Przejdź do zawartości

Wyszukiwanie zaawansowane

Strona główna forum ‹ Giełda ‹ Zakup kontrolowany
  • Zmień rozmiar tekstu
  • Drukuj

• Regulamin • • • FAQ • Zarejestruj • Zaloguj

Colty na sprzedaż, których nie polecacie

Planujesz zakup auta, jednak kompletnie się na tym nie znasz?
Skorzystaj z naszej pomocy.
Odpowiedz

Postprzez LimonekJr » 8 paź 2014, o 09:05

W tym wątku znajdują się oferty sprzedaży Coltów, na które należy zwrócić szczególną uwagę lub w skrajnym przypadku omijać je szerokim łukiem.

Umieszczone tutaj ogłoszenia pojazdów mają na celu przestrzec potencjalnych kupujących przed ukrytymi wadami, niepokojącą historią auta lub nieuczciwym sprzedającym.

Wątek jest otwarty na nowe oferty z zastrzeżeniem, że umieszczone tutaj ogłoszenia sprzedaży będą poprzedzone osobistymi oględzinami auta oraz potwierdzonymi uwagami i spostrzeżeniami. Mile widziane również byłyby dodatkowe (własne) zdjęcia uzupełniające przestrogę. Jest to bardzo ważny wątek, więc posty zawierające oferty z bezpodstawnym uzasadnieniem typu "na zdjęciach wydaje mi się, że błotnik był lakierowany" itp. nie mają tutaj miejsca i będą usuwane.

Oby lista ofert tutaj była jak najkrótsza...
Obrazek
LimonekJr
Moderator
Moderator

Dostał piw: 293
Auto: Cee'd C2 SW
Województwo: Mazowieckie

Postprzez LimonekJr » 8 paź 2014, o 09:26

Pierwszy wpis pochodzi z wątku: zakup-kontrolowany/colt-cj0-polowanie-na-samuraja-t3936-20.html#p81600

Kali napisał(a):Oglądałem http://otomoto.pl/mitsubishi-colt-C32726407.html 2002 ROK z Komisu w Kalwarii Zebrzydowskiej:
Trup popowodziowy... masakra, rdza w silniku taka, że dziury wychodzą, miejsce na koło zapasowe rude jak nie wiem co. Nawet klucz był tam cały rudy! Nie możliwe, żeby klucz tak pordzewiał, musiała tam być woda..

Dołączam screen ogłoszenia:

Obrazek
Obrazek
LimonekJr
Moderator
Moderator

Postprzez LimonekJr » 8 paź 2014, o 09:33

Wpis pochodzący z wątku: zakup-kontrolowany/przestrzegam-przed-zakupem-mitsubishi-colt-2012-lubicz-gorny-t4926.html#p100634

wiwi napisał(a):Temat, jak post skopiowany z zaprzyjaźnionego forum.

Koleżanki i Koledzy,
Samochód Mitsubishi Colt sprzedawany w miejscowości Lubicz Górny k/Torunia o numerze
VIN XMCXNZ31ABF046985 (http://otomoto.pl/mitsubishi-colt-2012r ... 25807.html) lub (http://olx.pl/oferta/mitsubishi-colt-20 ... 8158af5648)
jest po gigantycznym wypadku.
Samochód osobiście widziałem gdyż byłem zainteresowany jego kupnem. Po sprawdzeniu na stacji diagnostycznej okazało się, że samochód ma uszkodzoną lewą podłużnicę (załączam zdjęcie), geometria samochodu jest przestawiona - na prostej drodze ściąga, samochód ma wymieniony cały przód. Lewa strona też jest robiona. Kolor maski i przednich nadkoli ma inny odcień od innych elementów samochodu.
Sprzedający Pan Przemek zastrzegał, że samochód jest bezwypadkowy - mimo iż w dokumentach widnieje jako pierwszy właściciel w kraju :( Nawet po naszym spotkaniu i otrzymaniu informacji o dyskwalifikującej usterce sprzedawca dalej wystawia samochód jako "nieuszkodzony".
Przestrzegam przed zakupem.

Zdjęcia podłużnicy w poście jednak nie było. Post jest z dnia 04.08.2014r.

Oraz screen umieszczony przez Kct:

Obrazek
Obrazek
LimonekJr
Moderator
Moderator

Postprzez LimonekJr » 8 paź 2014, o 09:40

Wpis pochodzący z wątku: zakup-kontrolowany/mitsubishi-colt-cz-libiaz-kolo-oswiecimia-1-3-90km-t5122.html#p103256

r888 napisał(a):Mitsubishi Colt CZ Libiąż koło Oświęcimia 1,3 90km

http://olx.pl/oferta/mitsubishi-colt-ok ... b25e957277

Minusy:
- przednia szyba strzelona do wymiany
- auto po lekkim strzale w przód, zderzak do wymiany (narazie naprawiony na nity), brak zaslepki w nadkolu prawym przednim
- malowane drzwi prawe tyl i blotnik prawy tyl
- kluczyk do wymiany
- picowane srebrzanka, doly drzwi, koncowki progow
- brak zestawu do naprawy koła
- srodek w dobrym stanie lecz prawy przedni boczek i prawa czesc konsoli poniszczona od pazurow psa

Gdyby nie te picowanie srebrnym sprayem to mozna by rozwarzyc zakup, ktos chamsko papierem przejechal krawedzie dolne drzwi po czym prysnal sprayem, to wyjdzie po zimie, zdaje sie ze 3 drzwi tak mialy, plus progi obydwa

Silnik pod obciazeniem troche halasuje od strony rozrzadu, jak sie wlaczylo klime czy nadmuch lub lekko dodalu gazu, najpierw myslalem ze to sprezarka klimy, ale wlasnie po dodaniu gazu czy wlaczeniu samego nawiewu metaliczny dzwiek znowu sie pojawial

Oraz dołączone przez wiwi screeny

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
LimonekJr
Moderator
Moderator

Postprzez LimonekJr » 8 paź 2014, o 09:45

Wpis pochodzący z wątku: zakup-kontrolowany/mitsubishi-colt-cz-1-5-did-gliwice-t5121.html#p103254

r888 napisał(a):Mitsubishi COLT CZ 1,5 DID Gliwice

Ogłoszenie: http://olx.pl/oferta/mitsubishi-colt-1- ... 76eab70feb

Mam nadzieje ze to dobry dzial, bo nie prosze was o ocenę a przestrzegam przed tym egzemplarzem
Koles ktory go sprzedaje to stary handlarz, chociaz bajke cisnie taka, ze 18-letniej corce kupil ale ona boi się nim jezdzic bo auto zbyt mlode i drogie w ewentualnej naprawie, wiec po kilku miesiacach posiadania- sprzedaje

tak naprawde to auto jest po dachu + turlanie

miernik na dachu wychodzil poza skale i przestawal mierzyc - tak grubo szpachli naje...
boki tak samo malowane, szpachlowane, szpachla na wiekszosci elementow

silnik umyty elegancko lecz w zakamarkach pokrywy zaworow jest piach i ziemia
dalej nie chcialo mi się ogladac nawet, zasade mam taka, ze najpierw sprawdzam blache jesli nie jest ok to dalej już nie patrze wiec wiecej wam nie powiem

moglby ktoś wrzucic printscreena z tego ogloszenia, ja nie umiem ;) a szkoda by bylo zeby ogloszenie wygaslo

r888 napisał(a):Dane autka jakie wyciagnalem od sprzedajacego
Nr rej. WML GU13
Nr Vin XMCXNZ39A5F042669
Data pierwszej rejestracji 05.01.2005
Nr tel. 602 307 222

Oraz screen'y umieszczone przez wiwi:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
LimonekJr
Moderator
Moderator

Postprzez LimonekJr » 10 paź 2014, o 18:45

Z przykrością sam osobiście dodaję kolejnego Colta do tej czarnej listy.

Byłem, widziałem, jeździłem i zdecydowanie NIE POLECAM!

Chodzi o Colta z następujących ogłoszeń:
http://otomoto.pl/mitsubishi-colt-1-5di ... 91991.html
lub
http://olx.pl/oferta/mitsubishi-colt-1- ... 0db4117b0e

Mitsubishi Colt CZ 1.5DiD 5l ON/100km -PILNIE !!

Oferty na tą chwile widnieją jako nieaktualne, ale zniknęły z portali tuż po mojej wizycie u sprzedającego (a ja go nie kupiłem). Możliwe, że wkrótce powróci do sprzedaży.

Zaczęło się od rozmowy telefonicznej, w której po pierwsze zapytałem o jego historię wypadkową, gdyż w ogłoszeniach nie było zaznaczonej opcji "Bezwypadkowy". Sprzedający odpowiedział, że nie jest pierwszym właścicielem pojazdu, a On "dopatrzył się", że lewy tylny błotnik mógł być lakierowany . Oczywiście cały czas wspominał też o dwóch widocznych ryskach a tak poza tym wszystko ładne. Pytając o dokument potwierdzający przebieg (który rzekomo wynosi niecałe 80 500km). Sprzedający odpowiedział, że nic takiego nie posiada. Dwa lata temu jak go sprowadzał miał 60 tys. km. Auto należy do jego mamy a ona dużo nie jeździ. Zachwalał ekonomiczność autka, bardzo zadbane wnętrze i bogate wyposażenie. Przez telefon sprzedający wydawał się uczciwy, to co mówił brzmiało w miarę sensownie, więc umówiłem się na oględziny (miałem ponad 230 km drogi w jedną stronę).

To co ujrzałem na miejscu to załamało moje ręce.

Gdy przybyłem o ustalonej godzinie pod wskazany adres zobaczyłem już odpalony, pracujący samochód jeszcze mokry po niechlujnym myciu. Już na wstępnie mi się to nie podobało... Dalej było tylko gorzej. Sprzedający wspomniał o malowanym błotniku i dwóch drobnych zarysowaniach, ale że tylny zderzak był zapaćkany czarnym matem i przedni prawy narożnik porysowany to już nie wspomniał. Do tego jak się okazało auto był całe malowane i do tego tak niedbale, że przy krawędziach (szybach, zamkach, klamkach) lakier obłazi. Do tego musiał być uderzony całym lewym bokiem, gdyż widać było ślady po szpachlowaniu i do tego szczeliny się nie zgadzały (może nie było to mocne uderzenie, ale na pewno swego rodzaju mocne przerysowanie). Wszystkie szyby niby oryginale, ale z rocznika 2007, a auto rocznik 2008. Nie wiem czy tak te auta mają, że szyby są starsze, czy tu było coś nie tak. Spód auta prosty, ale z przodu podłużnice nie do końca budziły zaufanie... Może i były OK ale zbytnio nie przekonywały. Reasumując sprzedający zataił prace blacharsko lakiernicze, które obejmowały całe auto, a nie wierzę, że nie wiedział bo to wszystko było widać gołym okiem. Wspomniał jedynie o jednym tylnym błotniku i dwóch ryskach co na dobrą sprawę to pikuś przy tym całokształcie.

Przejdźmy może do kwestii silnika i jazdy bo to też rozczarowało. Jak silnik pracował na postoju to wywoływał takie drgania, że otwarte drzwi i maska wręcz "chciały wyskoczyć" Drgania były aż przesadnie mocne. Sprzedający na to odpowiedział, że te auta tak mają... (ta jasne). Do tego dopatrzyłem się, że okolice turbiny są mocno zapocone. Podczas jazdy przy gwałtownym przyspieszaniu drganie na chwile jeszcze bardziej się nasilały, a przy większych obrotach nikły, wiadomo... Natomiast zacząłem słyszeć jakby buczenie, huczenie dobiegające z któregoś koła (tak jakby łożysko prosiło się o wymianę) i w tym momencie sprzedający znowu zaczął zachwalać wyposażenie demonstrując sterowanie radia z kierownicy i podgłaszając znacząco radio. Moim zdaniem chciał ewidentnie zataić ten dobiegający halas. Jak go o niego zapytałem to powiedział, że auto długo stało i w oponie może brakować powietrza. Szkoda tylko, że auta nie ściągało i jechało prosto, nawet podczas gwałtownego hamowania. Jakby brakowało powietrza by byłoby zdecydowanie czuć tym bardziej, że na postoju nie zauważyłem nic niepokojącego w tym temacie. Więc to była kolejna ściema) Kiedy wróciliśmy z jazdy próbne to podczas gaszenia pojazdu układ wydechowy zadrżał do tego stopnia, że zaczął tłuc o podwozie! Nawet nie doszukiwałem się przyczyny, bo już miałem wystarczająco dość...

Jeszcze podsumuję wnętrze. Miało być bardzo zadbane, a w rzeczywistości wyglądało przeciętnie. Sugerowało znacznie większy przebieg niż rzekomo posiadał. Apropo przebiegu. Sprzedający twierdził, że auto od momentu jak trafiło do sprzedaży to cały czas stało, ale to w takim razie jakim cudem przybyło mu na liczniku blisko 1400km?? Dziwne... Finalnie jak zacząłem zadawać "trudniejsze" lub "niewygodne" pytania, to Sprzedający twierdził, że on nic nie wiem bo to mama jeździła. Nie rozmawialiśmy poważnie o cenie, bo nie było warto. Podziękowaliśmy i odjechaliśmy (byłem z ojcem i kolegą). Zrobiliśmy sobie zwyczajnie wycieczkę...

Wnioski z tej opowieści każdy wyciągnie sam, ja osobiście jeszcze raz nie polecam.

Jeszcze screen jednego z ogłoszeń

Obrazek

EDIT 16.10.2014:
Tak jak przypuszczałem Colt ponownie trafił do sprzedaży. Linki do aktualnych ogłoszeń:

http://olx.pl/oferta/mitsubishi-colt-1- ... 60378e61fd

http://otomoto.pl/show?id=C34091991

EDIT 16.03.2015:
Samochód dalej wystawiony na sprzedaż z nowymi zdjęciami i opisem:

http://olx.pl/oferta/mitsubishi-colt-1- ... 95e7f0f029
Obrazek
LimonekJr
Moderator
Moderator

Postprzez LimonekJr » 13 paź 2014, o 09:01

Ponownie pojawiły się ogłoszenia Colta CA0 GTi, którego czarna historia jest dobrze znana na forum (a sprzedający o tym zapomina).

Mitsubishi Colt Gti 1.8L 140 hp CA5A OKAZJA!

http://allegro.pl/mitsubishi-colt-gti-1 ... 46174.html

http://olx.pl/oferta/mitsubishi-colt-gt ... 60378e61fd

Pełen opis próby sprzedaży na forum:
kosz-archiwum/mitsubishi-colt-gti-1-8l-140-hp-94r-t4720.html#p97773

Wybrane przez tresorex'a cytaty właściciela opisujące uszkodzenia jakie auto poniosło podczas użytkowania. Dodam, że cytaty pochodzą z odnalezionego, zamkniętego wątku o tym aucie.

K4G3 napisał(a):ja zaczynam powoli doprowadzać do ładu mojego Colta [ Obrazek ] wymieniłem lusterko to połamane na całe... i tyle
dzień później.. Kumpel mnie namówił na test drive.. i oto skutek...

[ Obrazek ]

he he..

K4G3 napisał(a):
tresorex napisał(a):Czyli odbudowujesz go w potrzaskanej budzie?

tak oddałem go do specjalistów okazało się zwe wygląda gorzej niż na prawdę jest..

pawela napisał(a):
niektórzy mają problem z wysłaniem pasa przedniego od 3 tygodni więc.. no comment!

chyba nie myślisz, że potraktowałem Twoją ofertę poważnie? :lol: W życiu nie wyślę pasa za 50zł...

NIE pawela tu nie chodzi o ciebie o kogoś innego ale z forum..

K4G3 napisał(a):no potrzebuje od strony kierowcy więc wychodzi na to że lewy... :)

[ Dodano: 2009-08-15, 13:46 ]
Było sporo problemów i trudności ale prace nad moim Coltem chylą się ku końcowi.. był problem z kupnem szyby w rozsądnej cenie a jak już się znalazła to koleś przy mnie ja przewrócił i pękła na pół.. ale w końcu kupiłem :) potem szukaliśmy progu po długich poszukiwaniach dostałem od miskawwl no i sporo wiecej problemów.. :/

niestety nie mam zdjęć przedstawiających jak był zmiażdżony próg..

podłużnie wyciągnięte i naprostowane słupek tez wszelkie wgniecenia otarcia są wyklepane i gotowe na szpachle.. :)

jest przygotowany do szpachlowania następnie od poniedziałku zdzierania lakieru i malowania i na końcu silnik...
trochę się to rozbiegło w czasie ale to mi pozwoliło zakupić opony

http://www.netcar.pl/opony/letnie/osobo ... 1,szi.html

i pare innych przydatnych rzeczy.. o tym później..

K4G3 napisał(a):tak dzięki przydał się :)
A ja prawdopodobnie w przyszły piątek odbieram już samochodzik.. :D

...dawno nie odwiedzałem "swojego" tematu czas go trochę odświeżyć
więc tak mój Colt wyglądał po zakupie tak

[ Obrazek ]

[ Obrazek ]

nic w nim nie robiłem zbierałem kasę na rozrząd itp w miedzy czasie miałem wypadek

[ Obrazek ]

[ Obrazek ]

przez miesiąc stał bo miałem go sprzedać do zrobienia były podłożnice, kupiłem przednią szybę pas wzmacniający zderzaka, drzwi(kupiłem szybę), słupek od strony kierowcy, tył wgniecenie które nie mam pojęcia jak się tam znalazło, próg pomalować i wymienić parę części w silniku.. i zawieszenie chyba całe tylko w lewym kole końcówka drążka kierowniczego do wymiany i mandat za skoszenie znaku.. :/
połapane bądź pogięte były: pojemniczek wyrównawczy , mocowanie wiatraka i koło od pompy wody oraz zderzaki Tylni pęknięty i przedni pozrywane zaczepy ale cały :D
były propozycje swap'a i inne rożne dziwy nie widy.. lecz zdecydowałem się go robić w końcu to COLT! :evil:

autko teraz tz. tydzień temu wyglądało tak... niestety mam tylko takie foty..

[ Obrazek ]
tu wyciągaliśmy wgniecenie

[ Obrazek ]
tu było też wgniecenie.. nie wiem czy na tym zdjęciu widać że na dachu była lekka wypukłość, już nie ma..

[ Obrazek ]
i tu wstawiony nowy próg..
ostatnio jak byłem był po szpachlowany i trochę wytarty do malowania... ostateczny termin odbioru samochodu to 21 września

K4G3 napisał(a):Witam uciekam do pracy na noc to tak na szybko Colt jeździ ale akumulator padł muszę kupić nowy, jak napisałem wyżej nie ma wspomagania bo koło jest walnięte :/ zdjęcia jutro :)
i tak samochód jest pomalowany kiepsko wszędzie są drobinki kurzu i jakiś maleństw ale grubo lakier został położony więc jadę jak porządnie wyschnie do magików od polerki jadę i zrobią go na bóstwo

I ciekawostka dziś od godziny 12:30 do 20 z kolegą Czarnuch23 wyjęliśmy silnik i zrobiliśmy [w większości Łukasz] sprzęgło kompletne, rozrząd wymieniliśmy olej w skrzyni biegów.. zostało go wrzucić z powrotem do budy bo wymiana świec i kabli to nie "remont" ;) więc szacun ogromny dla Czarnucha! :D
reszta plus foty jutro
pozdro.

K4G3 napisał(a):Oto zdjecia zrobione w poniedziałek 23 listopada 2009
jak widać wygląda na pomalowany ładnie ale taj jak wyżej wszędzie są drobinki kurzu i jakiś maleństw

[ Obrazek ]
na 1 zdjęciu już widać ze zderzak przedni jest strasznie w lewą stronę przymocowani i chyba ktoś miał problemu z koncentracja ze tak założył tablice rejestracyjne i jak widać chyba zabrakło im lakieru.. na środkową cześć zderzaka

[ Obrazek ]
na 2 nie da się przeoczyć bak żarówki i plastiku od światła przeciwmgielnego

[ Obrazek ]
3 zdjęcie bak listwy na drzwiach dziś ma być dostarczona razem z wiązką od drzwi kierowcy

turboadas, wiem ale jak pisałem wcześniej oddam go do polerki i nawet jak zapłacę 300 zł to i tak wyjdę na swoje bo gdzie mi pomalują auta w całości za 900 zł ? :)

kolejna zdjęcia przedstawiają prace przy silniku

[ Obrazek ]

zaczeliśmy ok 12:30 Łukasz wybebeszał colta ja poniosłem samochód na lewarkach zdjąłem koła i przygotowałem go do zdjęcia półosi
Gdy już z tym się uporaliśmy postawiliśmy miska na koła wyjechaliśmy z garażu by wyjąc silnik :)

i wymieniliśmy olej w skrzyni na Valvoline 75W 90 GL-4 PEŁEN SYNTETYK

następnie poszedł pod młotek rozrząd i ok 20 skończyliśmy zdjęć brak telefon padł :/

z powodów osobistych Łukasza nie mogliśmy kontynuować w dniu wczorajszym ale ja nie próżnowałem zająłem się wiązką od drzwi która kiedyś popsułem

[ Obrazek ]

mam pytanie bo mam 2 wiązki jedna na największej wtyczce ma 8 kabelków i 5 wtyczek a lutowana przeze mnie wiązka ma 9 kabelków i tylko 4 i tu moje pytanie czemu wiązka która ma więcej kabli na głównej wtyczce ma mniej wtyczek i która to wiązka od drzwi kierowcy?

po wypadku miałem połamaną obudowę wentylatora od chłodnicy zakupiłem brak mojej wiedzy spowodował ze kupiłem złą obudowę i panowie z tego nieszczęsnego warsztatu oddali mi ją

[ Obrazek ]
jak widać silniczek nie pasuję otworkami do obudowy

zestaw małego montera plus wkrętak, wiertarka elektryczna wiertło 4 i 6 :) wiecej zajęło mi szukanie podkładek i śrubek więcej niż sam montaż

na nocce w pracy oglądając Kubę Wojewódzkiego zabrałem się do roboty.. zajęło mi to ok 30 min wyczyściłem powierzchnie do klejenia benzyną ekstrakcyjną podkleiłem klejem [wcześniej oczywiście jak widać na zdjęciu odrysowałem umiejscowienie silniczka by nic nie tarło]widocznym na fotce wyżej odczekałem 10 min aż przeschnie nawierciłem dziurki 4 i od spodu 6 bo śrubki nie chciały przejść przez plastik wkręciłem śrubki dal pewności nakręciłem nakrętki od strony silnia i zalałem kropelką by się nie poluzowały podczas jazdy i wygląda to tak

[ Obrazek ]
nakrętki zalane kropelką

[ Obrazek ]
i od strony wiatraka na podkładkach

plany na dziś i niedaleką przyszłość
prawdopodobnie dziś wsadzić silnik colta do budy wymienić końcówkę drążka kierowniczego olej silnikowy świece itp
następnie
kupić akumulator nowy wymienić oponki na nowe i pojechać na zbieżność i na tym zakończę z powodów braku finansów na dalsze działania, ale widzę w tym jeden plus na spocie 6 grudnia będzie można zboczyć jak został koszmarnie pomalowany i porównać po 10 grudnia u magików od polerki :)

K4G3 napisał(a):Powoli do przodu w piątek z Kamilem zrobiliśmy resztę elektryki i wszystko działa na szczęście. :) trzeba było zdejmować drzwi by wygrzebać wiązki zasilające bo były pochowane w głębi deski rozdzielczej
Oraz Kamil zlikwidował wadę powypadkową a mianowicie fotele tylne wpadły troszkę do bagażnika i tylna deska wyskakiwała z zawiasów parę podkładek i wszytko spasowany :D

Podczas mycia szyb dziś zauważyłem ze w bocznych jest trochę opiłków od szlifierki kontowej wrrrr..

K4G3 napisał(a):
tresorex napisał(a):jaki face lifting?

Witam dawno się nie odzywałem zima święta prezenty brak kasy.. ale parę rzeczy zrobiłem
z kamil0810 założyliśmy maskę kolor czarny z Laminatu

niestety nie mam zdjęć jak jest na samochodzie bo samochód brudny ale jak DED wrzuci filmik ze ślizgania to będzie widać maska ma jedna wadę przy 140km\h zaczyna latać jest za lekka trzeba dorobić zaczepy po bokach choć to może być tez wina nie spasowania

oraz przyciemniłem szyby w http://centrum-folii.pl/

polecam pełna profeska :) też będzie widać efekt na filmiku

Jutro zakupie u travora śrubę od wału rozrządu bo mam pęknięta :/ , plastik nadkola lewy przód gdyż po ślizganiu otworzyłem drzwi i miałem przy zawiasach pełno śniegu i osłonę pod silnik bo miałem tam tylko jakąś część która już odpadła..

w święta zrobiłem cackiem ok 500km[oczywiście nie na jednym baku] wyszło mi ze pali ok11,5L na 100km sporo ale w między czasie były zabawy w ślizganie się i paręnaście wyścigów na ulicach i uczyłem jeździć dziewczynę, wiec nie jest źle teraz na całym baku wyjeździłem ponad 450 km miasto cały czas jest chyba ok w porównaniu do spalania pana "Przecinak" z tego raportu
http://www.autocentrum.pl/?FF=307&makei ... ybopinii=1
który zrobił poza miastem 500km u mnie 450 w mieście i mamy zimę ale jak napisał zależy to od tego jak kto jeździ..

Dodam ze zauważyłem ze po zrobieniu zbieżności nadal mi lekko ściąga w lewo ale to chyba felga jest krzywa po wypadku bo przy wyważaniu wyszło że na lewą stronę dodał wulkanizator 26 a na prawą 62 więc sporo

Na 90% będę wymieniał pas przedni [nie wymienili] bo jest krzywy a mam kupiony od Travora więc lepiej wymienić i mieć spokój..
szyby jak na razie nie wymieniłem nie mam gdzie i z kasą krucho spasować też nie spasowaliśmy jeszcze samochodu wszystko przed nami

w najbliższym czasie:
zakładam osłonę i nadkole wymieniam śrubę od wału i oddaje felgi do renowacji ;)

K4G3 napisał(a):Tak to prawda dawno nic nie pisałem a teraz to nadrobię i TAK mam autko :) tylko nie wiem od czego zacząć..
Jak samochód wyglądał na ogolnoPL wszyscy wiedzą tu foto
[ Obrazek ]

od tamtego czasu poza małym problemem z silnikiem miałem stłuczkę jeszcze a mianowicie wyglądało to tak jadę sobie 1 raz 50km/h bo rezerwę miałem :D tylko zobaczyłem jak smigął obok mnie szybko niebieski pojazd i wbił się przed samochód jadący przede mną tamten musiał się zagapić gwałtownie hamował ja zanim tu moja wina dosłownie go dotknąłem obeszło by się bez ubezpieczycieli itp ale w tył wjechał mi form mondeo kombi :( i zostawił po sobie pamiątkę

i jak mnie dobił do pojazdy z przodu to już masakra była :/
przodu foty nie mam po kolizji ale wyglądało to mniej więcej tak maska zgięta w pół szpara ok 10 cm od lini jak powinna leżeć.. pas przedni [zamiennik nigdy wiecej zamienników!!] niedawno wymieniony jest znów do wymiany nie przeżył tego chłodnica na szczęście tak tylko odchyliła się od pionu jakieś 5 cm w stronę silnika :/ zaś światła świeciły na krzyż.Lampy całe tylko połamane zaczepy i wzmocnienie zderzaka już się do niczego nie nadaje plastelina... pas z kolega wyciągnęliśmy byle mógłbym gdzieś podjechać maskę wywaliłem miałem na szczęście laminat :) [jak zrobię zdjęcie to dorzucę] ja napisałem oświadczenie temu z przodu ten z tyłu mi wycenili mi samochód na 2000 zł wypłacili 1700 wiem porażka... ale co poradzić?

teraz tak
-przód wymiana pasa plus zakup wzmocnienia

-bok wyklepanie blacharz mi powiedział 200zl plus 400 malowanie zastanawiam się nad wymianą boku bo u Travora leży i czeka na mnie ale to już większe koszta wycięcie i wklejenie szyby rozebranie boku wewnątrz, wlew paliwa wyjąc koszta większe na pewno

- tył wyklepać czy wymienić cały pas kosza też są zróżnicowane wymiana pasa z wyklepaniem wewnątrz bagażnika 1000zł mi krzyknął jeden blacharz a drugi powiedział ze jak rozbierze [jeżeli będę się u niego pas przedni wymieniać] to powie ile i też mam zagadkę ;]

i takie mam dylematy prze państwa

więc zaczynam go robić powoli... nie przyjadę na zlot póki go nie zrobię wybaczcie...

K4G3 napisał(a):heh no chyba raczej jak wymienię zaszpachlowany pas tylny na nowy to będzie mniej szpachli nie sadzicie? poza tym znajdźcie mi 16 letni samochód bez grama szpachli hmm?? wasze?

byłem wczoraj u blacharza zostawić samochód by wymienił pas przedni dziś na 18 jadę odebrać i obgadałem wszystko pas tylny do wymiany wiec poszukuje w dobrym stanie bok idzie do wypchnięcia ponieważ wymiana zostawi niepożądane ślady których wole uniknąć

K4G3 napisał(a):mogłem odpisać zombie, wcześniej.. Ale pojechałem na majówkę...

nie to tamto mam pecha jak nikt inny.. :/ na 66 km od stacji BP w Łomiankach na krajowej 7 w stronę Gdańska wynikło zdarzenie które poniszczyło mi znów przód Colta :(
A mianowicie jadąc sobie elegancko 100km\h w lesie ciemno bo w nocy jechaliśmy ok 1 A.M zauważyłem tylko coś okrągłego i jebut!! okazało się ze jakiś **urwysyn zostawił na środku pasa oponę. Zdążyłem dotknąć pedału hamulca i walnąłem opona odbiła się na szczęście bo mogło być o wiele gorzej i poleciała na przeciwny pas ruchu. Oczywiście nie wiedziałem tego dopóki nadjeżdżający z przeciwnej strony tir nie walna w nią posypało się szkło itp ale tir poleciał dalej nie wzruszony..
zatrzymuję się, przede mną stoi facio dostawczakiem i klnie na czym świat stoi najechał na tą oponę jakieś 10 min wcześniej przednim kołem i ze mało się nie wywrócił na bok a na dodatek pękła mu felga... nic tylko takiego dowcipnisia za jaja powiesił wrrr!

Ale do rzeczy szkody...

[ Obrazek ]

przedni zderzak do klejenia, reflektor zbity nie da się uratować :/

[ Obrazek ]

wzmocnienie zderzaka trzeba albo naprostować albo wymienić, zaczepy lamp przednich połamane, zderzak do lakierowania no i cały przód do spasowania..

A z pozytywnych rzeczy Colt w trasie spalił mi 6,7 l na 100 xD przejechałem 446km na 30 l benzyny :)
A już się cieszyłem ze będę miał święty spokój gdyby nie ta przeklęta opona bo mam już wszystkie części do wymiany zostało mi tylko umówić się z Łukaszem na wymianę[jak wymienimy to napisze listę], spolerować Colta lać benzynę i jeździł a tu kolejne koszta :/
no comment...

K4G3 napisał(a):Witam dawno mnie nie było ale takie życie ;)

Colt żyje jeździ i ma się prawie dobrze... W przyszłym tyg Gti dostanie nowe Tarcze, klocki i 2 zestawy naprawcze do tłoczkow zacisków itp na tył trzeba ruszyc te heble z tyłu, oraz poliuertany na tył chyba bo jeszcze nie wiem ;] byłem też ostatnio na tescie amortyzatorów i wygląda to tak PP 68% LP 66% PT 45% LT 43% więc zaczynam zbierac na amortyzatory komplet. kayaby GTI plus sprężyny i własnie jest jakiś sposób by sprawdzic sprężyny bo nie wiem czy nie są na śmietnik..?

Blacharsko Misiekwwl widział... dostałem w prawe drzwi jakiś czas temu na tyle ile potrafiłwm wyciagnąłem oraz na parkingu zostawilem samochod na 15 min pod tesco na kabatach i pod swiatłem lewym tył wgniecenie wielkosci piesci i kartreczna za wycieraczką przepraszam... Z charaktreu pisma wychodzi na to ze to kobieta... no comment straty są ale nie wielkie ale są ;/
pozdrawiam
a i z takich cikawostek zgubiłem korek do wlewu paliwa :/ i mając gorszy dzień dostałem mandat w którym napisał pan z Policji "trzykrotne przekroczenie dopusszczalnej Prętkości..."

I jeszcze screen jednego z ogłoszeń:

Obrazek
Obrazek
LimonekJr
Moderator
Moderator

Postprzez krynix » 24 cze 2015, o 10:03

colt CZT Piaseczno XMCMNZ37A6F009516
http://otomoto.pl/oferta/mitsubishi-colt-ID6y6KUb.html

Felgi posiadają zarysowania/otarcia. Opony do wymiany, nie odczytano daty produkcji ale opony są stare i poparciałe nie nadają się do dalszej eksploatacji. jedna z opon wyraźnie lepsza od pozostałych świadczy o kompletowaniu.
złe spasowanie zarówno przednich jak i tylnych reflektorów.
widać ingerencje blacharskie w okolicy pasa przedniego, pokrywa silnika i błotniki demontowane. Po odpaleniu słychać były cykliczne piszczenie a następnie grzechot. Wydmuchana któraś z uszczelek kolektora wydechowego

elektryczne ustawienie lusterka prawego nie jest do końca sprawne. Można je regulować natomiast nie we wszystkich kierunkach. nie aktywują się czujniki parkowania tył.
pojazd nie ma na wyposażeniu elektrochromatycznych lusterek bocznych jak i kurtyn powietrznych. sprzedający nie jest osobą prywatną.
POJAZD NA CAŁEJ KAROSERII OPRÓCZ POSZYCIA DACHU NOSI ŚLADY INGERENCJI BLACHARSKO-LAKIERNICZEJ, ZŁE SPASOWANIE POSZCZEGÓLNYCH ELEMENTÓW POSZYCIA JAK I OBROBIONE ŁBY ŚRUB JE MOCUJĄCYCH POTWIERDZAJĄ TEN STAN. WIDAĆ WADY LAKIERNICZE, POLAKIEROWANĄ USZCZELKĘ PRZEDNIEJ SZYBY, NA ROZPÓRCE W KOMORZE SILNIKA WIDAĆ ODPRYSK LAKIERU I ZAGIĘCIE.

Pozwoliłem sobie zrobić screena całego ogłoszenia i dorzucić go tu dla potomnych: //Kct
Obrazek
krynix

Dostał piw: 14
Auto: Colt CZT Ralliart Stage 2

Postprzez krynix » 24 cze 2015, o 20:26

Jakby komuś było mało to dodam jeszcze, że olej zmieniony 3 lata temu, przednia szyba była wymieniana, tarcze całe pordzewiałe bo ciągle stoi, Auto przyspiesza jak polonez (nie obrażając poloneza), Nie ma już ważnego OC (gościu wykupywał miesięczne) a w 2014 roku, przez 9 miesięcy nie miało ważnego przeglądu.
krynix

Dostał piw: 14
Auto: Colt CZT Ralliart Stage 2

Postprzez zubrin » 27 cze 2015, o 11:34

przednia szyba o niczym nie świadczy, ja też 2 dni temu dostałem kamieniem i musze wymienić, więc kupując auto też nie robie z tego hallooo
UBEZPIECZENIA PZU 600 603 029
zubrin
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 175
Auto: Colt CA4A
Województwo: Wielkopolskie

Postprzez figi » 22 lut 2016, o 15:18

Autohandel "FOKUS " 41-500 Chorzów ul. Katowicka 186

http://olx.pl/oferta/mitsubishi-colt-ws ... 6b5ba51a55

Otrzegam przed tym sprzedawca, bardzo niepoważny - mozna przejechac ladnych pareset kilometrow zeby na miejscu czlowiek cene zmyslal inna niz w ogloszeniu. Colt ma poza tym akumulator do smieci, komorsa silnika cala w oleju i nieszczelny kolektor wydechowy (lub pekniety).

Byl juz od dawna wystawiany z roznymi kwotami (od 1199zl) wiec jakby ktos juz mial chory pomysl tam jechac to niech ostro negocjuje od ponizej tysia. W aktualnym wydaniu widze zrobiony przeglad - wczesniej nie mial, tak samo błotnik lewy przod podmalowany, albo wypolerowany bo byl calkiem matowy jak zamiennik tylko zapodkladowany, wiec moglo cos tam sie dziac wypadkowo.

Pozdr
figi

Dostał piw: 20
Auto: Colt CC4A

Postprzez yasko » 10 sie 2016, o 14:45

Biały CZ3 z Działdowa.
Blachy z Niemiec: SBK-A813
VIN: XMCMNZ34A7FF021174

Nie wchodząc w szczegóły, to cały prawy bok malowany, błotnik i drzwi około 200 um, pod oknem 900 um, a potem brakowało skali.
Wyszpachlowany obszar jest dość duży.
Zapach jak i zielony nalot może sugerować, że auto po kolizji nastało się trochę pod chmurką.
yasko

Dostał piw: 1
Województwo: Pomorskie

Postprzez Fador » 1 wrz 2016, o 19:36

http://olx.pl/oferta/mitsubishi-colt-1- ... 21e01fc15f

Obrazek

rejestracja niemiecka OD AL 1509
VIN XMCMNZ34A6F015927

UWAGA - komputer pełny błędów immobilisera i braku VIN - czym to jest spodowowane już nie tłumaczę... ;)
Poza tym wypicowany pod sprzedaż do granic możliwości, prawy tylny bok malowany, na mierniku do 600um. Tylny zderzak nie ma zaczepów po obu stronach. Przód jak dla mnie podejrzany, fabrycznie śruby maski/błotnika itp są lakierowane połyskiem, jak reszta auta, tutaj wszystko było w macie. Jakby poskładany na fabrycznych elementach (na mierniku OK) ale psiknięte śruby matem żeby zatuszować wymiane elementu.
Był Colt CZ3 105KM archiwum-aut/fador-colt-cz3-t672.html
Był Colt CZT 204KM http://coltmania.pl/archiwum-aut/fador-colt-czt-t2414.html
Był Saab 9-5 290KM http://coltmania.pl/nasze-inne-auta/saab-9-5-2-3t-aero-fador-t9045.html
Fador
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 187
Auto: Colt CZT
Województwo: Śląskie

Postprzez yasko » 4 wrz 2016, o 08:49

Nie wiem, czy w życiu widziałem gorsze auto w tej cenie:
http://olx.pl/oferta/mitsubiski-colt-1- ... 0bd3bb78a0
Obrazek
VIN: zapomiałem zrobic zdjecia
Nie wiem od czego zacząc. Dzwoniłem i pytałem co jest nie tak, że tak niska cena. Miało byc OK. Dobrze, ze mialem do przejechania tylko kilkanascie km.
Wyliczam:
- auto mozno oberwalo, najbardziej widac na prawym slupku A
- peknieta szyba,
- malowana maska,
- spawana mocowania reflektorow,
- malowana i to bardzo nieudolnie większosc elemantów, miejscami szpachla,
- opony zimowe z 2007. bieznik około 2 mm
- nie gasnąca kontrolka poduszki powietrznej,
- w klimatyzacji dziala tylko guzik.
Auto ogladalem 10 min. Jazdy próbnej nie odbyłem.

http://olx.pl/oferta/mitsubishi-colt-1- ... 0bd3bb78a0
Obrazek
VIN: XMCNZ34A5F014398
Mam zdjęcia 2 faktur, gdyby ktoś chciał zadzonic do mechanika z Niemiec.
Dojsc zniszczone wnetrze, co ma odzwierciedlenie w cenie.
Silnik troche hałasuje (jakby jakies łożysko), klima działa.
Nie jezdzilem, podwozia nie sprawdzalem.
Powloka lakiernicza na calym aucie okolo 100 um.
T auto chyba nie koniecznie tu pasuje.

//Dodałem screeny Kct
yasko

Dostał piw: 1
Województwo: Pomorskie

Postprzez Fador » 5 wrz 2016, o 10:23

seria CZ fabrycznie ma w okolicach 100-120um
Był Colt CZ3 105KM archiwum-aut/fador-colt-cz3-t672.html
Był Colt CZT 204KM http://coltmania.pl/archiwum-aut/fador-colt-czt-t2414.html
Był Saab 9-5 290KM http://coltmania.pl/nasze-inne-auta/saab-9-5-2-3t-aero-fador-t9045.html
Fador
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 187
Auto: Colt CZT
Województwo: Śląskie

Postprzez Łysy59 » 22 sty 2017, o 18:54

Przeniesiono z działu Nasze Auta - Tovija

Obrazek
Witam wszystkich Coltmaniaków.
Chcę ostrzec wszystkich potencjalnych klientów przed zakupem tego oto Miśka z Auto Komisu "Skinder" z Chrzanowa.
Byłem zainteresowany kupnem jakiegoś auta po moim crash teście byłą CZ-ką. Zadzwoniłem do tego komisu z ogłoszenia na Allegro i Oto-Moto. Auto miało być w idealnym stanie. Były wprawdzie malowane błotniki, ale było to wynikiem niezmieszczenia się miedzy słupkami.
Auto kupione przez mieszkającą w Szwajcarii siostrę z ubezpieczenia i wymienione tylko błotniki. Gość zjechał bez targów z ceną na 21 tyś. Ociągał się z przesłaniem VIN-u, ale gdy przesłał, po sprawdzeniu w AutoDNA okazało się, że autko miało wypadek i wyglądało dokładnie tak jak moje z tym, że nie urwało się prawe koło.
Przód auta dokładnie TAKI SAM JAK MÓJ. Masakra. Jak wygląda mój-proszę oglądać w zakładce CZ-ek pt.mój szalony Misiek. Rok produkcji 03.07.2010, a pierwszej rej.22.11.2012. Czyli u dilera stał dwa lata.30.05.2015 pojazd zaoferowany na aukcji jako uszkodzony. Ktoś już o niego pytał w AutoDNA w dniu 16.08.2016-czyli stoi już do handlu minimum od tej daty. Przebieg 56 136 km. Gdyby ktoś miał życzenie, prześle mailem link z raportem AutoDNA. Nie potrafię (chyba nie ma takiej możliwości) zamieścić zdjęć z tego raportu. Tak że reasumując - od tego Miśka z daleka. Pozdrawiam wszystkich.

VIN: XMCMNZ37ABF025847

Screenshoty wstawione przez wiwi - LimonekJr

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Łysy59
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 75
Auto: Colt RalliArt

Postprzez LimonekJr » 7 mar 2017, o 18:44

Wpis pochodzący z wątku: ciekawe-auta/colty-gti-na-sprzedaz-t567-260.html#p159805

Link do ogłoszenia: https://www.olx.pl/oferta/mitsubishi-co ... kKj9m.html

W@sio napisał(a):Siedzę u Pawła w Beemce na prawym i zastanawiam się od czego zacząć opis. Nie spodziewaliśmy się Bóg wie czego po aucie mającym ponad 20 lat. To co zastaliśmy to obraz nędzy i rozpaczy oraz próby szybkiego zarobku przykryty świerzą warstwą szpachli i lakieru, przez który przebijała już ruda.

Buda: świerzy, odcięty taśmami lakier, z wyraźnymi odcięciami, po nieudolnej polerce. Miejscami przetarty do podkładu. W podłodze bagażnika i (sic!) pod fotelem kierowcy dziury na wylot, Paweł prawie wypadł przez podłogę. Pas przedni i lewy przedni kielich przegniłe, dach przykryty plastidipem w baranek z wyraźnie przebijającymi purchlami. Maska, zderzak i kalamki paćkane pędzlem. Przednie lampy marki TYC złapane trytkami. Braki uszczelek, przednia szyba do wymiany.

Wnętrze: - komentarz Pawła na samą myśl "O Jezu" : tapicerka fotela kierowcy poprzepalana, porwana tapicerka kanapy tylnej, nie działająca klima, wycieraczki, część oświetlenia, liczne braki w plastikach, dziury po wkrętach mocujących jakieś akcesoria. Nie działająca szyba kierowcy.

Mechanika: zawieszenie tłukło się z przodu z prawiej strony, kompletny brak zbieżności auto jechało jak i gdzie chciało, stojące hamulce - po 200m koła były już ciepłe.
Silnik telepał się, zerwana poduszka skrzyni z prawej strony, silnik ogólnie ma jakiś problem bo wypadał zapłon na jałowych obrotach i prawdopodobnie chosził na 3 gary Popychacze ciche, choć prosiliśmy o zimne auto, takiego nie zastaliśmy.

Zbiliśmy cenę do 3500 ale po krótkiej przejażdżce Paweł stwierdził, że może nie przeżyć 160km drogi powrotnej. Wracamy bez Colta :-(

//Kct
Standardowo screen ogłoszenia:

Obrazek
Obrazek
LimonekJr
Moderator
Moderator

Postprzez Alek » 21 kwi 2017, o 08:50

Znowu pojawił się ten Czarny Ralliart z Małopolskiego, który praktycznie nie miał przodu, podobna cena tylko otoczenie inne... Uważajcie!

https://www.otomoto.pl/oferta/mitsubish ... ytTkz.html
Alek

Dostał piw: 10
Auto: Colt Z3 Athletic White Edition
Województwo: Kujawsko-pomorskie

Postprzez tresorex » 21 kwi 2017, o 09:05

zubrin napisał(a):przednia szyba o niczym nie świadczy, ja też 2 dni temu dostałem kamieniem i musze wymienić, więc kupując auto też nie robie z tego hallooo

IMO przednia szyba powinna być traktowana jak element eksploatacyjny i powinna być wymieniana jak już jest mocno porysana.
Pomogłem? Polej piwko!

ObrazekREGULAMIN
tresorex
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 442
Auto: Accord VII
Województwo: Wielkopolskie

Postprzez Tyczka » 7 maja 2018, o 03:06

To ja mogę ostrzec przed autem które wczoraj oglądałem w Płotach, powiat Gryfice. Białe CJ0 1,6 z podłóżnicami wyżartymi do 0, także tylne nadkola z obu stron mają kilkucentymetrowe dziury od strony drzwi. Maska i kilka mieksc nieudolnie zamalowanych. Silnik chodzi akurat okej, jednak cenę jaką sobie żąda to przesada. Z 2000 obniżył do maks 1700, tłumacząc, że chce odzyskać kasę z oc. W to auto trzeba byłoby włożyć jeszcze raz tyle na remont, nie radziłbym jechać nim więcej niż kilkadziesiąt kilometrów po dobnej drodze. Aktualnie oferty na internecie nie mogę znaleźć, ale to auto nie powinno wyjeżdżać na drogę.
Tyczka

Dostał piw: 2
Auto: Colt 1.3 96r./ Opel Signum 2.2
Województwo: Zachodniopomorskie

Następna strona

Odpowiedz

Powrót do Zakup kontrolowany

Powrót do Strona główna forum