Mam sprawę do was. Otóż upały się zrobiły i dzisiaj postanowiłem podjechać do pobliskiego warsztatu nabić klimatyzację.
Tzn. klima w miarę fajnie chłodziła przed dzisiejszym dobiciem do pełna , mam termometr który wkładam w środkowy nawiew , włączam klimę daję na 2 bieg dmuchawę i na biegu jałowym silnika bez dodawania gazu termometr wskazywał ok 8 stopni. Podczas jazdy temperatura spadała do ok 6 stopni.
Dzisiaj po dobiciu klimy (ponoć facet dobił 2 setki czynnika) klima słabiej chłodzi. Teraz na biegu jałowym ,na postoju jak mam włączoną klimę , prędkość dmuchawy na 2 biegu termometr wskazuje ok.10 stopni, jak jadę to ok.8 stopni , czyli jest gorzej. Różnica jest odczuwalna.
Zastanawiam się w czym problem, klima szczelna, w tamtym roku wymieniałem chłodnicę klimy i rurkę, nieszczelności brak. Gdyby była nie szczelna to od tamtych wakacji szlak by trafił klimę i ciśnienie by uciekło.
Cały czas w miarę fajnie chłodziła , do dnia dzisiejszego po dobiciu...
Filterek wymieniałem z dwa miesiące temu jak by co
A tak w ogóle to klima super chłodziła zaraz po zakupie auta, momentami było chłodno jak cholera temperatura oscylowała w granicach 4-5 stopni, teraz jest o wiele gorzej...