Problemy i pytania odnośnie modeli produkowanych na przełomie 1992 - 1996 roku.
Regulamin działu 1.) Pamiętaj, że temat to tak naprawdę streszczenie całego posta. Bardzo dobrze można to pokazać za pomocą prostego przykładu: Źle: Pomocy! Wielki problem z samochodem! Dobrze: Na zimnym silniku nie wchodzi drugi bieg
2.) Jeżeli masz problem z samochodem opisz go jak najdokładniej. Pamiętaj, żeby w Twoim poście było jak najwięcej informacji mogących pomóc w rozwiązaniu problemu tzn: - Co się dzieje z samochodem (gaśnie, nie odpala, dużo pali itp)? - W jakich sytuacjach pojawia się problem (przy jechaniu ponad 100km/h, przy cofaniu, podczas rozruchu itp)? - Czy podejmowałeś już jakieś próby naprawy usterki i jak się one zakończyły? (zrobiłem reset kompa, ale nie pomógł, wymieniłem amortyzator i nadal nic)? Źle: Nie wiem co się dzieje, ale odpada mi silnik. Pomocy! Dobrze: Ostatnio zauważyłem, że podczas otwierania okna od strony pasażera silnik odpada od samochodu. Próbowałem wymienić już korbkę od opuszczania szyby, ale problem niestety nie znikł. Myślę, że odpowiedzialny za to może być również wahacz, bo podczas przeglądu powiedzieli mi, że jest w złym stanie
3.) Zawsze podziękuj za pomoc w rozwiązaniu problemu (nawet jeżeli ostatecznie zabrakło wiedzy, żeby go usunąć). Nic Cię to nie kosztuje, a na pewno będziesz uchodził za człowieka kulturalnego i wartego poświęcenia chwili czasu. Warto również użytkownikowi który pomógł wystawić podziękowanie za pomoc poprzez kliknięcie w dolnym prawym rogu jego posta ikonki "piwo".
Jak ręczny nie zaciagniety a kontrolka świeci to mało płynu hamulcowego
Ty masz gti? Bo na komórce nie widzę. Wydaje mi się że wkreca się ciut za wolno niż powinien Jakbyś nie wciskal gazu do końca, może Ci się przepustnica nie otwiera cała? Albo dywanik podchodzi?
Przemcio jeśli masz zamulony filtr powietrza to może tak być lub coś z przepustnicą, czy poluzowana linka. To mogłoby być przyczyną spadku Niutonometrów o którym pisałeś.
Wracając do kontrolki ręcznego - u mnie jest to samo po zimie. Kontrolka się świeci a z tyłu mam bębny <1,6 glxi>.
Wydaje mi się, że płynu jest ok ale dekla nie odkręcałem. Miałem taki objaw, któregoś dnia przy ruszaniu autem po paru dniach stania: ręczny nie odpuścił pomimo zwolnienia i szarpnęło autem. Od tamtej chwili chyba kontrolka się świeci lub zapaliła się chwile przed tym po tym. Płyn jednak sprawdzę dla świętego spokoju.
Powiedzcie jednak co jeszcze mogę sprawdzić jeśli ilość płynu będzie wystarczająca?
Płyn to swoją drogą. Zobacz czy któraś z tarcz sie nie nagrzewa jakos nadmiernie - być może trzeba będzie przeczyścić tłoczek lub kupić zestaw naprawczy i to ogarnąć.
Co do filmiku to mam wrażenie, że moje 1.6 sie lepiej zbiera. Wyczyść przepustnicę i przeplywomierz.
Dywanik odpada, a jak sprawdzic czy przepustnica się otwiera w pełni? Dzisiaj jeszcze jeden nagram, mam pozyczona kamerke typo gopro ale bez wyswietlacza. Tak gti mam, fakt, ze jechałem ja i dziewczyna ale bez przesady Ostatnio Jabbera pytalem o kable do swiec, to byly niedawno wymieniane razem ze swiecami.
Auto za mojej kadencji zbieralo sie duzo lepiej. Kable zmienialem, swiece tez. Pisales ze robiles cos z wydechem, ale w koncu sam nie wiesz czy masz katalizator czy nie, czy masz strumiennice czy nie..... Moze wspawali Ci jakas zwezke (w sensie uzyli za malej srednicy rury).
Filtra paliwa nie zmienialem. Mozesz sprobowac.
A kontrolka hamulca to pewnie standardowo podwieszajacy sie plywak w zbiorniczku plynu hamulcowego. Odkrecic pokrywke i puknac w ta plywajaca "pianke" w srodku.
Kat i strumienica jest, możliwe, ze coś wspawali mniejszego - teraz zeby to sprawdzić to musialbym rozciąć rure.
Nowe.. Teraz mam problem, bo nie mam u kogo rozciac, sprawdzic srednicy rury :/ A nie chce jechac tam gdzie robilem, bo wyjde na głupa, jesli sie okaze, ze jest odpowiednia.
Sprawdzałeś sugestię Schizo ? W CA4A kiedy przez dziurawą gumkę na prowadniczce nie miałem smaru, to tłoczek nie odbijał i jedno koło dohamowywało auto. Felga się nagrzewała, Colt zbierał się gorzej i spalanie wzrosło.
Nie chodzi mi tutaj o kontrolke ręcznego.. Zaciski, felgi są zimne. Zaciski akurat trzeba odnowic, a pukniecie w gąbke w zbiorniczku plynu hamulcowego pomaga.. Mam dość tego auta
Moze jednak sprobuj z tym filtrem u mnie (co prawda w cj) tez slabiej zbierał się ale po wymianie filtra paliwa nie uwierzyłem ze taka moc moze miec taki mały silniczek
http://zdjecia.net.pl - darmowy hosting zdjęć bez limitów rozmiaru i czasu przechowywania
W 1.6 jest na ścianie grodziowej poniżej przepustnicy a na prawo od zbiorniczka spryskiwaczy na wysokości filtra węglowego czy jak on się tam nazywa :D
Może jednak wina leży po stronie wydechu. Świece zakładałem nowe irydowe Denso, więc spokojnie jeszcze polatają. Kable WN możesz sprawdzić czy nie mają przebić