Pexu napisał(a):Misiek,
ja własnie skończyłem z grubsza ogarniać Colta - użyłem
Brunox, podkład i lakier.

b2vos napisał(a):siemanko koledzy. Misiek jak się skończyły twoje zabiegi? Jak mam mniejszy problem bo mam kilka rysek (odprysków) jakby zadrapania kota na 1 mm. Kolega który bawił się renowacja samochodów także polecił mi cortanin... tylko czy działa?

b2vos napisał(a):W sumie to nie wiem czy to rdza czy zaczątki. Kolor od początku był niby brązowy ale nie typowy rudy. Zaryzykowałem i 'zaprawiłem' każdy odprysk dwukrotnie cortaninem. Ryski zmieniły się na ciemny brąz nawet brunatny. Kupiłem oryginalny lakier zaprawkowy Mitsubishi w kolorze dla symbolu koloru mojego colta. Jednak po dokładnym wymieszaniu i próbie naniesienia w nie widocznym miejscu na klapie bagażnika, kolor okazał się dużo ciemniejszy od rzeczywistego. Nie wiem czy to normalny efekt nakładania kolorów tego samego odcienia ale nie podoba mi się to. Wątpię, że pominięcie przeze mnie końcowego etapu - aplikatora (bezbarwnego utrwalacza) ma na to wpływ. Wstrzymuję się więc z nałożeniem w miejsca odprysków bo nie chcę, aby wyszły ciapki (pomimo że to dach). Może po cortaninie zabezpieczyć tylko bezbarwnym i heja? Odpryski będą zabezpieczone ale prawie widoczne... nie są duże aby przykuwały uwagę. Jakieś pomysły koledzy.

Powrót do Pytania ogólne - Dział techniczny
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości