Problemy i pytania odnośnie modeli produkowanych na przełomie 1992 - 1996 roku.
Regulamin działu 1.) Pamiętaj, że temat to tak naprawdę streszczenie całego posta. Bardzo dobrze można to pokazać za pomocą prostego przykładu: Źle: Pomocy! Wielki problem z samochodem! Dobrze: Na zimnym silniku nie wchodzi drugi bieg
2.) Jeżeli masz problem z samochodem opisz go jak najdokładniej. Pamiętaj, żeby w Twoim poście było jak najwięcej informacji mogących pomóc w rozwiązaniu problemu tzn: - Co się dzieje z samochodem (gaśnie, nie odpala, dużo pali itp)? - W jakich sytuacjach pojawia się problem (przy jechaniu ponad 100km/h, przy cofaniu, podczas rozruchu itp)? - Czy podejmowałeś już jakieś próby naprawy usterki i jak się one zakończyły? (zrobiłem reset kompa, ale nie pomógł, wymieniłem amortyzator i nadal nic)? Źle: Nie wiem co się dzieje, ale odpada mi silnik. Pomocy! Dobrze: Ostatnio zauważyłem, że podczas otwierania okna od strony pasażera silnik odpada od samochodu. Próbowałem wymienić już korbkę od opuszczania szyby, ale problem niestety nie znikł. Myślę, że odpowiedzialny za to może być również wahacz, bo podczas przeglądu powiedzieli mi, że jest w złym stanie
3.) Zawsze podziękuj za pomoc w rozwiązaniu problemu (nawet jeżeli ostatecznie zabrakło wiedzy, żeby go usunąć). Nic Cię to nie kosztuje, a na pewno będziesz uchodził za człowieka kulturalnego i wartego poświęcenia chwili czasu. Warto również użytkownikowi który pomógł wystawić podziękowanie za pomoc poprzez kliknięcie w dolnym prawym rogu jego posta ikonki "piwo".
Heh. Taka sama mialem sytuacje. Spuscil do 300 plnow jak z nim gadalem rano a po południu juz sie nie odezwał na moje proby kontaktu. Generalnie ciezko znalesc do Colta jakis wydech. Ja coraz czesciej mysle by wstawic jakis tlumik uniwersalny. Aczkolwiek wg mnie popsuje to wyglad auta z tyłu, jednak pucha tlumika jak w orginale dodaje uroku:/
Ile Ci krzyknęli ?:) A nie idzie dopasować tłumika od jakiejś popularniejszej mazdy(323f) czy czegoś temu podobnemu? może do takich samochodów są bardziej dostępne takie wynalazki:)
Jak się ma wstawienie tłumika środkowego imitującego katalizator zamiast prostego przelotu?
Nie chodzi mi o dźwięk a osiągi? Czy perforowana rurka w tłumiku środkowym oraz zwężenie w jednym miejscu przekroju nie powoduje pogorszenia osiągów pomiędzy prostym przelotem a nawet seryjnym katalizatorem? Czy opłaca się montować taki tłumik środkowy imitujący katalizator zamiast seryjnego kata, który ma 20 lat?
Posiadam nową podobną atrapę do tej w linku poniżej ale nie wiem czy jest sens montować (była sporo tańsza):
Rap a jak to brzmi u Ciebie w środku w kabinie - słychać ten metaliczny pogłos o którym pisał Kleju? Ty masz dedykowanego Remusa tak?
Ja mam zakupiony tłumik ori z gti z końcówkami ultera. Ktoś przy nim dłubał i mu "nie wyszło". Póki co porządnie pospawałem końcówki tak jak należy aby nie było dziur na łączeniu i wyczyściłem całość z rdzy.
Chciałbym go otworzyć przed porządnym pospawaniem bo i tak jest blacha zewnętrzna (płaszcz) do wymiany i wrzucić trochę materiału wygłuszającego, nawet z nadmiarem aby go wyciszyć na maksa. Inna sprawa, że nie wiem w jakim on jest stanie w środku... Mam jakiś drugi tłumik od Maturo oraz ten, który jest na samochodzie (notabne w bardzo dobrym stanie ma max 2 lata ale jego rozbrajać nie chcę - bo muszę wymienić cały wydech na raz a używam auta na co dzień) i pomyślałem, że mogę przerzucić cały materiał.
Macie jakieś porady odnośnie takich zabiegów? Może lepiej zakupić nowy materiał z allegro?