Chciałbym rozeznać temat odnoście całkowitego ogarnięcia CJ0 - podwozie, nadwozie, ewentualnie mechanika.
Aktualnie mój już jest mocno zmęczony, długie lata braku dbania o samochód przez poprzednich właścicieli właśnie wychodzi na wierzch. W podwoziu pomimo corocznych poprawek ciągle wychodzi coś nowego. Blacha i lakier są w niektórych miejscach w stanie bardzo złym. Do tego nieraz samochód został uderzony i nikt tego później nie dotykał.
Mam do wyboru dwie opcje, pojeździć CJ'tem jeszcze rok, później go wyzłomować i kupić coś zupełnie innego, albo zająć się tym i jeździć nim przez kolejne długie lata. Wszyscy wiemy, że tych samochodów nie ma wiele, szczególnie w naprawdę zadbanym stanie. Dlatego też, nie chciałbym się go pozbywać, ale jeżeli nie znajdę nikogo, kto naprawdę chciałby podjąć się takiego zadania, nie będę miał niestety wyboru.
W związku z tym, poszukuję warsztatu, dobrego warsztatu, który byłby w stanie wycenić i ewentualnie przyjąć taki samochód, rozebrać go i poprawić wszystko co wymaga poprawy. Mechanika, zawieszenie, wydech itd. są w porządku, ale porządny przegląd przy okazji na pewno nie zaszkodzi.
Po zdjęciach niektórych użytkowników widziałem, że takie tematy były już podejmowane, może macie jakieś sugestie, podpowiedzi, może ktoś będzie w stanie przybliżyć jakie to mogą być koszty, 20k/30k? Może więcej?
Będę wdzięczny za jakiekolwiek informacje

Ja bym temat odpuścił i zainwestował w coś co trzyma wartość, a wręcz na niej zyskuje