
Colt CJ1A-> 2010-2013
Colt czT ->2014-2018
Renault Megane IV 1.2 Tce Phase I ->2018-
Tovija
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 163
Auto: Megane IV 1.2 Tce Intens
Województwo: Śląskie

Postprzez ludinho1 » 17 sie 2015, o 14:13

Tovek ja już przestałem u nich kupować po tym jak 3 razy sprzedali mi części zamiast do CJ to do CA . zawsze mówiłem wyrażnie jaki to colt , że pierwszy rocznik produkcji czyli 1996 i żeby nie pomylili ze starszym , podawałem wszystkie możliwe dane i nie pomogło. 3 babole to zbyt dużo więc zmieniłem sklep
Posiadam części do CJ0 - https://web.facebook.com/Ludinho1Coltmania/
Naprawiam elektrykę CJ0 - potrzebny-spec/elektryk-colt-warszawa-i-okolice-t7475.html
ludinho1
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 391
Auto: CJ 1.8 DOHC

Postprzez mlawa85 » 18 sie 2015, o 13:23

Tez zmieniłem ten sklep ze wzgledu na ceny i pomyłki...
Mitsubishi Colt CA0 1,3, Mitsubishi Colt CJ0 1,3, Honda Civic MB2 1,4, Honda Civic EM2 1,7, Honda Civic EM2 K20A1, Scion tC 2,4 07.2015-04.2018, Corolla E12 1,6 03' 04.2018-04.2019, Genesis Coupe 2,0T 12' 02.2019-10.2019, Lexus IS300 02' 10.2019-
mlawa85

Dostał piw: 60
Auto: Lexus IS300 02'

Postprzez terminus » 30 lis 2015, o 13:08

Mechanik: Marek Gut, Mińsk Mazowiecki, Świętokrzyska 26
Części w niezłych cenach: iParts.pl, w Warszawie można zamówić z odbiorem osobistym.
Z każdą chwilą rośnie liczba tych, co mogą mnie cmoknąć w zadek, takich co lepiej ode mnie wiedzą co chciałem osiągnąć w pracy z komputerem - informatyk/ programista/ grafik z Bożej Łaski ;-) - od 1993r.
Szukasz grafik?
Szukać mnie na jabberze.
terminus
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 167
Auto: Carul lui Dracula

Postprzez mlawa85 » 20 sty 2016, o 09:18

Mazowieckie:
Zdecydowanie polecam zaklad zajmujacy sie renowacją felg mieszczacy sie w Otwocku (jeśli ktoś woli felgi można podrzucic właścicielowi wieczorem ewentualnie na Gocław). Renowacja na bardzo dobrym poziomie, dobór lakieru perfekt :) Ceny przystępne. Idzie sie dogadac :)
https://www.facebook.com/Lakiernia-Pros ... 7/?fref=ts
Mitsubishi Colt CA0 1,3, Mitsubishi Colt CJ0 1,3, Honda Civic MB2 1,4, Honda Civic EM2 1,7, Honda Civic EM2 K20A1, Scion tC 2,4 07.2015-04.2018, Corolla E12 1,6 03' 04.2018-04.2019, Genesis Coupe 2,0T 12' 02.2019-10.2019, Lexus IS300 02' 10.2019-
mlawa85

Dostał piw: 60
Auto: Lexus IS300 02'

Postprzez mackos » 15 gru 2016, o 02:38

Wielkopolskie: MishiMoto - robię tam swojego Colta i jest całkiem spoko :) Ceny normalne, a właściciel zna te auta na wylot i na prawdę je kocha!
mackos

Województwo: Wielkopolskie

Postprzez tomchuck » 8 sty 2017, o 19:55

WIELKOPOLSKIE

Regeneracja turbosprężarek
MODER AutoSerwis
Luboń k/Poznania
62-030,
ul. Górna 5
http://moderautoserwis.pl

Ostatnio odebrałem turbo po regeneracji i się nie zawiodłem. Pełen profesjonalizm. Nie jest to jeden z tych którzy naczytali się w necie jak naprawić turbo, ani jeden ze starych "fachowców" od turbo którzy nie mają nowoczesnego sprzętu do doważania.
Jest to człowiek który sporą wiedzę teoretyczną zdobytą na polibudzie zastosował w praktyce. Nie olewa szczegółów jak inni, robi wszystko tak jak należy. Inne firmy z tej branży wysyłają mu zregenerowane turbo na doważenie. SZCZERZE POLECAM!!!
A to efekt jego pracy;
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Cenię opinię ludzi, którzy swą wiedzę czerpią z pracy i doświadczenia, a nie z internetu.
Prezes FTO Club Polska
tomchuck
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 526
Auto: FTO
Województwo: Wielkopolskie

Postprzez ludinho1 » 26 maja 2017, o 21:26

Polecam Blacharza . Robiłem już 2 duże roboty u niego i z każdej byłem bardzo zadowolony . Zaznaczam że on nie lakieruje i raczej nie szpachluje. Głównie podwozia ,podłużnice, progi , wymiany , konserwacje i wszystko to co colty i nie tylko boli :D . Solidny i niedrogi jak na realia Mazowieckie . Warsztat ma we wsi Przypki koło Tarczyna. Jarosław 693939490 . W razie co to mówić że namiar z forum Colta :)
Posiadam części do CJ0 - https://web.facebook.com/Ludinho1Coltmania/
Naprawiam elektrykę CJ0 - potrzebny-spec/elektryk-colt-warszawa-i-okolice-t7475.html
ludinho1
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 391
Auto: CJ 1.8 DOHC

Postprzez PS1 » 31 maja 2018, o 18:35

Przyłacze się do pytania. Dlaczego w zachodnio-pomorskim (szczecin) nie ma nic? a może jest ktoś ogarnięty i uzdrowi mój samochód powoli :)?
PS1

Województwo: Zachodniopomorskie

Postprzez Usucki » 13 lip 2018, o 09:26

Śląsk
Zabrze
Renowacja felg

Kilka miesiecy temu skorzystalem z uslug pewnej jednoosobowej firmy zajmujacej sie renowacja alumfelg - Dr Rim :ok: . Skorzystalem z jego uslug jakos na poczatku kwietnia, czyli w czasie kiedy jest najwiecej "potrzebujacych" w tym okresie. Dlaczego chcialbym go polecic?
+ czas w jakim odnowil mi felgi - poltora tygodnia, kiedy inni zrobiliby to w miesiac (zrobilem rekonesans)
+ cena 750zl za komplet (błąd piszącego post, dalej jest sprostowanie), z prostowaniem 1 felgi i wywazeniem wszystkich (konkurencja za sama renowacje chciala od 800 do 1000zl)
+ uzyl do tego metody chemicznej (nie piaskował. Z piaskowaniem 50zl taniej)
+ no i sama robota. Z reszta zobaczcie sami:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

za jakosc zdjec przepraszam ale nie mam lepszej :(. Wierzcie mi ze kazda felga byla strasznie zjechana. Poprzednia wlascicielka musiala lubic krawezniki

edytowano przez wiwi
Każdy jest orginalny na swój sposób ;)
Usucki
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 61
Auto: Colt VI 1.3

Postprzez wikol » 13 lip 2018, o 11:19

Wow, 750zł za renowacje felg to bardzo dużo. We Wrocławiu jest koleś co robi to dobrze i od lat za 400zł (chemiczne usuwanie i malowanie proszkowe).
"Life is simple. You make choices and you don't look back"
Moja zielona bejbinka CJ4A 1.8 DOHC SWAP
wikol
Moderator regionu
Moderator regionu

Dostał piw: 79
Auto: Mitsubishi Lancer Evolution IX
Województwo: Dolnośląskie

Postprzez Usucki » 13 lip 2018, o 12:09

coz... kazda z 4 felg byla strasznie zjechana. Wzdluz calej krawedzi. Bylem osobiscie u 2 innych (i wiele telefonow) to mowili ze do jednej felgi trzeba uzyc spawarki. Ten jeden powiedzial ze da rade bez. No i cenowo sie rozeznalem. Byl najtanszy.

Edit:
Teraz tez mi sie przypomnialo. Cena 450zl~~ za samo chemiczne usuwanie i malowanie
Każdy jest orginalny na swój sposób ;)
Usucki
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 61
Auto: Colt VI 1.3

Postprzez Redwitch » 1 gru 2020, o 17:59

Czy ktoś może polecić mechanika w Katowicach lub okolicy ? Taki co podepnie do kompa, zdiagnozuje i naprawi ? Colt CZC 2006
Redwitch

Auto: Colt CZC

Postprzez Tynku » 4 gru 2022, o 12:26

szukam dobrego mechanika co zna silnik 4g15t , jestem ze śląska polecicie kogoś kto to ogarniana ?
Tynku

Postprzez Aznan » 26 wrz 2025, o 15:11

Po 10 latach mieszkania i serwisowania we Wrocławiu wreszcie moge kogoś polecić:

DOLNOŚLĄSKIE

MECHANIKA:
JpK Serwis, Zenona Miriama Przesmyckiego 21A, 51-151 Wrocław (trzeba sie umawiać na konkretny dzień, ok. 2-3 tygodnie w przód)

ELEKTRONIKA:
C-Tronic, Wrocławska 78, 55-010 Żerniki Wrocławskie (SRS, ECM, wtryski, Chipy)
Aznan
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 6
Auto: Colt Ralliart, Chevy Sonic
Województwo: Dolnośląskie

Poprzednia strona

Odpowiedz

Powrót do Potrzebny specjalista-zawodowiec

Powrót do Strona główna forum