Witam. Możecie coś polecić . Jakie firmy oferują coś takiego jako osobne ubezpieczenie ? . interesuje mnie na max 1miesiąc. Priorytetem jest jak najdłuższe holowanie w przypadku wypadek/awaria i wiadomo cena.
Hej, hmmm to zależy ile chcesz wydać kasy. Ja mam assistance w ADAC wersje PLUS, czyli europa plus świat. Płacę za to ok. 360 zł za cały rok. Nie jest to wiele w porównaniu do tego co oferują, poczytaj w necie , ludzie z polski bardzo chwalą w większości.
dziękuję za odp ale ja właśnie potrzebuję tylko i wyłącznie na krótki okres bo po co mam płacić za cały rok skoro wyjazd jest krótki. taki podstawowy assistance to mam już wykupiony z polisą OC i tam mam tylko 100km holowania w UE więc marnie trochę
Rozumiem, ja natomiast średnio co dwa miesiące robię trasę po 800-1000km i to głównie autostrada lub ekspresówka więc w razie awarii w grę wchodzi tylko i wyłącznie laweta a jak łatwo się domyślić takie holowanie nawet parę kilometrów będzie kosztować... Więc mam to ADAC które w Polsce też całkiem niezle działa a jak do tej pory chyba nic lepszego na naszym rynku nie ma i nie będzie za te pięniądze;) Oprócz holowania w pakiecie masz sporo innych przydatnych rzeczy w cenie składki m.in. transport medyczny, pomoc w organizacji dokumentów w razie zgubienia lub kradzieży , pożyczkę pieniędzy w razie "W"... jest tego cała masa a i najważniejsze nie ma limitu co do tego z którego roku masz auto no i assistance nie jest przypisane do jednego auta, twoje ubezpieczenie obejmuje każde auto którym jedziesz. Pamiętam jak szukałem assistance to pierwsze o co pytali to z którego roku mam auto! Pozdro
Hmm może i dużo ale tak jak napisałem , żadna firma nie oferuje tyle co ADAC i nie tylko w teorii ale też w praktyce. I tak jak już wcześniej pisałem , rocznik auta nie ma znaczenia i ubezpieczenie nie jest przypisane do konkretnego pojazdu (możesz jechać kumpla autem). Kto znajdzie mi assistance z podobnym pakietem ...wątpie. A Starter jest jednym z podwykonawców ADAC z tego co wiem i działają na ich zasadach tu w kraju, a czym oklejona jest pomoc drogowa która po mnie przyjedzie nie ma dla mnie znaczenia, ma być konkretnie i bez ściemy .A pewnie zdarza się polskim firmą , że jak przyjdzie co do czego to się zaczyna że "się nie da", "że tego nie ma w pakiecie", że trzeba dopłacić" itp. Sporo przerobiłem artykułów i for internetowych w tym temacie zanim zdecydowałem się na jakiś assistance. Pamiętaj, że jak coś jest w dobrej cenie to może być, że później będziesz bulił dwukrotnie!
W takiej sytuacji można po prostu wykupić ubezp. turystyczne. Koszt jest na ogół śmiesznie mały, a masz oprócz assistance'u na czas wyjazdu również zdrowotne.