Przejdź do zawartości

Wyszukiwanie zaawansowane

Strona główna forum ‹ Giełda ‹ Zakup kontrolowany
  • Zmień rozmiar tekstu
  • Drukuj

• Regulamin • • • FAQ • Zarejestruj • Zaloguj

Colt CZT 2009 Bialystok

Planujesz zakup auta, jednak kompletnie się na tym nie znasz?
Skorzystaj z naszej pomocy.
Odpowiedz

Colt CZT 2009 Bialystok

Postprzez ledziu » 8 gru 2018, o 15:45

Cztlbn nie mamy już o czym gadać wsjo zostało opisane. Jak ktoś będzie zainteresowany autami z ch mogę to wszystko opisać od zakupu po sprzedaż w pl.a tak bicie z Tobą piany jest bez sensu bo masz dwa problemy: skrajny brak doświadczenia z brakiem chęci zdobywania go i niestety charakter pt. "Albo mój albo ch..uj".
To tyle w tym temacie... :bye:
I już uspokoję Cię masz rację kolejny raz :hura:
ledziu

Dostał piw: 28
Województwo: Mazowieckie

Colt CZT 2009 Bialystok

Postprzez LimonekJr » 8 gru 2018, o 15:53

A czy wiemy jak wyglądał błotnik przed naprawą? Wydaje mi się, że ta informacja będzie kluczowa w rozstrzygnięciu tego sporu.
Obrazek
LimonekJr
Moderator
Moderator

Dostał piw: 293
Auto: Cee'd C2 SW

Colt CZT 2009 Bialystok

Postprzez ledziu » 8 gru 2018, o 17:09

LimonekJr napisał(a):A czy wiemy jak wyglądał błotnik przed naprawą? .

A co to nas obchodzi...przy miejscowym 600um na jednym elemencie :kciuk: . Prawdę powie Ci sprawdzenie całości auta... a nie pierd...o..lenie z miernikiem w ręku. Jak stan ok. brać jeździć, tuningować, bawić się i olać głupoty teoretyków z kółka gospodyń wiejskich :hura:

Miałem auta bezwypadkowe i szpachlowane które zrobiły po pół bańki km. i zamiast rozprawiać co było malowane i prawić morały przy kompie wole sobie pojeździć fajnymi brykami których największym problemem jest podwójna warstwa lakieru bez szukania, szukania i szukania. I co ciekawe często brak drugiej warstwy lakieru kosztuje masę kasy nie do odzyskania bo dotyczy najzwyklejszego populusa.
ledziu

Colt CZT 2009 Bialystok

Postprzez cztlbn » 8 gru 2018, o 20:49

LimonekJr napisał(a):A czy wiemy jak wyglądał błotnik przed naprawą? Wydaje mi się, że ta informacja będzie kluczowa w rozstrzygnięciu tego sporu.

A jakby nie wyglądał, mi chodzi o zasadność takiej naprawy tylko dlatego żeby zaoszczędzić może150zl.
Robota ta sama czy przy malowaniu czy wymianie. Chodzi też o podejście do tematu właściciela do tematu auta.

Ledziu... Co do doświadczenia, to tego akurat mi nie brakuje w przeciwieństwie do Ciebie. Z prostej przyczyny, ja jestem zawodowym mechanikiem od wielu lat, a Ty snujesz teorie wyssane z palca lub nie wiem skąd.
Nawet nie odpowiedziałeś na prosto postawione pytanie, czyżby czepiasz się dla zasady? Szpachla to zło i prędzej czu później zacznie pękać, 600Um niby nie wiele, ale czym się kierował właściciel w tym konkretnym przypadku? Dla mnie to zwykłe lepienie auta pod handel
cztlbn

Dostał piw: 23
Województwo: Lubelskie

Colt CZT 2009 Bialystok

Postprzez ledziu » 8 gru 2018, o 23:21

cztlbn napisał(a):Ledziu... Co do doświadczenia, to tego akurat mi nie brakuje w przeciwieństwie do Ciebie. Z prostej przyczyny, ja jestem zawodowym mechanikiem od wielu lat, a Ty snujesz teorie wyssane z palca lub nie wiem skąd.

Tia mechanikiem... spoko to masz doświadczenie :ok: . Co do snucia hmm wiesz zapadły mi w pamięć Twoje profi wywody o tunerach z grecji, o oktankach, o mierzeniu stoperem czasów z filmików generalnie pełna profeska no a teraz dołożyłeś wiedzę moto handlowca widać rzetelną i popartą doświadczeniem :omg:

Co do reszty temat już jest chyba wyczerpany... :ok:

cztlbn i kiedyś jak usłyszysz że w PL nie można trafić uczciwego auta to wiedz że jesteś jednym z wielu który przyczynił się do tego...
ledziu

Colt CZT 2009 Bialystok

Postprzez cztlbn » 8 sty 2019, o 00:11

Tunerzy w grecji robią z tymi sterownikami co chcą, od flat shifta po coś na zasadzie podtrzymania turbo. Także nie wiem gdzie masz z tym problem? W PL nikt tego nie zrobi na tym ecu, nie tyle co, myślę że są w PL max dwie osoby które ogarniają te limitery naprawdę dobrze.

Tak jestem mechanikiem, a o przy swoich wywodach o oktanakch pokazałeś jak pięknie piszesz bajeczki.
W końcu zalewales zamiennie 100 z e85 :lol: :lol:
A to już wyczerpuje temat i dyskfaligikuje Cię z brania na poważnie.

No a co do szpachlowania wymiennych ( odkręcalnych) elementów, to jest zwykłe druciarstwo. Czy naprawiasz na uzywce czy na oem z aso, są małe pieniądze. No ale handlarzyna woli kupić szpachlę za 40zł bo zawsze to kilka zł w kieszeni względem jakiejkolwiek wymiany.
Jak jest szpachla 3cm X 3cm, zaszpachlowany dołek po jakimś kamyku to luz, ale jak jest beton na 1/4 błotnika, to takie "auto" to zwykły ulep. Nie żyjemy na Kubie, gdzie nie ma części do aut ani pieniędzy...
cztlbn

Dostał piw: 23
Województwo: Lubelskie

Colt CZT 2009 Bialystok

Postprzez ledziu » 8 sty 2019, o 21:50

O i mamy 2019r. Cztlbn wywołaleś u mnie szczery uśmiech. Wszystkiego najlepszego z Nowym Rokiem. Życzę Ci sukcesów zawodowych oraz znalezienia tych świętych grali świata czt...a do tego zalewałem i zalewam :ok:
Pozdro :bye:
ledziu

Poprzednia strona

Odpowiedz

Powrót do Zakup kontrolowany

Powrót do Strona główna forum