Przejdź do zawartości

Wyszukiwanie zaawansowane

Strona główna forum ‹ Działy techniczne - Wasze problemy, pytania itd. ‹ Zrób to Sam
  • Zmień rozmiar tekstu
  • Drukuj

• Regulamin • • • FAQ • Zarejestruj • Zaloguj

[OGÓLNIE] Parujące szyby

Czyli poradniki napisane przez naszych użytkowników.
Odpowiedz

[OGÓLNIE] Parujące szyby

Postprzez Egnever » 7 gru 2013, o 16:58

Część osób pewnie czegoś używa, ale może ktoś nie wie o takim udogodnieniu, więc myślę, że warto napisać słów kilka.
Pewnie każdy się z tym spotkał, szczególnie teraz jak nadchodzi zima. U mnie stosunkowo w małym stopniu był ten problem, ale jako, że głównie robię krótkie trasy po mieście zanim silnik się nagrzeje, dla mnie to fajny patent ;) Na rynku jest trochę tańszych lub droższych specyfików, natomiast kolega polecił mi coś na co wpadł przez przypadek kupując mamuśce płyn do szyb w domu :D
Żeby nie było, że jakaś kryptoreklama, to pewnie da radę znaleźć coś podobnego innych firm.
P.S. Taka butelka w tesco 5-6zł mnie kosztowała.
Obrazek
Z jego zeznań wynika, że dopóki nie przemyjemy szyb czymś innym, albo ktoś paluchem nie dotknie to nie ma opcji żeby zaparowały. Ja jeżdżę[3-4 osoby, więc da radę nachuchać] tak już tydzień i pary na oczy nie widziałem.
Ważna sprawa, żeby użyć tego na czystej szybie! Ja po prostu umyłem tym płynem każdą szybę dwa razy i myślę, że tak najwygodniej i najlepiej.
Potem zgodnie z instrukcją trzeba każdą szybę jeszcze przetrzeć czystą szmatką.
Egnever

[OGÓLNIE] Parujące szyby

Postprzez Maniek » 7 gru 2013, o 22:32

A jeszcze spróbujcie - pianką do golenia :D rozetrzeć i wytrzeć :) Parować też nie będzie :D
Maniek

Dostał piw: 7
Auto: Space Wagon
Województwo: Łódzkie
  • Strona WWW

[OGÓLNIE] Parujące szyby

Postprzez Egnever » 8 gru 2013, o 01:18

Tylko, że potem jeszcze trzeba jakiejś wody po goleniu użyć :D
Egnever

[OGÓLNIE] Parujące szyby

Postprzez Maniek » 8 gru 2013, o 02:13

Śmiej się śmiej :lol: kurcze też nie wiedziałem póki żona mnie tak nie pogoniła, myślałem że jaja sobie robi :lol:
Maniek

Dostał piw: 7
Auto: Space Wagon
Województwo: Łódzkie
  • Strona WWW

Odpowiedz

Powrót do Zrób to Sam

Powrót do Strona główna forum