HC wyszły ciekawie. Ale czy ten materiał nie jest zbyt połyskliwy? Nie będzie odbijał wszystkiego i zegary staną się nieczytelne? Oryginalne HC są matowe albo nawet chropowate.
Widzisz Tres wszystko też jest kwestia podświetlenia. Gdyby przynajmniej zastosowało się jakieś mocne diody wtedy ryzyko nieczytelności stałoby się dużo mniejsze. Ja staram się dopracować samą tarcze zegara tak, aby przy fabrycznym podświetleniu licznika było OK, natomiast jeżeli ktoś ma chęć, możliwość i pomysł na poprawę podświetlenia wtedy efekt zarówno za dnia jak i w nocy byłby o wiele lepszy. Przyznam się, że nawet nie wiedziałem jak w szczegółach wyglądają tarcze HC i wykorzystałem takie materiały jakie posiadałem. Jeżeli tak jak piszesz są czarne matowe to można spróbować zrobić i taką wersję
hatake20x, Matejo i Łukaszwariat jeżeli jesteście zainteresowani tarczkami do GTi, piszcie do mnie PW to ustalimy szczegóły
To co sprawia, że przy wyłączonym silniku zegary są kompletnie czarne, a dopiero po włączeniu się wszystko pojawia. Bo z tych zdjęć wnioskuję, że tarcze Legnum są takie same jak każde inne. Czy szybka licznika działa jak lustro weneckie?
Limonek ja także pisałbym się na tarcze od gti. Dodatkowo można by zrobić podświetlenie wskazówek na czerwono. Na obrotomierzu aktywowane od 3k które wzrastałoby coraz bardziej z wyższą prędkością obrotów.
Roxall nie ma problemu, tylko teraz opracowuję komplecik białych tarcz do 1.6 dla jednego z forumowiczów. Jak go skończę to wrzucę fotki i zabiorę się za tarcze do GTi.
Pomysł fajny, tylko to już kwestia przerobienia samego podświetlenia licznika. Ja mogę zaproponować, że kolor skali/podziałki obrotomierza będzie przechodził od białego do czerwonego (czyli od 0 będzie białe i stopniowo będzie się zmieniać w czerwone ku końcowi skali).
Powiedz mi mój drogi czy jakbym Ci podesłał tarcze od CJ'tki to zrobiłbyś mi kopie na jej wzór? Bo moje zegary mają skazę na blacie prędkościomierza i troche mnie to drażni. Ew. zamówie cały komplet jeśli trzeba