Przejdź do zawartości

Wyszukiwanie zaawansowane

Strona główna forum ‹ Dyskusje motoryzacyjne ‹ Prawo, ubezpieczenia itp.
  • Zmień rozmiar tekstu
  • Drukuj

• Regulamin • • • FAQ • Zarejestruj • Zaloguj

Krótkoterminowy assistance na europę

Ubezpieczenia OC/AC/NW, przepisy ruchu drogowego, policja i inne kwestie...
Odpowiedz

Postprzez ludinho1 » 26 lip 2015, o 14:00

Witam. Możecie coś polecić . Jakie firmy oferują coś takiego jako osobne ubezpieczenie ? . interesuje mnie na max 1miesiąc. Priorytetem jest jak najdłuższe holowanie w przypadku wypadek/awaria i wiadomo cena.
Posiadam części do CJ0 - https://web.facebook.com/Ludinho1Coltmania/
Naprawiam elektrykę CJ0 - potrzebny-spec/elektryk-colt-warszawa-i-okolice-t7475.html
ludinho1
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 391
Auto: CJ 1.8 DOHC
Województwo: Mazowieckie

Postprzez dzordz » 31 lip 2015, o 19:39

Hej, hmmm to zależy ile chcesz wydać kasy. Ja mam assistance w ADAC wersje PLUS, czyli europa plus świat. Płacę za to ok. 360 zł za cały rok. Nie jest to wiele w porównaniu do tego co oferują, poczytaj w necie , ludzie z polski bardzo chwalą w większości.

http://jazdawde.pl/forum-motoryzacyjne- ... ch-vf1.htm

Łap linka , poczytaj i sam oceń.

Pozdro
dzordz

Dostał piw: 2
Auto: Colt cj0 1.3

Postprzez ludinho1 » 31 lip 2015, o 22:12

dziękuję za odp :) ale ja właśnie potrzebuję tylko i wyłącznie na krótki okres bo po co mam płacić za cały rok skoro wyjazd jest krótki. taki podstawowy assistance to mam już wykupiony z polisą OC i tam mam tylko 100km holowania w UE więc marnie trochę ;)
Naprawiam elektrykę CJ0 - potrzebny-spec/elektryk-colt-warszawa-i-okolice-t7475.html
ludinho1
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez dzordz » 31 lip 2015, o 23:06

Rozumiem, ja natomiast średnio co dwa miesiące robię trasę po 800-1000km i to głównie autostrada lub ekspresówka więc w razie awarii w grę wchodzi tylko i wyłącznie laweta a jak łatwo się domyślić takie holowanie nawet parę kilometrów będzie kosztować... Więc mam to ADAC które w Polsce też całkiem niezle działa a jak do tej pory chyba nic lepszego na naszym rynku nie ma i nie będzie za te pięniądze;) Oprócz holowania w pakiecie masz sporo innych przydatnych rzeczy w cenie składki m.in. transport medyczny, pomoc w organizacji dokumentów w razie zgubienia lub kradzieży , pożyczkę pieniędzy w razie "W"... jest tego cała masa a i najważniejsze nie ma limitu co do tego z którego roku masz auto no i assistance nie jest przypisane do jednego auta, twoje ubezpieczenie obejmuje każde auto którym jedziesz.
Pamiętam jak szukałem assistance to pierwsze o co pytali to z którego roku mam auto!
Pozdro
dzordz

Postprzez zubrin » 31 lip 2015, o 23:12

360zł to dużo, możesz zobaczyć jeszcze Startera ale miałem klienta który z nich zrezygnował bo w PZU miał lepsze warunki, ale oni może mają krótkie
UBEZPIECZENIA PZU 600 603 029
zubrin
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 175
Auto: Colt CA4A
Województwo: Wielkopolskie

Postprzez dzordz » 1 sie 2015, o 00:30

Hmm może i dużo ale tak jak napisałem , żadna firma nie oferuje tyle co ADAC i nie tylko w teorii ale też w praktyce. I tak jak już wcześniej pisałem , rocznik auta nie ma znaczenia i ubezpieczenie nie jest przypisane do konkretnego pojazdu (możesz jechać kumpla autem). Kto znajdzie mi assistance z podobnym pakietem ...wątpie. A Starter jest jednym z podwykonawców ADAC z tego co wiem i działają na ich zasadach tu w kraju, a czym oklejona jest pomoc drogowa która po mnie przyjedzie nie ma dla mnie znaczenia, ma być konkretnie i bez ściemy .A pewnie zdarza się polskim firmą , że jak przyjdzie co do czego to się zaczyna że "się nie da", "że tego nie ma w pakiecie", że trzeba dopłacić" itp.
Sporo przerobiłem artykułów i for internetowych w tym temacie zanim zdecydowałem się na jakiś assistance.
Pamiętaj, że jak coś jest w dobrej cenie to może być, że później będziesz bulił dwukrotnie!
dzordz

Postprzez Keluzo » 1 lis 2015, o 03:47

W takiej sytuacji można po prostu wykupić ubezp. turystyczne. Koszt jest na ogół śmiesznie mały, a masz oprócz assistance'u na czas wyjazdu również zdrowotne.
Keluzo

Dostał piw: 0

Postprzez ludinho1 » 1 lis 2015, o 12:15

podałbyś jakiś przykład takiego ubezpieczenia . krótkoterminowe i długi dystans holowania na europę
ludinho1
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez zubrin » 1 lis 2015, o 13:17

tylko do tych zdrowotnych nie masz holowania auta, ludinho1 napisz PW napisze jak można zrobić z rocznego krótkoterminowe
UBEZPIECZENIA PZU 600 603 029
zubrin
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 175
Auto: Colt CA4A
Województwo: Wielkopolskie

Odpowiedz

Powrót do Prawo, ubezpieczenia itp.

Powrót do Strona główna forum