Przejdź do zawartości

Wyszukiwanie zaawansowane

Strona główna forum ‹ Działy tech ‹ Potrzebny specjalista-zawodowiec
  • Zmień rozmiar tekstu
  • Drukuj

• Regulamin • • • FAQ • Zarejestruj • Zaloguj

Szukam kogoś do rozbiórki Colta

Jeżeli poszukujesz mechanika, lakiernika lub innego specjalisty, skorzystaj z tego działu i utwórz swój własny wątek.
Odpowiedz

Postprzez ala777 » 21 kwi 2017, o 13:37

Kochani coltomaniacy, potrzebuję Waszej pomocy, niestety rozbiłam moje autko :( Szukam kogoś kto uczciwie by mi powiedział co jest do uratowania i co można cennego odzyskać zanim oddam autko do kasacji ... Jestem z okolic Warszawy ale nie mieszkam tu długo i kompletnie nie wiem do kogo można zagadać w tej sprawie, a nie chciałabym tak o po prostu zadzwonić po lawete i pozbyć sie mojego kochanego Misiaczka... Mam do niego straszny sentyment i na samą myśl o złomie mam świeczki w oczach :cry: Czy możecie polecić mi kogoś do kogo mogę zawieźć autko żeby je trochę rozebrać? Lub kogoś kto mógłby je oglądnąć i ocenić co się nadaje do uratowania? A może to w ogóle się nie opłaca i tylko zawracam sobie głowę? Co o tym myślicie? Z góry dziękuję za wszelką pomoc
ala777

Dostał piw: 1
Województwo: Mazowieckie

Postprzez YoPiciowy » 21 kwi 2017, o 14:59

Wrzuć fotki to ocenimy czy warto. Kilku maniaków z okolicy jest, myślę że znajdzie się ktoś chętny do pomocy :)
Obrazek
4G92T- 270+Nm@3700+ 190KM@5100
YoPiciowy
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 200
Auto: CA4T '92
Województwo: Pomorskie

Postprzez ala777 » 21 kwi 2017, o 15:33

W Colcie najbardziej ucierpiał zbiornik na płyn do spryskiwaczy ;) Tak poza tym tragedii nie ma bo wracałam nim do domu ok 10 min i dojechał bez problemu.. Natomiast szkoda mi bardzo instalacji gazowej, bo miała niecałe 3 lata :( Wiem ze niestety nie można przełożyć jej do następnego Colta ale chciałabym spróbować sprzedać ją w częściach żeby chociaż kilka złotych odzyskać, poza tym autko stoi na felgach których na pewno na złom nie oddam, pod maską ma też zamontowaną rozpórkę, i jej też szkoda mi oddać na złom, chociaż nie jestem pewna czy nie ucierpiała... I szczerze mówiąc nie wiem co jeszcze dałoby się uratować żeby waga auta nie zmniejszyła się poniżej 90% , ale za bezcen go nie oddam :( proszę Was też o wyrozumiałość, bo jestem kompletnym laikiem w tym temacie ^^ fotki zapodaje poniżej, niestety nie mogłam podnieść wyżej maski więc wewnątrz niewiele widać

Obrazek

Obrazek
ala777

Postprzez ludinho1 » 21 kwi 2017, o 19:30

po co go złomujesz skoro to ukochany misio ? ;) . spokojnie jest do zrobienia niedużym kosztem . maska zderzak halogen błotnik lampa zbiornik . nie majątek :). a jeśli jesteś zdecydowana złomować to mogę rzucić okiem i co nieco podpowiedzieć co się nadaje do wyjęcia . jak lpg sekwencja to sam mogę odkupić :)
Posiadam części do CJ0 - https://web.facebook.com/Ludinho1Coltmania/
Naprawiam elektrykę CJ0 - potrzebny-spec/elektryk-colt-warszawa-i-okolice-t7475.html
ludinho1
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 391
Auto: CJ 1.8 DOHC

Postprzez tomchuck » 21 kwi 2017, o 20:29

Ludi ma zapas części to Ci naprawi colta :D
Cenię opinię ludzi, którzy swą wiedzę czerpią z pracy i doświadczenia, a nie z internetu.
Prezes FTO Club Polska
tomchuck
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 526
Auto: FTO
Województwo: Wielkopolskie

Postprzez ala777 » 21 kwi 2017, o 21:18

Misio ukochany, był ze mną przez 7 lat, wysłużył się bardzo, ale kilka rzeczy mi w nim brakuje - najbardziej ABS-ów i klimy ^^ skoro mogę dołożyć parę groszy i kupić CJ0 z wyższego rocznika to chyba wybiorę tą opcję... Mam tylko nadzieję że znajdę następnego Colta z duszą ;) ludinho1 napiszę więcej szczegółów w wiadomości :)
ala777

Postprzez ludinho1 » 21 kwi 2017, o 21:20

Dr. Ludinho żywi , leczy i ubiera :D
Posiadam części do CJ0 - https://web.facebook.com/Ludinho1Coltmania/
Naprawiam elektrykę CJ0 - potrzebny-spec/elektryk-colt-warszawa-i-okolice-t7475.html
ludinho1
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 391
Auto: CJ 1.8 DOHC

Odpowiedz

Powrót do Potrzebny specjalista-zawodowiec

Powrót do Strona główna forum