Witam. Chciałem zapytać, czy istnieje ponowne przerejestrowanie samochodu w Polsce? Tj np mam zarejestrowany samochód i chciałem go przerejestrować ponownie - w skrócie - chcę dostać nowe tablice rejestracyjne z innym numerem. Adres mi się nie zmienił, samochód ten sam, nazwisko to samo itp itd. Jak to wygląda?
Elegancko! Dobrze wiedzieć, bo teoretycznie mogę być tym samochodem w UK tylko 6 miesięcy, więc jak go sobie przerejestruję, to dla Anglików będzie to inny samochód, o innych tablicach rejestracyjnych .
PS: a da się przerejestrować samochód "na odleglość"? Tj wysłać tablice rejestracyjne do Polski wraz z dokumentami potrzebnymi i żeby to ktoś za mnie zrobił?
Jak chcesz zmienić numery to same tablice nie wystarczą, musi być też nowy dowód. Pewnie z kradzionymi tablicami chodzi o to że chcesz powiedzieć że Ci ukradli tylko że wtedy wyrobią Ci duplikaty starych blach, więc musisz zaznaczyć że Ci niby ukradli i że chcesz nową kombinacje. Nie powinni mieć nic do gadania, w końcu Ty za wszystko płacisz.
#Kct - no właśnie chodziło mi o to, czy jak powiem, że ukradli mi tablice, to czy wyrobią mi inne, czy dostanę duplikaty? Ale jeżeli można legalnie przerejestrować samochód dostając inne tablice, a tamte zdając, to w sumie nie ma to sensu
można dostać takie same, ale to tylko kłopoty, bo pójdą do bazy jako skradzione i jak Cie policja zatrzyma za granicą to tłumaczenia będzie gęsto, że to nie Ty ukradłeś swoje tablice