Wlasnie sugerując sie tym wpisem starałem sie ogólnie nie schodzić poniżej 1500 Zazwyczaj trzymam coś pod 2k. Jak przeczytałem post Gero to sie przestraszyłem że przez cały czas męczyłem swoje auto
Ja dwójkę wrzucam przy ok 3,5k, bo wtedy akurat po zmianie jest trochę ponad 2k. Każdy kolejny bieg coraz bliżej 3k. Ogólnie staram się utrzymywać 2-3k.
Teraz jak temperatury spadły, to w okolicy 7l pali po mieście. (CJ4A)
Latanie po okolicy, tzn. Śrem-Dom-Środa Wlkp. Powiedzmy że w większości droga pozamiejska, ale trasą tego bym nie nazwał. Do tego ok 20% po mieście. No i z racji dopiero co ukończonego auta, małe testy Tak długiej skrzyni jeszcze nie miałem w aucie. Na drugim biegu bez problemu do 130km/h. Dokładne spalanie będę mógł podać za jakieś 2 miesiące, jak kilka razy zatankuje na tej samej stacji. Liczę na średni wynik poniżej 9l
Cenię opinię ludzi, którzy swą wiedzę czerpią z pracy i doświadczenia, a nie z internetu. Prezes FTO Club Polska
Ciężko stwierdzić. Brak warunków na testy... ale myślę, że trójka dobije do 180km. Generalnie to został stworzony do eko jazdy, więc przyspieszenie i prędkości na poszczególnych biegach idą na drugi plan. Grunt że przy 100km/h na 5 biegu mam ok 2300-2400 obr
Cenię opinię ludzi, którzy swą wiedzę czerpią z pracy i doświadczenia, a nie z internetu. Prezes FTO Club Polska
tomchuck, to prawie tak jak automat w Galu, bo tutaj w ostatniej tabelce podają, że na dwójce pojedzie 133,3 km/h, a wg moich obliczeń przy stówce jest poniżej 2300 obr/min (oczywiście zależy to od rozmiaru opon) Swoją drogą ładne spalanie i liczę, że u mnie jak się wszystko ułoży też wyjdzie podobnie, no może trochę więcej z racji większej pojemności
Był: Colt CA1A (2010-2014) Jest: Galant EA5A SE (2014-...)
Lancer C66A 1.6 glxi srednio 8.3 litra, zimowa sceneria ,czesto krótkie odcinki np do sklepu i z powrotem ale wiekszość to 60% miasto (godziny szczytu szczecińskie korki) i 40 trasa ,jak na zime myśle ze to niezły wynik ,czasami 'przedmuchując' lance )
Rekordy to 4,84 i 4, 9 i nie są to cyferki spalania chwilowo.
Z każdą chwilą rośnie liczba tych, co mogą mnie cmoknąć w zadek, takich co lepiej ode mnie wiedzą co chciałem osiągnąć w pracy z komputerem - informatyk/ programista/ grafik z Bożej Łaski - od 1993r. Szukasz grafik? Szukać mnie na jabberze.