ludinho1 napisał(a):z przekażnika zasilanie powinno dolecieć na piny 12 i 25(czerwone przewody) kostki ecu B25. to jest 26pinowa kostka. masy muszą być na pinach 13 i 26 (przewody czarne). oprócz tego na kostce B27 , 22 pinowej powinien być sztywny plus na pinie nr 60 i plus po stacyjce na pinie 71 (przewody czarne z żółtym paskiem)
to ma wychodzić z ecu na te piny.papug napisał(a):Sprawdzałem właśnie kość B27 . BRAK 5V na pinie 68 i 69
13 i 26 to masy.papug napisał(a):ludinho1 napisał(a):z przekażnika zasilanie powinno dolecieć na piny 12 i 25(czerwone przewody) kostki ecu B25. to jest 26pinowa kostka. masy muszą być na pinach 13 i 26 (przewody czarne). oprócz tego na kostce B27 , 22 pinowej powinien być sztywny plus na pinie nr 60 i plus po stacyjce na pinie 71 (przewody czarne z żółtym paskiem)
Zastanawia mnie pewna rzecz. Po włożenim do ECU jednej kości B27 , kość B25 nie podłączona znika zasilanie na pinie 13 i 26 . Pokazuje tylko 1,5 V . Jeśli wyciągnę kość B27 z ECU prąd pojawia się normalnie - 12v (chodzi o pin 13 i 26 na kości B25). Mam 3 ECU i na każdym to samo. Po włożeniu B27 znika zasilanie na B25.
no właśnie problem w tym że ten czujnik nie dostaje zasilaniakamilpiastow napisał(a):jesli dalej nie masz iskry ja bym obstawial czujnik polozenia walu sprawdz lub podmien ja bym to sprawdzil

ludinho1 napisał(a):Np tps, temperatury cieczy , temperatury powietrza zasysanego . Dopatrzyłem że ECU zasilane jest jeszcze z przekażnika rozrusznika. Zobacz czy na B27 (może być odpięta) pin nr 51 ma plusa po zapłonie lub przy kręceniu rozrusznikiem . Przewód czarny z żółtym paskiem. Może tu jest pies pogrzebany
nie wiem tego. najlepiej jak oddasz auto do jakiegoś ogarniętego elektryka , najlepiej specjalizacja mitsu lub chociaż japan. organoleptycznie powinien zdiagnozować w miarę szybko.papug napisał(a):Ciągle mi nie pasuje że znika prąd z kostki B25(czerwone przewody)pokazuje 1,5V po włożeniu B27 do ECU. Jeśli wyciągnę B27 z ECU to prąd na B25 (pin 12 i 25) pokazuje normalnie 12v . Nie wiesz ludinho1 czy tak powinno być ? Powoli mam dość tego wszystkiego. Zastanawiam się na oddaniem auta do fachowca, ale nie ukrywam że wolałbym dojść sam do przyczyny. 2-gi miesiąc stoi martwe ;(

Powrót do CA0-CA1A-CA4A-CA5A i CC4A - Dział techniczny
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość