siema ma ktoś namiary na kolektor 4-2-1 do CA0 1.6 bo za diabła nie mogę znaleźć ,a druga sprwa jak już kotś taki sobie nabył to niech się wypowie czy cos to dało i potwierdził to hamownią na przykład ,i wogóle czy reszte wydechu tez robił ,? troche się ścigam w KJS -esach i zastanawiam się nad taka modyfikacją silnik ma na ta chwile 116KM i jest seryjny ,mam tylko stożek założony jeśli chodzi o silnik a jak wiadomo przyrostu jakiegoś wielkiego pewnie nie uzyskam z wolno ssaka
albo robić na zamówienie Kiedyś jak do 4g63 z eclipsa 1G chciałem robić kolektor 4-2-2-1 to powiedział mi 800zł co wg mnie było mała kwotą ale ostatecznie wyszła inna rzeźba o wiele tańsza. Gotowy kolektor z ecli 2G tylko wspawane flansze od 1G. Całość kosztowała aż 200zł.
chyba nigdzie nie dostaniesz , czyli zostaje zrobienie swojego kolektora na zamówienie koszt to cos około 800zł jak się pytałem ,to już wiemy ale jeszcze proszę o odpowiedz czy to cos daje czy nie ma sensu robic sobie kolektora ,i nie chodzi tu o jakies bajki czy mity ,daje lepszy dół silnika czy nie daje ?. a może cos potwirdzonego hamownią ? dzięki z góry za odpowiedz i pozdro
Szukaj na ebay kolektora pod 4G93, szybciej i taniej dostaniesz niż do 4G92. Kolektor rurowy 4w2w1 polepsza Ci ogólną charakterystykę silnika. Oczywiście łącznie z wydechem o średnicy np 2", czy 2,25" z końcowym tłumikiem "sportowym". 4W1 polepsza znacząco górną partie obrotów, ale cały czas trzeba silnik wysoko kręcić.
Wykres z hamownii Ci nie potrzebny, każdy rurowy kolektor + wydech przyniesie wzrost Nm/KM względem zwykłego żeliwnego kolektora...
"Dopóki nie skorzystałem z internetu, nie widziałem, że na świecie jest tylu idiotów..." - S. Lem
Na logikę było by że tak ale tak jak napisałem dopóki nikt nie kupi i nie wsadzi to się nie dowiemy Jak by nie było oznaczenie silnika jest takie same i ciężko by było żeby do odwróconego silnika robili inny kolektor, ale to tylko takie moje przemyślenia.
GDI 98r.,który ma flansze górna i dolną taką jak 4g92 czyli pod dwururke i jest 4-2-1. bo masz racje że sa jeszcze inne które sa 4w1 i mają dolna flansze na dwie śruby i jeden otwór do rury...ale tak jak napisałem dam znać czy pasuje bo na pierwszy rzut oka to kupiłem kolektor z odwróconego silnika i będzie przesunięcie względem dwururki co nie jest nie do ogarniecia dostane podotykam i przypasuje jak już go dostane http://allegro.pl/show_item.php?item=3998871683
jestem na etapie wyczyszcenia go całego prawie do nówki i czekam żeby się wbić na warsztat gdzie mój pilot ma ogarnąć mi tą zagadke ,wstępnie mamy zacząć przymiarki i montaż w środę czyli za pare dni bo warsztat jest oblegany i kolejka jest ,obiecuje ze jeśli się uda bo takiej pewności jeszcze nie ma to na pewno odezwe się o powiem wam co i jak pozdro