Co do reszty chyba naprawdę nie rozumiesz o co biega... cały czas upierasz się że 98 ma zasadniczy wpływ na osiągi nawet tak duży że w/g Ciebie w czt z filmiku jest to tajemnica sukcesu... a więc napiszę Ci wyraźnie żebyś zrozumiał:
strojenie na 100ce vs 98 daje Ci przyrosty pałera podczas strojenia... ale są to przyrosty na 200% nie tak spektakularne jak piszesz a na 1000% nie zauważalne na filmiku z kamerki umieszczonej nad prędkościomierzem.
Więc nie znasz kolesia z filmiku, nie wiesz jaki ma set-up auta, nie wiesz jakie robi czasy... praktycznie nic nie wiesz a piszesz ... że jedzie lepiej niż cztki w PL bo ma paliwo 100 albo 102...
Dla Twojej wiadomości robiłem próby strojenia na 98 na 100 na e85 tego samego auta (98 i 100ka w tym samym dniu) więc proszę Cię nie mów mi o wynikach które można uzyskać po zastosowaniu 100ki.
Co do samego paliwa bez strojenia też robiłem próby, robiłem próby z dolotami, rodzajami ICków, przepływek, aktuatorów, westgatów (sprawdzałem stratę mocy po sposobie wyprowadzenia krzykacza)...rodzajami turbin mogę Ci się pochwalić w e9 (brata+moje) miałem z 7 rodzajów turbin +(seryjną w kilku konfiguracjach) i na różnych kolektorach wydechowych (k.ssące też robiłem pomiary seria vs robiony) a do tego teraz mam mieć zamontowane nowatorskie turbo gdzie dokładnie już na kartce jest obliczone co będzie dawać...chociaż jeszcze nikt na nim nie stroił autka.
Wisienką na torcie są próby drogowe dużej części tych wariacji i tu już raczej byś został wyleczony raz na zawsze z teoretyzowania, obliczania pałera na podstawie doznań z oglądania filmiku i liczenia na przyrosty z tytuły paliwka 102.
Dlatego cztlbn wiem że jest to trochę dziwne ale nie wierz do końca w opisy w necie/dupohamownie/filmiki itp ba bardzo duża ich część jest zwykłym farmazonem...