Czy można jakoś odciąć samo podświetlenie, żeby radio dalej grało?
Ewentualnie jak wyciągnąć sam bezpiecznik od radia, ponieważ jest on połączony z bezpiecznikiem odpowiedzialnym za podświetlenie wnętrza samochodu, kontrolek przy zegarach. Oba bezpieczniki są w takiej żółtej obudowie i można je tylko częściowo wysunąć (nie chciałem mocniej ciągnąć, by nie urwać na amen).
Nie jestem pewien czy to ten sam układ bezpieczników, ale u mnie wygląda to podobnie.
Edit:
Wyciągnąłem to żółte (najpierw do siebie, później do góry i ciągnąć), wyciągnąłem bezpiecznik od radia, założyłem, i efekt taki, że radio nie gra, ale wyświetlacz dalej się świeci, czyli bezpiecznik odpowiedzialny za podświetlenie w kabinie i kontrolki przy zegarach jest też odpowiedzialny za podświetlenie wyświetlacza, ewentualnie jest jakieś spięcie, albo jeszcze inny bezpiecznik trzeba wyciągnąć.
Czyli pozostaje pytanie jak wyłączyć podświetlenie wyświetlacza, bez wyłączenia podświetlenia kabiny.
I jeszcze jedno, być może głupie pytanie, ale czy to jest sam wyświetlacz i mogę go bezpiecznie odłączyć (znalazłem instrukcję jak siędo niego dobrać), czy też połączenie komputera z wyświetlaczem, więc nie odłączać?