ktoś coś doradzi? jeździłem na uniroyalach 195x50 15r na feldze 7J na mokrym dawały rade. Teraz wskoczyły 14 5,5J i zastanawiam się nad 185/60R14 Continental ContiPremiumContact 5 jakieđ opinie?
Każdy wypalany szlug miał smak nieprzespanej nocy. Czy to bezsenność wywołuje depresje,czy depresja bezsenność?
Ja w między czasie kupiłem 225/40 Toyo T1R, które ma bardzo średnie opinie w necie. Na żywo opona okazała sie być bardzo dobra, skończył się problem z trakcją w CZT nawet na 1 biegu, w zakręcie siedzi jak trzeba a moment przegięcia jest wyraźnie wyczuwalny Docelowo miały pójść na tył, kupie jeszcze półsliki na przód i po prostu porównam przekładając przód z tyłem na tych samych zakrętach jak wypadną.
Smigam juz 4 sezon na Toyo T1R ma zajebita przyczepnosc nie zdarzylo mi sie zeby stracily kiedykolwiek przyczepnosc. Troszke je na poczatku zdarlem na torze a tak to bez zarzutow no i to ze te opony nie piszcza prawie wcale upalaja sie a zero pisku;) dobra przyczepnosc od samego poczatku. A czy bym tak polecil je? wydaja mi sie zbyt glosne zwlaszcza na mokrych nawierzchniach a tak ogolem sa wporzadku.
Po ostatnim sprincie okazało się, że moje opony przy wyższych temperaturach nie maja w ogóle przyczepności i tutaj moje pytanie bo mam 3 opcje na oku może ktoś ma jakieś porównanie i się nim podzieli Toyo mnie najbardziej przekonuje ale są najdroższe , jak narazie to szukam tylko kompletu na tylną oś z przodu mam T1R i na nie jakoś specjalnie nie narzekam - Yokohama PARADA Spec-2 195/50 R15 82 V - Toyo R1R 195/50 R15 82 V - COLWAY N-RALLY 195/50 R15
Siemka. Zmieniłem ostatnio felgi na 15tki i kupiłem opony Nexen (koreańskie) 195/55/15 i jestem mega zadowolony.trzymają się super na suchej. Nie wiem ile nowe kosztują - ja dałem 440. I nie żałuję.
co do opon to mogę polecic Nokian H mam je teraz w Vectrze B 2.0 136km i nie ma możliwości abym się poślizgnął na mokrym. ich minusem jest cena ok300zł za szt. lecz szczerze mowiąc jeżdziłem też Nokian line i nie widzę dużej różnicy a nokian line kosztuje 200zł.
Moja żona wozi mojego Skarba czyli córeczke. W citroenie na lato michelin na zimę uniroyal. Przy normalnej jezdzie zapewniają bezpieczeństwo. I przez 4 lata żadnych poślizgów i żadnych problemów z jazdą w zimie poza miastem. A pracuje w terenie i jeżdzi do ludzi po trudnych drogach. ( raz nawet urwała silnik na łapach)