Przejdź do zawartości

Wyszukiwanie zaawansowane

Strona główna forum ‹ Działy techniczne - Wasze problemy, pytania itd. ‹ CJ0-CJ1A-CJ2A-CJ4A - Dział techniczny
  • Zmień rozmiar tekstu
  • Drukuj

• Regulamin • • • FAQ • Zarejestruj • Zaloguj

[CJ0] Powódź w drzwiach!!

Problemy i pytania odnośnie modeli produkowanych na przełomie 1995 - 2003 roku.
Regulamin działu
1.) Pamiętaj, że temat to tak naprawdę streszczenie całego posta. Bardzo dobrze można to pokazać za pomocą prostego przykładu:
Źle: Pomocy! Wielki problem z samochodem!
Dobrze: Na zimnym silniku nie wchodzi drugi bieg

2.) Jeżeli masz problem z samochodem opisz go jak najdokładniej. Pamiętaj, żeby w Twoim poście było jak najwięcej informacji mogących pomóc w rozwiązaniu problemu tzn:
- Co się dzieje z samochodem (gaśnie, nie odpala, dużo pali itp)?
- W jakich sytuacjach pojawia się problem (przy jechaniu ponad 100km/h, przy cofaniu, podczas rozruchu itp)?
- Czy podejmowałeś już jakieś próby naprawy usterki i jak się one zakończyły? (zrobiłem reset kompa, ale nie pomógł, wymieniłem amortyzator i nadal nic)?
Źle: Nie wiem co się dzieje, ale odpada mi silnik. Pomocy!
Dobrze: Ostatnio zauważyłem, że podczas otwierania okna od strony pasażera silnik odpada od samochodu. Próbowałem wymienić już korbkę od opuszczania szyby, ale problem niestety nie znikł. Myślę, że odpowiedzialny za to może być również wahacz, bo podczas przeglądu powiedzieli mi, że jest w złym stanie

3.) Zawsze podziękuj za pomoc w rozwiązaniu problemu (nawet jeżeli ostatecznie zabrakło wiedzy, żeby go usunąć). Nic Cię to nie kosztuje, a na pewno będziesz uchodził za człowieka kulturalnego i wartego poświęcenia chwili czasu. Warto również użytkownikowi który pomógł wystawić podziękowanie za pomoc poprzez kliknięcie w dolnym prawym rogu jego posta ikonki "piwo".
Odpowiedz

Postprzez GibsoN » 20 mar 2013, o 10:28

Wszystko przyszykowane, kable pokładzione, drzwi wygłuszone, wszystko przymocowane, zabezpieczone, polutowane, zaczyna padać deszcz, myślę, zamontuję głośniki w drzwiach od środka, niech sobie pada, ręka w otwór na głośnik, a tam woda leci. Kapie jak cholera, sprawdziliśmy tą listwe boczną, zbieracz, czy jak to sie nazywa i jest pofalowna, nie przylega dobrze do szyby, chyba przez to dostaje się woda. wsadziliśmy kabel między plastik a tą uszczelke zbierającą, trochę docisnęło do szyby ale nie za dobrze, poszła woda z butelki a w środku gdzie mają być zamontowane głośniki woda poszła ciurkiem...

Powiedzcie mi jak tą uszczelke wymienić albo jak to naprawić, i przez co jeszcze może dostawać się woda do drzwi. Muszę jakoś zabezpieczyć głośnik przed wodą, fabrycznie był jakiś plastik pod głośnik 135, ale nie chcę go montować to raz, a dwa i tak woda szła bo na starych głośnikach były oznaki rdzy..
GibsoN

Dostał piw: 0

Postprzez adamovicius » 20 mar 2013, o 10:30

Przez drzwi zawsze przepływa woda,drzwi mają otworki na dole żeby ta woda mogła wyciekać.Tak ma być.
adamovicius

Dostał piw: 6
Auto: IS200
Województwo: Dolnośląskie

Postprzez GibsoN » 20 mar 2013, o 10:30

okej, ale leci mi na głośnik, a tak chyba nie moze byc ?
GibsoN

Postprzez adamovicius » 20 mar 2013, o 10:30

Też tak mysle,ale czy tam są jakieś elementy prowadzące strumień wody to nie wiem.
adamovicius

Dostał piw: 6
Auto: IS200
Województwo: Dolnośląskie

Postprzez GibsoN » 20 mar 2013, o 10:32

Idzie po jednej prowadnicy szyby, która jest przy wejściu głośnika, i z niewiadomego miejsca, centralnie na głośnik.. zastanawiam się nad jakimś "okapem" tam, zaklejeniem tej góry, tylko k...wa jak :) jak tam wszystko jeden element nie ma jak dojść.. o.O
GibsoN

Postprzez Ra4al » 20 mar 2013, o 10:32

Po to jest zawsze folia w drzwiach ;) Ona prowadzi strumień wody tak, aby nie leciał na głośnik i elektrykę :).
Kobiety są autodestrukcyjne... Zniszczą każde auto!
Ra4al

Dostał piw: 13
Auto: Obecnie już nic...
Województwo: Opolskie

Postprzez GibsoN » 20 mar 2013, o 10:32

nie prawda, folia jest na zewnątrz drzwi, woda leci w środku w okolicach prowadnic szyby ;)
GibsoN

Postprzez ozzy89 » 20 mar 2013, o 10:33

ale możesz zrobić sobie daszek z folii nad głośnikiem ;)
ozzy89

Dostał piw: 13
Auto: Honda Accord CH6
Województwo: Śląskie

Postprzez macieekg » 20 mar 2013, o 10:33

A potem ta folia będzie pierdzieć przy każdym mocniejszym basie :hyhy:
Live to ride, ride to live! by
Colt CAO 1.6 I 16V
Obrazek
Obrazek
macieekg
Klubowicz
Klubowicz

Dostał piw: 101
Auto: Colt CA4A
Województwo: Mazowieckie

Postprzez GibsoN » 20 mar 2013, o 10:34

Zrobilem okap z fabrycznych koszyczkow od 135 ;) takze juz git, okap z folii z maty z czegokolwiek byl bez sensu, tak jak kolega wyzej mowil, pierdzenie niesamowite by bylo ;)
GibsoN

Odpowiedz

Powrót do CJ0-CJ1A-CJ2A-CJ4A - Dział techniczny

Powrót do Strona główna forum