Przejdź do zawartości

Wyszukiwanie zaawansowane

Strona główna forum ‹ Działy techniczne - Wasze problemy, pytania itd. ‹ Pytania ogólne - Dział techniczny
  • Zmień rozmiar tekstu
  • Drukuj

• Regulamin • • • FAQ • Zarejestruj • Zaloguj

[OGÓLNIE] Kamerka samochodowa jaką polecanie ?

Masz pytanie, które może dotyczyć każdego z modeli i nie wiesz gdzie je zamieścić?
Skorzystaj z tego działu!
Regulamin działu
1.) Pamiętaj, że temat to tak naprawdę streszczenie całego posta. Bardzo dobrze można to pokazać za pomocą prostego przykładu:
Źle: Pomocy! Wielki problem z samochodem!
Dobrze: Na zimnym silniku nie wchodzi drugi bieg

2.) Jeżeli masz problem z samochodem opisz go jak najdokładniej. Pamiętaj, żeby w Twoim poście było jak najwięcej informacji mogących pomóc w rozwiązaniu problemu tzn:
- Co się dzieje z samochodem (gaśnie, nie odpala, dużo pali itp)?
- W jakich sytuacjach pojawia się problem (przy jechaniu ponad 100km/h, przy cofaniu, podczas rozruchu itp)?
- Czy podejmowałeś już jakieś próby naprawy usterki i jak się one zakończyły? (zrobiłem reset kompa, ale nie pomógł, wymieniłem amortyzator i nadal nic)?
Źle: Nie wiem co się dzieje, ale odpada mi silnik. Pomocy!
Dobrze: Ostatnio zauważyłem, że podczas otwierania okna od strony pasażera silnik odpada od samochodu. Próbowałem wymienić już korbkę od opuszczania szyby, ale problem niestety nie znikł. Myślę, że odpowiedzialny za to może być również wahacz, bo podczas przeglądu powiedzieli mi, że jest w złym stanie

3.) Zawsze podziękuj za pomoc w rozwiązaniu problemu (nawet jeżeli ostatecznie zabrakło wiedzy, żeby go usunąć). Nic Cię to nie kosztuje, a na pewno będziesz uchodził za człowieka kulturalnego i wartego poświęcenia chwili czasu. Warto również użytkownikowi który pomógł wystawić podziękowanie za pomoc poprzez kliknięcie w dolnym prawym rogu jego posta ikonki "piwo".
Odpowiedz

[OGÓLNIE] Kamerka samochodowa jaką polecanie ?

Postprzez camillo » 25 cze 2014, o 14:10

Witam,

jako że w sierpniu wybieram się moim staruszkiem CJ0 do Chorwacji to postanowiłem nabyć kamerke samochodową "niedrogą" (do 100zł) ale która w razie czego uchwyci numery rejestracyjne nie podjeżdżając pod sam "tyłek"...
Ceny zaczynają się od 50 zł full hd ale nigdzie nie moge znaleźć przykładowych filmików nagranych takimi kamerkami.

Zdecydowanie będe czuł się pewniej mając takie coś w samochodzie bo wielokrotnie (a jezdze duzo) mało co brakowało a jakiś idiota wymuszając by we mnie uderzył.
Czy taki filmik gdy widzę że ktoś jedzie na czołówkę na mnie na podwójnej ciągłej na zakręcie jest brany pod uwagę i jest szansa na ukaranie ?

Najważniejsze pytanie to jakie wideo rejestratory polecacie do tej kwoty ? :) Wiem że szału nie będzie ale lepsza mi nie potrzeba.

Pozdrawiam
"Wiedzę możemy zdobywać od innych, ale mądrości musimy nauczyć się sami"
camillo

Dostał piw: 3
Auto: Mitsubishi Colt1.3 GLX 75km99r
Województwo: Zachodniopomorskie

Kamerka samochodowa jaką polecanie ?

Postprzez Danielo » 25 cze 2014, o 14:16

Wszystkie rejestratory udające FullHD do 100zł sa bardzo podobne jeśli chodzi o rozdzielczość a zarazem jakość. Ja miałem w reku kilka tylko co prawda ale różniły sie głównie soczewką, od 50stopni widzenia do 120stopni.
A jak masz telefon z androidem to polecam zainstalować sobie na niego oprogramowanie i zainwestować 25zł w uchwyt :)
Danielo
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 189
Auto: CA Malibu
Województwo: Wielkopolskie

Postprzez eddie19 » 25 cze 2014, o 14:28

Ja mam mini DVRa z GoClevera i bez podjeżdżania pod sam tyłek tablic nie zobaczysz. (filmiki: technika-jazdy/filmiki-z-wideo-rejestratorow-t2971.html )
Także do 100zł raczej dobrej jakości nie znajdziesz... Sam planuję kupić coś za jakieś 200zł, bo tam się zaczyna to prawdziwe FullHD. :)
Potrzebujesz porady/części do CJ0? Pisz pw. :)
Zobacz moją cudną, szarą Myszkę <3 Razem od 27.01.13 :)
Na CM od 28 stycznia 2013. :)
eddie19
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 252
Auto: Evo 7/Sky R34/kilka Coltów
Województwo: Śląskie

Postprzez Danielo » 25 cze 2014, o 14:37

W linku od eddiego pierwszy filmik jest mój, a tego co pamietam to kręciłem go właśnie telefonem z androidem (5mpx).
Ja teraz mam GC TITANIUM i jest super ale drogi, koło 300zł. Ma uchwyt magnetyczny wiec łatwo może go zabrać ze sobą do domu a mieć cały czas podłączoną ładowarkę.
Danielo
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 189
Auto: CA Malibu
Województwo: Wielkopolskie

Postprzez eddie19 » 25 cze 2014, o 14:42

No tak, nie zaznaczyłem swojego postu, tylko wkleiłem cały temat. Sorki :roll:
Potrzebujesz porady/części do CJ0? Pisz pw. :)
Zobacz moją cudną, szarą Myszkę <3 Razem od 27.01.13 :)
Na CM od 28 stycznia 2013. :)
eddie19
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 252
Auto: Evo 7/Sky R34/kilka Coltów

Postprzez ramirez » 25 cze 2014, o 21:20

ja kupiłem PRESTIGIO ROAD RUNNER HD1 i powiem ci że jakość niezła numery nawet widać. Co mnie drażni to brak nagrywania ciągłego tylko co 5 min nowy plik przy czym pomiędzy plikami gubi sie kilka sek. które akurat mogą być kluczowe. Także jak bym szukał jakiejś kamerki to zwróciłbym uwagę na tą kwestię. Tak btw czytałem w gdzieś że nagrania z kamerki nie zarejestrowanej w GIODO i z samochodu nie oklejonego napisami informującymi o monitorowaniu nie są uwzględniane jako dowód na sprawie sądowej. Ale nie wiem jak to z tym jest, ja sam rejestruję trasy :)
ramirez

Dostał piw: 2
Auto: Colt CZ 1.3
Województwo: Małopolskie

Postprzez robbson » 25 cze 2014, o 22:03

Przestudiowałem ten temat kiedyś i doszedłem do wniosku że najlepiej wyjdzie mi używanie telefonu z androidem jako rejestratora. Żeby uzyskać taką jakoś jaką poprzez nagrywanie komórką musiałbym wydać co najmniej 250 zł - 300 na rejestrator. Jedyny minus to to że ciągle muszę go zdejmować jak wychodzę z samochodu no i jak chcę nagrywać w full hd to pliki zajmują bardzo dużo miejsca 5 min =ok 700 MB.

Wszystkie te kamerki do 100 zł mają bardzo słabą jakoś a ich niby HD jest tylko na papierze. Nie odczytasz tak na luzie tablic rejestracyjnych. Także bym odpuścił temat. Jak już to lepiej poszukać coś oscylującego w granicach 200 zł a masz wszystko ładnie.
Obrazek
Moja Cj0
robbson

Dostał piw: 51
Auto: Colt CJ1A '98
Województwo: Łódzkie

Postprzez LHP » 26 cze 2014, o 14:52

Kamerka do 100zł z hd ma tylko tyle wspólnego, że filmik 10 min zajmuje jakieś 700mb a nie widać na nim prawie nic ;) Jak wrócę z pracy to wrzucę Ci filmik z takiej kamerki fakt nagrywany w deszczu ale rejestracji nie odczytasz nawet z 1m :D
LHP

Dostał piw: 49
Auto: Colt CA0 1.6 glxi 93r.

Postprzez zeber28 » 12 lis 2014, o 18:56

Ja mam kamerkę Ferguson, model Eye Drive SHD 100.bardzo fajny sprzęcik. NAgrywa w super hd, ma szeroki kąt widzenia, duży fajny wygodny wyświetlacz i funkcję autouruchamiania:)
Jak nagrywa? Tutaj jest video z jakiegoś testu - https://www.youtube.com/watch?v=sejcMOeCcEs.

Moim zdaniem sprzęt wart tego grosza:) Jak ktoś szuka sprzętu na dłużej, to zdecydowanie polecam.
zeber28

Dostał piw: 0
Województwo: Pomorskie

Odpowiedz

Powrót do Pytania ogólne - Dział techniczny

Powrót do Strona główna forum