LHP napisał(a):Orientujecie się czy tarcza 294 mm zmieści się w 15 calowej feldze ?? Zacisk z galanta .

LHP napisał(a):Te zaciski z carismy rozumiem że są jedno tłoczkowe ?? I jakie klocki założyłeś do mikody ?? Zastanawiam się ile wytrzyma klocek na nacinanej tarczy .
[/quote]bonsao napisał(a):Skopiowałem z innego tematu o swapie hamulcy tuning-mechaniczny/swap-zaciskow-i-tarcz-hamulcowych-na-wydajniejsze-t1696-20.html może się komuś przyda
Zaciski już mam kupione od Sigmy kupiłem za małą kasę ale okazało się że tłoczki do wymiany a do sigmy komplet naprawczy firmy AUTOFREN SEINSA D4-1577C kosztują na jeden zacisk 149zł no i myślałem ze mnie szlak trafi ale poszperałem w internecie i kupiłem zestaw od galanta dwutłoczkowego AUTOFREN SEINSA D4-1370C za 2komplety 123zł. Tłoczki różnią się tylko wysokością te od sigmy mają 45mm a te od galanta 46,8mm średnica ta sama 43mm no i średnica góry jest inna tam gdzie nachodzą te osłony gumowe ale gumy są w nowym zestawie czyli nie problem. Wszystko ładnie pasuje jak się sprawuję powiem jak założę heble. Myślę że ta wysokość tłoczków zrekompensuje się że tarcze w sigmie są grubości 24mm a te od mini coopera maja 22mm.
[ Obrazek ]
Od sigmy
[ Obrazek ]
od galanta

Powrót do CA0-CA1A-CA4A-CA5A i CC4A - Dział techniczny
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 0 gości