Witam wszystkich serdecznie,
Jestem - co się okaże za kilka miesięcy - szczęśliwym posiadaczem Colta DID 95 HP 3D z 2006 roku. Standardowo, Niemiec płakał jak go sprzedawał i jechał za nim do granicy Nakręcone teoretycznie 145.000. Ale do konkretów. Przyznam że nie przejrzałem całego Forum, to o co zapytam może gdzieś już jest, ale...
1. Świece żarowe - po przekręceniu kluczyka (a mamy teraz lato, co może mieć wpływ), sprężynka raz się zapala, a raz nie i szybko gaśnie, natomiast z rana świeci się do ok minuty po odpaleniu. Przy rozruchu ma się wrażenie, że silnik startuje ciężko, ale 2 okręcenia wału wystarczą. Mam jeszcze w rodzinie VW 1.9 SDI i ten startuje jak benzyna,dlatego porównuję i szukam ewentualnej usterki.
2. Kontrolka Air-Bag, pewnego dnia się zaświciła . i nie chce zgasnąć .
Myślę że wszystkie poduszki są (przy zmianie filtra kabinowego odkręciłem niepotrzebnie schowek i tam w osprzęcie pachniało nowością i wszystko było na miejscu)
3. Jeśli już mogę na początku coś doradzić, podkreślam że jestem jeszcze laikiem, to kabel ELM nawet na układzie STN1110 niewiele zdziała (a z EVO SCANEM nie odpalił). Kupiłem go z myślą o tych poduszkach, ale nie tędy droga i nie jest totakie łatwe...
4. Dokumentacji servisowej szukajcie na rumuńskich stronach, mam dużo PDF mogę się podzielić linkiem
PS
Jeśli ktoś to przeczyta to dziękuję, jeśli może mi w czymś pomóc to niech mnie "objedzie" że wszystkiego nie przeczytałem i wskaże rozwiązanie. Jak mi się coś uda, chętnie się podzielę.
Pozdrawiam
Paweł