KamilZ napisał(a):A i wymieniłem wtryski na większe 240 a były chyba 180. Nie ma możliwości strojenia tego kompa ale podobno sam sobie wysteruje dawkę paliwa.
YoPiciowy napisał(a):Kolektora poszukaj z protona, też jest rurowy, ale przesunięty jak seryjny. Nie pamiętam tylko czy jest 4-2 czy 4-1. Pokaż tego Remusa, mój i innych zawsze były ciche.
jabberkonto napisał(a):KamilZ napisał(a):A i wymieniłem wtryski na większe 240 a były chyba 180. Nie ma możliwości strojenia tego kompa ale podobno sam sobie wysteruje dawkę paliwa.
Nie rozumiem co mialby dac taki zabieg?
Powyzej pewnych obrotow/obciazenia silnika, ECU przechodzi w tryb open loop, ignorujac wskazania sondy lambda i steruje paliwem uzywajac swojej mapy paliwa. Jesli zalozysz wieksze wtryski, nie zmieniajac map paliwa, będzie go zwyczajnie przelewac.
A jak będzie mial za bogato to raczej osiagi spadna

YoPiciowy napisał(a): Chociaż fajniejszą opcja byłby regulator ciśnienia i podnieść ciśnienie na seryjnych wtryskach,

YoPiciowy napisał(a):No dosyć spora, jeśli się tak bawić to max dałbym od G93 sohc 210. Chociaż fajniejszą opcja byłby regulator ciśnienia i podnieść ciśnienie na seryjnych wtryskach, żeby była lepiej rozmieszana mieszanka. Ciężko powiedzieć jak teraz z osiągami, możesz niepotrzebnie wystudzać komorę spalania. Ja np. mam sporo za bogatą mieszankę zanim turbo wstanie i czuję dołek w mocy. A jeszcze co do wydechu, spróbuj może ten 4-1 z Prota, i tak będzie lepszy niż ten żeliwnyDo tego w bandażu i coś to da.
jabberkonto napisał(a):YoPiciowy napisał(a): Chociaż fajniejszą opcja byłby regulator ciśnienia i podnieść ciśnienie na seryjnych wtryskach,
A ja mysle ze fajniejsza opcja byloby pozostac przy wiekszych wtryskach, ale dolozyc jakas swinke albo standalone i porzadnie wystroic
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość